Rou jia mo eli kiinalaiset hampurilaisetTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Rou jia mo eli kiinalaiset hampurilaiset

  • Annosmäärä9 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Rou jia mo on perinteinen kiinalainen katuruoka. Litteät leivät täytetään pitkään mausteiden kanssa haudutetulla porsaan lihalla. Noin 2,00€/annos.*
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

9 kpl
2 pkt (à n. 800 g)
 
n. 1,6 kg
 
tai
porsaan luullista etuselkää
tai
1 pkt (100 g)
 
tai
1 1/2 rkl
 
rypsiöljyä
tai
3 rkl
 
sokeria
tai
1 l
 
kiehuvaa vettä
tai
1 dl
 
tai
1/2 dl
 
tai
3 rkl
 
inkivääriä hienonnettuna
tai
3
 
valkosipulinkynttä hienonnettuna
tai

Mausteet

3
 
laakerinlehteä
tai
2
 
tähtianista
tai
1
 
kanelitanko
tai
1/2 tl
 
kokonaisia mustapippureita
tai
1/2 tl
 
kokonaisia neilikoita
tai
1/2 tl
 
tai
1/2 tl
 
fenkolinsiemeniä
tai

Leivät

4 1/2 dl
 
tai
1 1/2 tl
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
1 1/2 tl
 
leivinjauhetta
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 1/2 rkl
 
rypsiöljyä
tai
2 dl
 
vettä
tai

Lisäksi

1 ruukku
 
tuoretta korianteria
tai

Ravintosisältö

Energia
1 918 kJ / 454 kcal
Rasva
32,7 g
josta tyydyttynyttä
10,3 g
Hiilihydraatit
20,3 g
josta sokereita
3,4 g
Proteiini
20,5 g
Suola
2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Poista nahka, luut ja enin rasva. Leikkaa liha reilun kokoisiksi kuutioiksi. Säästä luut pataan.

Leikkaa kevätsipulien vaaleat osat muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Mittaa mausteet maustepussiin ja sido pussi kiinni. Voit tehdä maustepussin harsosta tai käyttää teenhaudutuspussia.

Kuumenna isossa kattilassa vesi kiehuvaksi. Nostele lihapalat ja luut veteen. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes pinnalle alkaa muodostua vaahtoa. Nosta lihapalat vedestä ja valuta.

Mittaa öljy ja sokeri pataan ja kuumenna muutama minuutti keskilämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sokeri muuttuu meripihkan väriseksi. Siirrä pata pois liedeltä. Varo polttamasta sokeria. Käytä sekoittamiseen puista lastaa tai kauhaa. Anna sokeriseoksen jäähtyä, kunnes sokeri hieman kovettuu. Lisää pataan kiehuva vesi ja sekoittele kunnes sokeri on täysin liuennut veteen.

Lisää lihat, luut, soija, etikka, kevätsipulit, inkivääri, valkosipuli ja maustepussi. Lisää tarvittaessa vettä niin että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 3 tuntia. Kypsennyksen loppuvaiheessa nosta kansi pois, jotta liemi kiehuu hiukan kasaan. Padan maku syvenee, jos keität sen valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Sekoita leipien kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää rypsiöljy ja sekoita. Lisää noin 42 asteinen vesi ja alusta taikina käsin tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hiukan jauhoja. Vaivaa taikinaa pöydällä 5 minuuttia. Nosta taikina kulhoon ja kohota lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä noin 30 minuuttia.

Jaa taikina yhdeksään osaan. Peitä taikinapalat hiukan kostutetulla leivinliinalla, jotta ne eivät kuivu. Kauli palat yksi kerrallaan noin 7 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Taita nauha pitkittäin puoliksi ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Nosta rulla pystyyn ja taita taikinan pää rullan alle. Litistä rulla kädellä pyöreäksi levyksi ja kauli pulikan tai kaulimen avulla hiukan ohuemmaksi (∅ noin 10 cm).

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Esipaista leipiä muutama kerrallaan kuumalla valurautapannulla noin 2 minuuttia per puoli. Nosta leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisen uunin keskitasolla vielä 3–5 minuuttia.

Poista padasta maustepussi ja luut. Nosta lihat liemestä. Hienonna loput kevätsipulin varret ja korianteri. Hienonna liha veitsellä hiukan pienemmäksi. Sekoita kevätsipuli ja korianteri lihan joukkoon. Leikkaa leivät puoliksi auki ja täytä lihalla. Lusikoi täytteen päälle noin ruokalusikallinen kuumaa lientä juuri ennen tarjoamista.

Rou jia mon mausteena käytetään tyypillisesti sichuaninpippuria. Sichuaninpippurin voit korvata kokonaisilla mustapippureilla. Kun lihapalat käytetään kiehuvassa vedessä ennen pataan lisäämistä liemestä tulee kirkkaampi. Halutessasi voit oikaista ja jättää tämän työvaiheen väliin. Tarjoa yli jäänyt liemi ja liha riisin kanssa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,19/kpl
    4,87/l
  • Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lk
    Hinta 1,69/kpl
    16,90/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Inkivääri luomu
    Hinta n. 1,49/kpl
    9,95/kg
  • Pirkka kanelitanko 15g
    Hinta 1,25/kpl
    83,33/kg
  • Pirkka laakerinlehti 4g
    Hinta 0,79/kpl
    197,50/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Meira Fenkoli 25g kok ps mauste
    Hinta 1,15/kpl
    46,00/kg
  • Meira Neilikka 15g kok pussi mauste
    Hinta 1,65/kpl
    110,00/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,35/kpl
    30,68/kg
  • Pirkka kevätsipuli 100g Suomi
    Hinta 2,49/kpl
    24,90/kg
  • Pirkka kiinalainen soijakastike 150ml
    Hinta 1,49/kpl
    9,93/l
  • Pirkka riisiviinietikka 100ml
    Hinta 2,39/kpl
    23,90/l