Glaseerattu joulukinkku
- Annosmäärä30 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Glaseeratun joulukinkun pinta on kauniin kiiltävä - kinkun glaseeraus onnistuu helposti hieman makealla teriyakikastikkeella. Paistopussissa kinkku pysyy mehevänä.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
30 annosta
- 1 (6–8 kg) joulukinkku potkalla (pakaste)
Kuorrutus
- n. 2 dl Pirkka teriyakikastiketta
- 1–2 tl appelsiininkuorta raastettuna
- n. 1/4 tl suolaa
- 1 maustemitta inkivääriä
- ripaus mustapippuria
- ripaus cayennepippuria
Lisäksi
- 1 paistopussi
Ravintosisältö
- Energia1 833 kJ / 438 kcal
- Rasva31,6 g
- josta tyydyttynyttä10,9 g
- Hiilihydraatit0,9 g
- josta sokereita0,5 g
- Proteiini38 g
- Suola1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Sulata kinkku hitaasti jääkaapissa. Kinkku sulaa 3–4 päivässä, koosta riippuen. Nosta sulanut kinkku ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen.
- Huuhtele kinkku ja pyyhi pinta talouspaperilla kuivaksi. Pane kinkku paperiseen paistopussiin ja taittele pakkauksen ohjeen mukaisesti. Nosta uunipannulle saumapuoli ylöspäin.
- Työnnä paistomittari kinkun kylkeen paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle.
- Kypsennä kinkkua 200-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia. Varmista, ettei paistopussi osu uunin vastuksiin. Laske lämpötila tämän jälkeen 125 asteeseen ja jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 75–80 astetta. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
- Poista paistopussi ja anna kinkun jäähtyä. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sekoita teriaykikastikkeen joukkoon kuorrutuksen muut ainekset. Levitä kuorrutus kinkun pinnalle. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia.
Vinkki! Huomaathan, että Pirkka teriyakikastike on paksua. Myytävänä on myös juoksevampia teriyakikastikkeita, jotka eivät sovellu glaseeraukseen. Jos paistat kinkun ilman paistopussia, kypsennä se 125-asteisessa uunissa ritilän päällä, kunnes saavutat haluamasi kinkun sisälämpötilan. Laita ritilän alle uunipannu, jossa on vettä, jotta kinkun pinta ei kuivu.
Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Cayennepippuri 22g pssHinta 0,95/kpl43,18/kg
- Pirkka iso paistopussi 55x60cm 2kplHinta 1,79/kpl0,90/kpl
- Kikkoman Teriyaki maustekastike 250mlHinta 4,65/kpl18,60/l
- Toba luomu teriyakikastike 250mlHinta 4,49/kpl17,96/l
- Pirkka Luomu appelsiiniHinta n. 0,75/kpl2,99/kg
- AppelsiiniHinta n. 0,94/kpl3,49/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- InkivääriHinta n. 1,19/kpl7,95/kg
- Inkivääri luomuHinta n. 1,49/kpl9,95/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Santa Maria Cayennepippuri 30gHinta 1,75/kpl58,33/kg
- Meira Cayennepippuri 32g tölkkiHinta 1,55/kpl48,44/kg
- Look jättikinkkupussi 55cm x 60cm 2 kplHinta 2,65/kpl1,33/kpl
- Pirkka paistopussi 30 x 55 cm 7 kplHinta 1,89/kpl0,27/kpl
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(52 arviota)
- yli 60 min4,2(80 arviota)
- yli 60 min3,0(15 arviota)
- yli 60 min4,0(2 arviota)
- yli 60 min3,1(13 arviota)
- yli 60 min3,2(66 arviota)
- yli 60 min3,0(34 arviota)
- yli 60 min4,1(70 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (33 arviota)
- Kipa4 kuukautta sittenTeriyakikinkkua tehty jo pari kertaa ja on aivan älyttömän hyvää! 7/12 taas tällä reseptillä!
- Seija1 vuosi sittenKiitos! Varmistui tuo sulatusaika. Tälläisella ohjeella olen valmistanut aiemminkin. Tosin paistan kypsemmäksi.
- epra6 vuotta sittenhyvän näköinen