Sitruuna-valkosipulisilakat
Raikkaat sitruuna-valkosipulisilakat maistuvat esimerkiksi joulupöydän alkupalana tai kesällä uusien perunoiden kaverina.
10 annostayli 60 min175 kcal / annos (100g)
Ainekset
10 annosta
- 600gsilakkafileitä (tuore tai pakaste)
- 5dlvettä
- 1dletikkaa
- 1 1/2rklsuolaa
Liemi
- 2sitruunan kuori ja mehu
- 2-3valkosipulinkynttä
- 1prk(50 g)Pirkka kapriksia (pieniä)
- 2dlvettä
- 1 1/2dlöljyä
- 1/2dlvalkoista balsamicoa
- 1rklsokeria
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Mittaa kannelliseen kulhoon vesi, etikka ja suola. Lisää silakat etikkaliemeen siten, että ne peittyvät kokonaan. Anna silakkafileiden kypsyä ja maustua liemessä yön yli. Voit sekoittaa fileitä välillä varovasti, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
- Seuraavana päivänä valuta silakat ja poista fileistä nahka varovasti vetämällä. Jos fileet ovat hyvin suuria, voit puolittaa ne veitsellä.
- Raasta sitruunoiden kuoret raastimella suikaleiksi ja purista niiden mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki liemen ainekset keskenään ja laita fileet kerroksittain liemen kanssa kannelliseen astiaan. Anna maustua kylmässä vähintään 1 vuorokausi. Tarjoa sitruuna-valkosipulisilakat ruisleivän tai keitettyjen perunoiden kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 175 kcal732 kJ
- Proteiinia 8 g
- Hiilihydraatteja1 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Hyviä ovat
Kuinka pitkään valmiit silakat säilyy, jos tekee esim useampia pieniä purkkeja? Nopea vastaus, kiitos!
Esla, silakat säilyvät jääkaapissa säilytettynä vajaan viikon.