• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Jouluinen graavilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jouluinen graavilohi

Ripottele graavilohen pinnalle jouluinen kuivamausteseos, jossa on kanelia, inkivääriä, fenkolia, mauste- ja mustapippuria. Noin 1,00€/annos.

  • 12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

12 annosta
    • 700glohifileetä
    • 2rklkarkeaa merisuolaa
    • 1rklsokeria

Mausteseos

Valmistus

yli 60 min
  1. Nypi lohesta ruodot ja leikkaa filee puoliksi. Nosta kalafilee voipaperin päälle. Ripottele pinnalle suola ja sokeri. Käännä lihapuolet vastakkain. Taittele kala paketiksi voipaperin avulla ja laita pieneen muovipussiin. Anna graavautua painon alla jääkaapissa 1-1 1/2 vuorokautta. Kääntele kalaa graavautumisen aikana.
  2. Pyyhi suolakiteet pois kalan pinnalta. Jauha fenkolinsiemenet ja pippurit huhmaressa hienoksi. Sekoita mausteseokseen kaneli ja inkivääri. Ripottele mausteseos tasaisesti kalan pinnalle. Kääri kelmuun ja anna maustua jääkaapissa vielä noin 4 tuntia, kunnes mausteseos on kostunut. Leikkaa filee ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Koristele halutessasi tuoreella rosmariinilla. Tarjoa perunoiden, saaristolais- tai ruisleivän kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 30 arvostelua