Glaseerattu kinkku
- Annosmäärä12 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 (n. 7 kg) | Pirkka juhlakinkku potkalla (pakaste) tai |
Appelsiiniglaze | |
---|---|
n. 3 dl (á 450 g) | tai |
3 dl | tai |
2 dl | tai |
1 rkl | tai |
1 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 434 kJ / 342 kcal |
Rasva | 22,3 g |
josta tyydyttynyttä | 8,5 g |
Hiilihydraatit | 9,3 g |
josta sokereita | 8,4 g |
Proteiini | 26,5 g |
Suola | 2,7 g |
Valmistus
Sulata kinkku hitaasti jääkaapissa. Kinkku sulaa 2-3 päivässä koosta riippuen. Ota kinkku huoneenlämpöön. Sisälämpötilan tulisi olla noin 10 astetta uuniin laitettaessa. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen.
Poista verkko ja nahka, älä rasvaa. Leikkaa ristiviiltoja kinkun rasvaiselle pinnalle.
Nosta kinkku rasvapuoli ylöspäin ritilälle uunipannun päälle. Työnnä paistomittari kinkun kylkeen paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Varo, ettei paistomittarin kärki osu luuhun. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala.
Kypsennä kinkkua ensin 225 asteessa noin 20 minuuttia, jotta pintaan leikatut viillot avautuvat ja kinkku saa hieman väriä. Alenna lämpö 100 asteeseen ja paista, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
Valmista glaseeraus samalla kuin kinkku on uunissa. Mittaa appelsiinimarmeladi, fariinisokeri, appelsiinimehu ja soijakastike pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 30 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista ja siitä on jäljellä noin puolet. Lisää inkiväärimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä parin minuutin ajan.
Kun paistoaikaa on noin tunti jäljellä, sivele tai valuta paksusti appelsiiniglaseerausta koko kinkun päälle. Jatka paistamista. Lisää glaseerausta 20 minuutin välein, kunnes kinkku on valmis. Annan kinkun jäähtyä. Kierrä leivinpaperinpala ja kaunis nauha potkan ympärille ennen tarjoamista.
Valmista hieman tulisempi glaze lisäämällä 1 tl rapeaa valkosipulia seesami-chiliöljyssä samaan aikaan inkiväärin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka appelsiinimarmeladi 450gHinta 1,99/kpl4,42/kg
- Dansukker fariinisokeri 500gHinta 1,89/kpl3,78/kg
- Pirkka appelsiinitäysmehu 1lHinta 1,99/kpl1,99/l
- Pirkka kiinalainen soijakastike 150mlHinta 1,49/kpl9,93/l
- Plussa-etu −12 %Pirkka Parhaat inkiväärimurska seesamiöljyssä 115gPlussa-kortillaEtuhinta 7,50/2 kpl32,61/kgIlman Plussa-korttia 4,29/kpl (37,30/kg)
- Filos kreikkalainen appelsiinimarmeladi 370gHinta 2,89/kpl7,81/kg
- Pirkka paistonkestävä appelsiinimarmeladi 280gHinta 2,29/kpl8,18/kg
- Dansukker Luomu fariinisokeri 500gHinta 2,95/kpl5,90/kg
- God Morgon täysmehu 250ml appelsiiniHinta 1,45/kpl5,80/l
- Tropicana appelsiinimehu hedelmälihalla 0,25lHinta 1,85/kpl7,40/l
- Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennettyHinta 2,69/kpl17,93/l
- Kikkoman soijakastike 150mlHinta 3,39/kpl22,60/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(29 arviota)
- yli 60 min3,8(126 arviota)
- yli 60 min2,9(31 arviota)
- yli 60 min4,7(74 arviota)
- 30 - 60 min3,2(17 arviota)
- yli 60 min3,0(13 arviota)
- yli 60 min3,9(41 arviota)
- yli 60 min4,1(43 arviota)
Arvostele resepti
- Leila8 kuukautta sittenMaukkaan näköinen
- Timppa8 kuukautta sittenHyvältä näyttää