Graavilohi
Lohen graavaus on helppoa. Graavattu lohi sopii arkeen ja juhlaan vuodenajasta riippumatta.
n. 10 annostayli 60 min158 kcal / 100 g
Ainekset
n. 10 annosta
- n. 700glohifileetä
- 1 1/2rklkarkeaa merisuolaa
- 1-2tlsokeria
- tilliä
- 1/2sitruuna
Valmistus
yli 60 min- Pane lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa. Ripottele pinnalle tasaisesti merisuolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria. Asettele tillinoksia lohen pinnalle. Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
- Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Poista tillinoksat ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
- Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Voit kiertää viipaleet esimerkiksi ruusukkeiksi. Koristele sitruunalohkoilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi perunoita tai ruisleipää.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Kokeile graavilohen kanssa Pirkka konjakkisinappia.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 158 kcal661 kJ
- Proteiinia 15,9 g
- Hiilihydraatteja0,4 g
- Rasvaa10,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyvä graavilohi ohje,jos vaikka isompi määrä pitää suolata 4% hienoa merisuolaa,1% sokeria kalan painosta,sekä murskattua rosepippuria pintaan! Kala ei suolaannu liikaa vaikkei heti syödäkkään,kun suolaa ei ole pantu liikaa! Suola määrä helppo laskea,1tl suolaa on 5 g.
Perusohje, jolla olen vuosikymmenet graavilohen tehnyt. Kääntelemisineen ja painoineen 😁
12 tuntia riittää hyvin. Suolat ja sokeri fileen pintaan, muskatut tillinvarret sopivat myös fileen päälle tässä vaiheessa. Sitten sopivaan astiaan file selälleen. Painoja ja kääntelyä ei tarvita.
Palito: Turhan vaikea? Miten sinun versiosi poikkeaa alkuperäisestä? Tillin olet jostain syystä jättänyt pois. Ja mitkä painot? Luetaanko me nyt samaa ohjetta? Näin minä olen graavilohen tehnyt ja kaikille on maistunut.
hei, Ihan turhan vaikean ohjeen olette antaneet. Parhain graavilohi tulee, kun laittaa ruodottoman lohifileen nahka alaspäin vuokaan, ripottelee sokeria ja karkeaa merisuolaa fileen pinnalle, laittaa vuoan fileineen muovipussiin tai kannen alle ja jääkaappiin. Jos tämän tekee illalla, niin jo seuraavana aamuna lohi on graavautunut riittävästi ja on nautittavissa . Eli 12 tuntia riittää hyvään graavaukseen. Painot lohifileen päällä ja filepakettien kääntelyt ovat aivan turhia, kyllä suola imeytyy loheen ihan maan vetovoiman mukaisesti riitttävästi. Graavausta seuraavana päivänä kaavitaan sulamatta jääneet suolat fileen päältä pois ja leikataan herkullisia graavisiivuja. Kahden päivän suolauksen jälkeen kala on suolakalaa, ei graavikalaa.
Olen Vaasasta kotoisin ja olen lapsesta asti syönyt kotona tehtyä graavilohta.Tämä K-Ruoan resepti on ollut käytössäni jo monta vuotta :-)
Reseptit vie kielen mennessään , suurena kalan ystävänä vesikielellä painoin reseptit mieleeni ja ei muuta kun supermarkettiin kalaostoksille