Hirvipaisti
Valmista maukasta riistaruokaa Alex Nurmen hirvipaisti-reseptin mukaisesti. N. 6,00€/annos.
12 annostayli 60 min159 kcal / 100 g
Ainekset
12 annosta
- n. 2kghirvenpaistia
- 20gkarkeaa merisuolaa
- 2rklkatajanmarjoja
- 2rkltuoreita rosmariinin lehtiä
- 2rklmustapippuria
- voita paistamiseen
Lisäksi
- tuorekelmua
Valmistus
yli 60 min- Hiero kylmään hirvenpaistiin kaikki mausteet ja peitä liha tuorekelmulla. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden verran.
- Poista kelmu ja pyyhi talouspaperilla suolat sekä mausteet pinnalta pois. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista voissa kaunis paistopinta paistin joka puolelle.
- Nosta liha uunivuokaan ja työnnä paistomittari keskikohtaan. Kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 57-58 astetta. Tällöin liha on sopivan roseeta.
- Nosta liha uunivuoasta erilliselle lautaselle tai tarjoiluvadille ja anna vetäytyä hetki folion alla. Leikkaa paisti ja tarjoile.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 159 kcal665 kJ
- Proteiinia 29,6 g
- Hiilihydraatteja0,27 g
- Rasvaa4,22 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Mehevää ja herkullista!