• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sitruuna-valkosipulisilakat

Raikkaat sitruuna-valkosipulisilakat maistuvat esimerkiksi joulupöydän alkupalana tai kesällä uusien perunoiden kaverina.
Sitruuna-valkosipulisilakat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 175 kcal / annos (100g)

Ainekset

10 annosta
    • 600gsilakkafileitä (tuore tai pakaste)
    • 5dlvettä
    • 1dletikkaa
    • 1 1/2rklsuolaa

Liemi

    • 2sitruunan kuori ja mehu
    • 2-3valkosipulinkynttä
    • 2dlvettä
    • 1 1/2dlöljyä
    • 1/2dlvalkoista balsamicoa
    • 1rklsokeria
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tljauhettua mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kannelliseen kulhoon vesi, etikka ja suola. Lisää silakat etikkaliemeen siten, että ne peittyvät kokonaan. Anna silakkafileiden kypsyä ja maustua liemessä yön yli. Voit sekoittaa fileitä välillä varovasti, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
  2. Seuraavana päivänä valuta silakat ja poista fileistä nahka varovasti vetämällä. Jos fileet ovat hyvin suuria, voit puolittaa ne veitsellä.
  3. Raasta sitruunoiden kuoret raastimella suikaleiksi ja purista niiden mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki liemen ainekset keskenään ja laita fileet kerroksittain liemen kanssa kannelliseen astiaan. Anna maustua kylmässä vähintään 1 vuorokausi. Tarjoa sitruuna-valkosipulisilakat ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ravintosisältö perannos 100g100 g

  • 175 kcal732 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4