Graavilohi
- Annosmäärän. 10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Graavilohen valmistus on todella helppoa, tällä ohjeella graavaus onnistuu varmasti. Tuore graavattu lohi on maukas herkku, joka sopii moneen juhlaan.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 10 annosta
n. 700 g | lohifileetä tai |
1 1/2 rkl | karkeaa merisuolaa tai |
1–2 tl | sokeria tai |
1 tl | kokonaisia valkopippureita tai |
tai | |
1/2 | sitruuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 711 kJ / 170 kcal |
Rasva | 11,3 g |
josta tyydyttynyttä | 2,2 g |
Hiilihydraatit | 1 g |
josta sokereita | 1 g |
Proteiini | 15,7 g |
Suola | 3,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Pane lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa.
Ripottele pinnalle tasaisesti merisuolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria. Asettele tillinoksia lohen pinnalle.
Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1–2 vuorokautta. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Poista tillinoksat ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Voit kiertää viipaleet esimerkiksi ruusukkeiksi. Koristele sitruunalohkoilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi perunoita tai ruisleipää.
Vinkki! Kokeile graavilohen kanssa Pirkka konjakkisinappia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Jozo karkea merisuola 500gHinta 2,85/kpl5,70/kg
- Meira Merisuola 800g karkeaHinta 1,15/kpl1,44/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Valkopippuri 34g kok pussiPlussa-kortillaEtuhinta 1,67/kpl49,12/kgIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (61,47/kg)
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Pirkka sitruunaHinta n. 0,47/kpl2,49/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min4,3(18 arviota)
- yli 60 min3,3(75 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min4,2(5 arviota)
- yli 60 min4,7(164 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (126 arviota)
- Raimo 561 kuukausi sittenonkohan reseptissä virhe. Paketoi kelmuun ja mausta sen jälkeen?
- Juuri tätä tekemässä2 kuukautta sittenVirhe ohjeissa? Vai onko idea maustaa muovi tai folio? :) 1 Pane lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa. Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla. 3 Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenJuuri tätä tekemässä, kiitos huomiosta, valmistusohjeet on nyt korjattu.
- Np1 vuosi sittenPaleto on kyllä siinä oikeassa että suolakalaa tulee ja kovaa jos pitää liian kauan ja painoja ei tarvitse. Testasin viime jouluna ilman ja tuli hurjan pehmeää ja sopivasti suolattua. Paino prässää kovaksi sen lihan ja tulee kumista. Minäkään en kääntele, kaupoissa missä tehty itse graavilohi myyntiin niin ei siellä kukaan ehdi käännellä ja hyvin on maistunut. Muuten kyllä soiva ohje. Hyvää joulua kaikille 🎄
- Juslam5 vuotta sittenHyvä graavilohi ohje,jos vaikka isompi määrä pitää suolata 4% hienoa merisuolaa,1% sokeria kalan painosta,sekä murskattua rosepippuria pintaan! Kala ei suolaannu liikaa vaikkei heti syödäkkään,kun suolaa ei ole pantu liikaa! Suola määrä helppo laskea,1tl suolaa on 5 g.
- Loimaannakki5 vuotta sittenPerusohje, jolla olen vuosikymmenet graavilohen tehnyt. Kääntelemisineen ja painoineen 😁
- Osku6 vuotta sitten12 tuntia riittää hyvin. Suolat ja sokeri fileen pintaan, muskatut tillinvarret sopivat myös fileen päälle tässä vaiheessa. Sitten sopivaan astiaan file selälleen. Painoja ja kääntelyä ei tarvita.
- Sterna7 vuotta sittenPalito: Turhan vaikea? Miten sinun versiosi poikkeaa alkuperäisestä? Tillin olet jostain syystä jättänyt pois. Ja mitkä painot? Luetaanko me nyt samaa ohjetta? Näin minä olen graavilohen tehnyt ja kaikille on maistunut.
- Palito7 vuotta sittenhei, Ihan turhan vaikean ohjeen olette antaneet. Parhain graavilohi tulee, kun laittaa ruodottoman lohifileen nahka alaspäin vuokaan, ripottelee sokeria ja karkeaa merisuolaa fileen pinnalle, laittaa vuoan fileineen muovipussiin tai kannen alle ja jääkaappiin. Jos tämän tekee illalla, niin jo seuraavana aamuna lohi on graavautunut riittävästi ja on nautittavissa . Eli 12 tuntia riittää hyvään graavaukseen. Painot lohifileen päällä ja filepakettien kääntelyt ovat aivan turhia, kyllä suola imeytyy loheen ihan maan vetovoiman mukaisesti riitttävästi. Graavausta seuraavana päivänä kaavitaan sulamatta jääneet suolat fileen päältä pois ja leikataan herkullisia graavisiivuja. Kahden päivän suolauksen jälkeen kala on suolakalaa, ei graavikalaa.
- M7 vuotta sittenOlen Vaasasta kotoisin ja olen lapsesta asti syönyt kotona tehtyä graavilohta.Tämä K-Ruoan resepti on ollut käytössäni jo monta vuotta :-)
- Annukka8 vuotta sittenReseptit vie kielen mennessään , suurena kalan ystävänä vesikielellä painoin reseptit mieleeni ja ei muuta kun supermarkettiin kalaostoksille