• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Hirvipaisti

Valmista maukasta riistaruokaa Alex Nurmen hirvipaisti-reseptin mukaisesti. N. 6,00€/annos.
Hirvipaisti
Reseptin teki kumppani
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 159 kcal / 100 g

Ainekset

12 annosta
    • n. 2kghirvenpaistia
    • 20gkarkeaa merisuolaa
    • 2rklkatajanmarjoja
    • 2rkltuoreita rosmariinin lehtiä
    • 2rklmustapippuria
    • voita paistamiseen

Lisäksi

    • tuorekelmua

Valmistus

yli 60 min
  1. Hiero kylmään hirvenpaistiin kaikki mausteet ja peitä liha tuorekelmulla. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden verran.
  2. Poista kelmu ja pyyhi talouspaperilla suolat sekä mausteet pinnalta pois. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista voissa kaunis paistopinta paistin joka puolelle.
  3. Nosta liha uunivuokaan ja työnnä paistomittari keskikohtaan. Kypsennä 120-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 57-58 astetta. Tällöin liha on sopivan roseeta.
  4. Nosta liha uunivuoasta erilliselle lautaselle tai tarjoiluvadille ja anna vetäytyä hetki folion alla. Leikkaa paisti ja tarjoile.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 159 kcal665 kJ
  • Proteiinia29,6 g
  • Hiilihydraatteja0,27 g
  • Rasvaa4,22 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua