Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
GraavilohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Graavilohi

Lohen graavaus on helppoa. Graavattu lohi sopii arkeen ja juhlaan vuodenajasta riippumatta.

  • n. 10 annosta
  • yli 60 min
  • 158 kcal / 100 g

Ainekset

n. 10 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa. Ripottele pinnalle tasaisesti merisuolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria. Asettele tillinoksia lohen pinnalle. Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
  2. Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Poista tillinoksat ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
  3. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Voit kiertää viipaleet esimerkiksi ruusukkeiksi. Koristele sitruunalohkoilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi perunoita tai ruisleipää.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kokeile graavilohen kanssa Pirkka konjakkisinappia.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 158 kcal661 kJ
  • Proteiinia15,9 g
  • Hiilihydraatteja0,4 g
  • Rasvaa10,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Tuore gourmet lohifile, Norja, VILJELTY
    Tuore gourmet lohifile, Norja, VILJELTY
    24,99/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira Merisuola 800g karkea
    Meira Merisuola 800g karkea
    0,65/kpl0,81/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Jozo karkea merisuola 500g
    Jozo karkea merisuola 500g
    1,85/kpl3,70/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka valkopippuri kokonainen 24g
    Pirkka valkopippuri kokonainen 24g
    0,85/kpl35,42/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    Meira Valkopippuri 34g kok pussi
    1,35/kpl39,71/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka tilli 50g
    Pirkka tilli 50g
    1,89/kpl37,80/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Järvikylä tilli rkk FI
    Järvikylä tilli rkk FI
    1,49/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,51/kpl2,69/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu sitruuna
    Pirkka Luomu sitruuna
    0,78/kpl4,69/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 56 arvostelua
  • Juslam23.9.2019

    Hyvä graavilohi ohje,jos vaikka isompi määrä pitää suolata 4% hienoa merisuolaa,1% sokeria kalan painosta,sekä murskattua rosepippuria pintaan! Kala ei suolaannu liikaa vaikkei heti syödäkkään,kun suolaa ei ole pantu liikaa! Suola määrä helppo laskea,1tl suolaa on 5 g.

  • Loimaannakki12.5.2019

    Perusohje, jolla olen vuosikymmenet graavilohen tehnyt. Kääntelemisineen ja painoineen 😁

  • Osku12.11.2018

    12 tuntia riittää hyvin. Suolat ja sokeri fileen pintaan, muskatut tillinvarret sopivat myös fileen päälle tässä vaiheessa. Sitten sopivaan astiaan file selälleen. Painoja ja kääntelyä ei tarvita.

  • Sterna21.12.2017

    Palito: Turhan vaikea? Miten sinun versiosi poikkeaa alkuperäisestä? Tillin olet jostain syystä jättänyt pois. Ja mitkä painot? Luetaanko me nyt samaa ohjetta? Näin minä olen graavilohen tehnyt ja kaikille on maistunut.

  • Palito18.12.2017

    hei, Ihan turhan vaikean ohjeen olette antaneet. Parhain graavilohi tulee, kun laittaa ruodottoman lohifileen nahka alaspäin vuokaan, ripottelee sokeria ja karkeaa merisuolaa fileen pinnalle, laittaa vuoan fileineen muovipussiin tai kannen alle ja jääkaappiin. Jos tämän tekee illalla, niin jo seuraavana aamuna lohi on graavautunut riittävästi ja on nautittavissa . Eli 12 tuntia riittää hyvään graavaukseen. Painot lohifileen päällä ja filepakettien kääntelyt ovat aivan turhia, kyllä suola imeytyy loheen ihan maan vetovoiman mukaisesti riitttävästi. Graavausta seuraavana päivänä kaavitaan sulamatta jääneet suolat fileen päältä pois ja leikataan herkullisia graavisiivuja. Kahden päivän suolauksen jälkeen kala on suolakalaa, ei graavikalaa.

  • M22.6.2017

    Olen Vaasasta kotoisin ja olen lapsesta asti syönyt kotona tehtyä graavilohta.Tämä K-Ruoan resepti on ollut käytössäni jo monta vuotta :-)

  • Annukka19.12.2016

    Reseptit vie kielen mennessään , suurena kalan ystävänä vesikielellä painoin reseptit mieleeni ja ei muuta kun supermarkettiin kalaostoksille