Graavilohi
- Annosmäärän. 10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Lohen graavaus on helppoa. Graavattu lohi sopii arkeen ja juhlaan vuodenajasta riippumatta.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 10 annosta
n. 700 g | lohifileetä tai |
1 1/2 rkl | karkeaa merisuolaa tai |
1–2 tl | sokeria tai |
1 tl | kokonaisia valkopippureita tai |
tai | |
1/2 | sitruuna tai |
Valmistus
yli 60 min
Pane lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa. Ripottele pinnalle tasaisesti merisuolaa, sokeria ja rouhittua valkopippuria. Asettele tillinoksia lohen pinnalle. Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1–2 vuorokautta. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Poista tillinoksat ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Voit kiertää viipaleet esimerkiksi ruusukkeiksi. Koristele sitruunalohkoilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi perunoita tai ruisleipää.
Vinkki! Kokeile graavilohen kanssa Pirkka konjakkisinappia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo karkea merisuola 500gHinta 2,49/kpl4,98/kg
- Foodin Guerande Merisuola karkea 300gHinta 2,09/kpl6,97/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- yli 60 min4,2(15 arviota)
- yli 60 min3,4(69 arviota)
- yli 60 min4,1(45 arviota)
- yli 60 min4,0(63 arviota)
- 30 - 60 min5,0(12 arviota)
- yli 60 min3,9(14 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (103 arviota)
- Juslam3 vuotta sittenHyvä graavilohi ohje,jos vaikka isompi määrä pitää suolata 4% hienoa merisuolaa,1% sokeria kalan painosta,sekä murskattua rosepippuria pintaan! Kala ei suolaannu liikaa vaikkei heti syödäkkään,kun suolaa ei ole pantu liikaa! Suola määrä helppo laskea,1tl suolaa on 5 g.
- Loimaannakki4 vuotta sittenPerusohje, jolla olen vuosikymmenet graavilohen tehnyt. Kääntelemisineen ja painoineen 😁
- Osku4 vuotta sitten12 tuntia riittää hyvin. Suolat ja sokeri fileen pintaan, muskatut tillinvarret sopivat myös fileen päälle tässä vaiheessa. Sitten sopivaan astiaan file selälleen. Painoja ja kääntelyä ei tarvita.
- Sterna5 vuotta sittenPalito: Turhan vaikea? Miten sinun versiosi poikkeaa alkuperäisestä? Tillin olet jostain syystä jättänyt pois. Ja mitkä painot? Luetaanko me nyt samaa ohjetta? Näin minä olen graavilohen tehnyt ja kaikille on maistunut.
- Palito5 vuotta sittenhei, Ihan turhan vaikean ohjeen olette antaneet. Parhain graavilohi tulee, kun laittaa ruodottoman lohifileen nahka alaspäin vuokaan, ripottelee sokeria ja karkeaa merisuolaa fileen pinnalle, laittaa vuoan fileineen muovipussiin tai kannen alle ja jääkaappiin. Jos tämän tekee illalla, niin jo seuraavana aamuna lohi on graavautunut riittävästi ja on nautittavissa . Eli 12 tuntia riittää hyvään graavaukseen. Painot lohifileen päällä ja filepakettien kääntelyt ovat aivan turhia, kyllä suola imeytyy loheen ihan maan vetovoiman mukaisesti riitttävästi. Graavausta seuraavana päivänä kaavitaan sulamatta jääneet suolat fileen päältä pois ja leikataan herkullisia graavisiivuja. Kahden päivän suolauksen jälkeen kala on suolakalaa, ei graavikalaa.
- M6 vuotta sittenOlen Vaasasta kotoisin ja olen lapsesta asti syönyt kotona tehtyä graavilohta.Tämä K-Ruoan resepti on ollut käytössäni jo monta vuotta :-)
- Annukka6 vuotta sittenReseptit vie kielen mennessään , suurena kalan ystävänä vesikielellä painoin reseptit mieleeni ja ei muuta kun supermarkettiin kalaostoksille