GraavilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Graavilohi

  • Annosmäärän. 10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Lohen graavaus on helppoa. Graavattu lohi sopii arkeen ja juhlaan vuodenajasta riippumatta.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 10 annosta
n. 700 g
 
lohifileetä
tai
1 1/2 rkl
 
karkeaa merisuolaa
tai
1–2 tl
 
sokeria
tai
1 tl
 
kokonaisia valkopippureita
tai
 
tai
1/2
 
sitruuna
tai

Ravintosisältö

Energia
711 kJ / 170 kcal
Rasva
11,3 g
josta tyydyttynyttä
2,2 g
Hiilihydraatit
1 g
josta sokereita
1 g
Proteiini
15,7 g
Suola
3,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pane lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa. Ripottele pinnalle tasaisesti merisuolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria. Asettele tillinoksia lohen pinnalle. Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.

Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1–2 vuorokautta. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Poista tillinoksat ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.

Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Voit kiertää viipaleet esimerkiksi ruusukkeiksi. Koristele sitruunalohkoilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi perunoita tai ruisleipää.

Vinkki! Kokeile graavilohen kanssa Pirkka konjakkisinappia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka valkopippuri 24g kokonainen
    Hinta 1,19/kpl
    49,58/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,49/kpl
  • Pirkka Luomu sitruuna
    Hinta n. 0,68/kpl
    3,99/kg
  • Plussa-etu −18 %
    Jozo karkea merisuola 500g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,50/2 kpl
    4,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,75/kpl (5,50/kg)
  • Meira Merisuola 800g karkea
    Hinta 1,15/kpl
    1,44/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24g
    Hinta 2,09/kpl
    87,08/kg
  • Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Hinta 2,25/kpl
    66,18/kg
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Hinta 1,59/kpl
  • Pirkka tilli 50g
    Hinta 2,19/kpl
    43,80/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,44/kpl
    2,29/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (112 arviota)

  • Np
    4 kuukautta sitten
    Paleto on kyllä siinä oikeassa että suolakalaa tulee ja kovaa jos pitää liian kauan ja painoja ei tarvitse. Testasin viime jouluna ilman ja tuli hurjan pehmeää ja sopivasti suolattua. Paino prässää kovaksi sen lihan ja tulee kumista. Minäkään en kääntele, kaupoissa missä tehty itse graavilohi myyntiin niin ei siellä kukaan ehdi käännellä ja hyvin on maistunut. Muuten kyllä soiva ohje. Hyvää joulua kaikille 🎄
  • Juslam
    4 vuotta sitten
    Hyvä graavilohi ohje,jos vaikka isompi määrä pitää suolata 4% hienoa merisuolaa,1% sokeria kalan painosta,sekä murskattua rosepippuria pintaan! Kala ei suolaannu liikaa vaikkei heti syödäkkään,kun suolaa ei ole pantu liikaa! Suola määrä helppo laskea,1tl suolaa on 5 g.
  • Loimaannakki
    5 vuotta sitten
    Perusohje, jolla olen vuosikymmenet graavilohen tehnyt. Kääntelemisineen ja painoineen 😁
  • Osku
    5 vuotta sitten
    12 tuntia riittää hyvin. Suolat ja sokeri fileen pintaan, muskatut tillinvarret sopivat myös fileen päälle tässä vaiheessa. Sitten sopivaan astiaan file selälleen. Painoja ja kääntelyä ei tarvita.
  • Sterna
    6 vuotta sitten
    Palito: Turhan vaikea? Miten sinun versiosi poikkeaa alkuperäisestä? Tillin olet jostain syystä jättänyt pois. Ja mitkä painot? Luetaanko me nyt samaa ohjetta? Näin minä olen graavilohen tehnyt ja kaikille on maistunut.
  • Palito
    6 vuotta sitten
    hei, Ihan turhan vaikean ohjeen olette antaneet. Parhain graavilohi tulee, kun laittaa ruodottoman lohifileen nahka alaspäin vuokaan, ripottelee sokeria ja karkeaa merisuolaa fileen pinnalle, laittaa vuoan fileineen muovipussiin tai kannen alle ja jääkaappiin. Jos tämän tekee illalla, niin jo seuraavana aamuna lohi on graavautunut riittävästi ja on nautittavissa . Eli 12 tuntia riittää hyvään graavaukseen. Painot lohifileen päällä ja filepakettien kääntelyt ovat aivan turhia, kyllä suola imeytyy loheen ihan maan vetovoiman mukaisesti riitttävästi. Graavausta seuraavana päivänä kaavitaan sulamatta jääneet suolat fileen päältä pois ja leikataan herkullisia graavisiivuja. Kahden päivän suolauksen jälkeen kala on suolakalaa, ei graavikalaa.
  • M
    6 vuotta sitten
    Olen Vaasasta kotoisin ja olen lapsesta asti syönyt kotona tehtyä graavilohta.Tämä K-Ruoan resepti on ollut käytössäni jo monta vuotta :-)
  • Annukka
    7 vuotta sitten
    Reseptit vie kielen mennessään , suurena kalan ystävänä vesikielellä painoin reseptit mieleeni ja ei muuta kun supermarkettiin kalaostoksille