Glaseerattu joulukinkkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Glaseerattu joulukinkku

  • Annosmäärä30 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Glaseeratun joulukinkun pinta on kauniin kiiltävä - kinkun glaseeraus onnistuu helposti hieman makealla teriyakikastikkeella. Paistopussissa kinkku pysyy mehevänä.
  • Laktoositon
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

30 annosta
1 (6–8 kg)
 
Pirkka juhlakinkku potkalla (pakaste)
tai

Kuorrutus

n. 2 dl
 
Pirkka teriyakikastiketta
tai
1–2 tl
 
appelsiininkuorta raastettuna
tai
n. 1/4 tl
 
suolaa
tai
1 maustemitta
 
inkivääriä
tai
ripaus
 
mustapippuria
tai
ripaus
 
cayennepippuria
tai

Lisäksi

1
 
paistopussi
tai

Ravintosisältö

Energia
1 864 kJ / 446 kcal
Rasva
32 g
josta tyydyttynyttä
12,2 g
Hiilihydraatit
1,3 g
josta sokereita
0,9 g
Proteiini
38,4 g
Suola
4,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sulata kinkku hitaasti jääkaapissa. Kinkku sulaa 3–4 päivässä, koosta riippuen. Nosta sulanut kinkku ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen.

Huuhtele kinkku ja pyyhi pinta talouspaperilla kuivaksi. Pane kinkku paperiseen paistopussiin ja taittele pakkauksen ohjeen mukaisesti. Nosta uunipannulle saumapuoli ylöspäin.

Työnnä paistomittari kinkun kylkeen paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle.

Kypsennä kinkkua 200-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia. Varmista, ettei paistopussi osu uunin vastuksiin. Laske lämpötila tämän jälkeen 125 asteeseen ja jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 75–80 astetta. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.

Poista paistopussi ja anna kinkun jäähtyä. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sekoita teriaykikastikkeen joukkoon kuorrutuksen muut ainekset. Levitä kuorrutus kinkun pinnalle. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.

Vinkki! Huomaathan, että Pirkka teriyakikastike on paksua. Myytävänä on myös juoksevampia teriyakikastikkeita, jotka eivät sovellu glaseeraukseen. Jos paistat kinkun ilman paistopussia, kypsennä se 125-asteisessa uunissa ritilän päällä, kunnes saavutat haluamasi kinkun sisälämpötilan. Laita ritilän alle uunipannu, jossa on vettä, jotta kinkun pinta ei kuivu.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat Vegaaninen Teriyakikastike 220g
    Hinta 4,39/kpl
    19,95/kg
  • Appelsiini luomu
    Hinta n. 1,07/kpl
    4,29/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Cayennepippuri 22g pss
    Hinta 0,95/kpl
    43,18/kg
  • Pirkka iso paistopussi 55x60cm 2kpl
    Hinta 1,79/kpl
    0,90/kpl
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Inkivääri luomu
    Hinta n. 1,64/kpl
    10,95/kg
  • Inkivääri
    Hinta n. 1,12/kpl
    7,49/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,25/kpl
    46,30/kg
  • Meira Cayennepippuri 32g tölkki
    Hinta 1,55/kpl
    48,44/kg
  • Pirkka paistopussi 30 x 55 cm 7 kpl
    Hinta 1,85/kpl
    0,26/kpl
  • Look jättikinkkupussi 55cm x 60cm 2 kpl
    Hinta 2,59/kpl
    1,30/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (29 arviota)

  • Seija
    6 kuukautta sitten
    Kiitos! Varmistui tuo sulatusaika. Tälläisella ohjeella olen valmistanut aiemminkin. Tosin paistan kypsemmäksi.
  • epra
    5 vuotta sitten
    hyvän näköinen