GinisilakatTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Ginisilakat

Ginisilakat raakakypsytetään ensin etikkaleimessä ja marinoidaan sitten ginillä ja katajanmarjoilla maustetussa liemessä. Tarjoa perunoiden tai ruisleivän kanssa. Noin 0,60 €/annos*

  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 107 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta
    • 600gsilakkafileitä

Etikkaliemi

    • 5dlvettä
    • 1 1/2dletikkaa
    • 1rklsuolaa
    • 1rklsokeria

Kastike

    • 10katajanmarjaa
    • 1(100 g)punasipuli
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 1/2dltilliä
    • 2 1/2dlvettä
    • 1dlöljyä
    • 1/2dlginiä
    • 2rklsokeria
    • 2tlsuolaa
    • 1tletikkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita etikkaliemen ainekset kulhossa ja lisää silakkafileet. Liota fileitä viileässä yön yli, kunnes ne ovat täysin valkoisia. Valuta silakkafileet hyvin. Poista selkäevät saksilla ja leikkaa fileet 2-3 osaan.
  2. Valmista mausteliemi. Leikkaa katajanmarjat neljään osaan, viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna tilli. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset keskenään ja lisää silakat.
  3. Anna maustua jääkaapissa noin vuorokausi ennen tarjoilua. Ginisilakat säilyvät kylmässä noin viikon. Tarjoa alkuruokana perunoiden tai ruisleivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 107 kcal446 kJ
  • Proteiinia5,32 g
  • Hiilihydraatteja2,66 g
  • Rasvaa7,79 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua