Ginisilakat
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ginisilakat raakakypsytetään ensin etikkaleimessä ja marinoidaan sitten ginillä ja katajanmarjoilla maustetussa liemessä. Tarjoa perunoiden tai ruisleivän kanssa.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12 annosta
600 g | silakkafileitä tai |
Etikkaliemi | |
---|---|
5 dl | vettä tai |
1 1/2 dl | etikkaa tai |
1 rkl | suolaa tai |
1 rkl | sokeria tai |
Kastike | |
10 | katajanmarjaa tai |
1 (100 g) | punasipuli tai |
2–3 | valkosipulinkynttä tai |
1/2 dl | tilliä tai |
2 1/2 dl | vettä tai |
1 dl | öljyä tai |
1/2 dl | giniä tai |
2 rkl | sokeria tai |
2 tl | suolaa tai |
1 tl | etikkaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 459 kJ / 110 kcal |
Rasva | 7,9 g |
josta tyydyttynyttä | 0,9 g |
Hiilihydraatit | 2,4 g |
josta sokereita | 2,2 g |
Proteiini | 5,4 g |
Suola | 1,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita etikkaliemen ainekset kulhossa ja lisää silakkafileet. Liota fileitä viileässä yön yli, kunnes ne ovat täysin valkoisia. Valuta silakkafileet hyvin. Poista selkäevät saksilla ja leikkaa fileet 2–3 osaan.
Valmista mausteliemi. Leikkaa katajanmarjat neljään osaan, viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet, hienonna tilli. Sekoita kaikki mausteliemen ainekset keskenään ja lisää silakat.
Anna maustua jääkaapissa noin vuorokausi ennen tarjoilua. Ginisilakat säilyvät kylmässä noin viikon. Tarjoa alkuruokana perunoiden tai ruisleivän kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka etikka 500mlHinta 1,59/kpl3,18/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Santa Maria Katajanmarja, purkki 22gHinta 2,49/kpl113,18/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- K-Menu etikka 1,5lHinta 1,39/kpl0,93/l
- Rajamäen perinteinen väkiviinaetikka 1,5lHinta 4,75/kpl3,17/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,57/kpl11,49/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(23 arviota)
- yli 60 min4,7(165 arviota)
- yli 60 min4,3(3 arviota)
- yli 60 min4,6(15 arviota)
- yli 60 min4,2(6 arviota)
- yli 60 min4,3(77 arviota)
- yli 60 min3,6(7 arviota)
- yli 60 min4,6(8 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (27 arviota)
- Hillamaria5 vuotta sittenOvat erittäin hyviä! On tullut tehtyä jo monta kertaa! Kiitos ohjeesta!