Glaseerattu kinkkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Glaseerattu kinkku

  • Annosmäärä12 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Tahmainen appelsiiniglaseeraus tuo kinkulle uutta nostetta joulupöytään. Inkivääri seesamikastikkeessa antaa makealle glaseeraukselle vastapainoksi pientä potkua.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

12 annosta
1 (n. 7 kg)
 
Pirkka juhlakinkku potkalla (pakaste)
tai

Appelsiiniglaze

n. 3 dl (á 450 g)
 
tai
3 dl
 
tai
2 dl
 
tai
1 rkl
 
tai
1 rkl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 434 kJ / 342 kcal
Rasva
22,3 g
josta tyydyttynyttä
8,5 g
Hiilihydraatit
9,3 g
josta sokereita
8,4 g
Proteiini
26,5 g
Suola
2,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sulata kinkku hitaasti jääkaapissa. Kinkku sulaa 2-3 päivässä koosta riippuen. Ota kinkku huoneenlämpöön. Sisälämpötilan tulisi olla noin 10 astetta uuniin laitettaessa. Pyyhi lihan pinta talouspaperilla kuivaksi. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen.

Poista verkko ja nahka, älä rasvaa. Leikkaa ristiviiltoja kinkun rasvaiselle pinnalle.

Nosta kinkku rasvapuoli ylöspäin ritilälle uunipannun päälle. Työnnä paistomittari kinkun kylkeen paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Varo, ettei paistomittarin kärki osu luuhun. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala.

Kypsennä kinkkua ensin 225 asteessa noin 20 minuuttia, jotta pintaan leikatut viillot avautuvat ja kinkku saa hieman väriä. Alenna lämpö 100 asteeseen ja paista, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.

Valmista glaseeraus samalla kuin kinkku on uunissa. Mittaa appelsiinimarmeladi, fariinisokeri, appelsiinimehu ja soijakastike pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 30 minuuttia, kunnes seos on siirappimaista ja siitä on jäljellä noin puolet. Lisää inkiväärimurska. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä parin minuutin ajan.

Kun paistoaikaa on noin tunti jäljellä, sivele tai valuta paksusti appelsiiniglaseerausta koko kinkun päälle. Jatka paistamista. Lisää glaseerausta 20 minuutin välein, kunnes kinkku on valmis. Annan kinkun jäähtyä. Kierrä leivinpaperinpala ja kaunis nauha potkan ympärille ennen tarjoamista.

Valmista hieman tulisempi glaze lisäämällä 1 tl rapeaa valkosipulia seesami-chiliöljyssä samaan aikaan inkiväärin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka appelsiinimarmeladi 450g
    Hinta 1,99/kpl
    4,42/kg
  • Dansukker fariinisokeri 500g
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka appelsiinitäysmehu 1l
    Hinta 1,99/kpl
    1,99/l
  • Pirkka kiinalainen soijakastike 150ml
    Hinta 1,49/kpl
    9,93/l
  • Plussa-etu −12 %
    Pirkka Parhaat inkiväärimurska seesamiöljyssä 115g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 7,50/2 kpl
    32,61/kg
    Ilman Plussa-korttia 4,29/kpl (37,30/kg)
  • Filos kreikkalainen appelsiinimarmeladi 370g
    Hinta 2,89/kpl
    7,81/kg
  • Pirkka paistonkestävä appelsiinimarmeladi 280g
    Hinta 2,29/kpl
    8,18/kg
  • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
    Hinta 2,95/kpl
    5,90/kg
  • God Morgon täysmehu 250ml appelsiini
    Hinta 1,45/kpl
    5,80/l
  • Tropicana appelsiinimehu hedelmälihalla 0,25l
    Hinta 1,85/kpl
    7,40/l
  • Pirkka japanilainen soijakastike 150ml suolaa vähennetty
    Hinta 2,69/kpl
    17,93/l
  • Kikkoman soijakastike 150ml
    Hinta 3,39/kpl
    22,60/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (13 arviota)

  • Leila
    8 kuukautta sitten
    Maukkaan näköinen
  • Timppa
    8 kuukautta sitten
    Hyvältä näyttää