Ginisilakat
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ginisilakat raakakypsytetään ensin etikkaleimessä ja marinoidaan sitten ginillä ja katajanmarjoilla maustetussa liemessä. Tarjoa perunoiden tai ruisleivän kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12 annosta
600 g | silakkafileitä tai |
Etikkaliemi | |
---|---|
5 dl | vettä tai |
1 1/2 dl | etikkaa tai |
1 rkl | suolaa tai |
1 rkl | sokeria tai |
Kastike | |
10 | katajanmarjaa tai |
1 (100 g) | punasipuli tai |
2–3 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 dl | tilliä tai |
2 1/2 dl | vettä tai |
1 dl | öljyä tai |
1/2 dl | giniä tai |
2 rkl | sokeria tai |
2 tl | suolaa tai |
1 tl | etikkaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 459 kJ / 110 kcal |
Rasva | 8 g |
Hiilihydraatit | 2 g |
Proteiini | 5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita etikkaliemen ainekset kulhossa ja lisää silakkafileet. Liota fileitä viileässä yön yli, kunnes ne ovat täysin valkoisia. Valuta silakkafileet hyvin. Poista selkäevät saksilla ja leikkaa fileet 2–3 osaan.
Valmista mausteliemi. Leikkaa katajanmarjat neljään osaan, viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna tilli. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset keskenään ja lisää silakat.
Anna maustua jääkaapissa noin vuorokausi ennen tarjoilua. Ginisilakat säilyvät kylmässä noin viikon. Tarjoa alkuruokana perunoiden tai ruisleivän kanssa.