Ginisilakat
Ginisilakat raakakypsytetään ensin etikkaleimessä ja marinoidaan sitten ginillä ja katajanmarjoilla maustetussa liemessä. Tarjoa perunoiden tai ruisleivän kanssa. Noin 0,60 €/annos*
12 annostayli 60 min107 kcal / 100 g
Ainekset
12 annosta
- 600gsilakkafileitä
Etikkaliemi
- 5dlvettä
- 1 1/2dletikkaa
- 1rklsuolaa
- 1rklsokeria
Kastike
- 10katajanmarjaa
- 1(100 g)punasipuli
- 2-3valkosipulinkynttä
- 1/2dltilliä
- 2 1/2dlvettä
- 1dlöljyä
- 1/2dlginiä
- 2rklsokeria
- 2tlsuolaa
- 1tletikkaa
Valmistus
yli 60 min- Sekoita etikkaliemen ainekset kulhossa ja lisää silakkafileet. Liota fileitä viileässä yön yli, kunnes ne ovat täysin valkoisia. Valuta silakkafileet hyvin. Poista selkäevät saksilla ja leikkaa fileet 2-3 osaan.
- Valmista mausteliemi. Leikkaa katajanmarjat neljään osaan, viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna tilli. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset keskenään ja lisää silakat.
- Anna maustua jääkaapissa noin vuorokausi ennen tarjoilua. Ginisilakat säilyvät kylmässä noin viikon. Tarjoa alkuruokana perunoiden tai ruisleivän kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 107 kcal446 kJ
- Proteiinia 5,32 g
- Hiilihydraatteja2,66 g
- Rasvaa7,79 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ovat erittäin hyviä! On tullut tehtyä jo monta kertaa! Kiitos ohjeesta!