- Sulata kinkku hitaasti jääkaapissa. Kinkku sulaa 3-4 päivässä, koosta riippuen. Nosta sulanut kinkku ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen.
- Huuhtele kinkku ja pyyhi pinta talouspaperilla kuivaksi. Pane kinkku paperiseen paistopussiin ja taittele pakkauksen ohjeen mukaisesti. Nosta uunipannulle saumapuoli ylöspäin.
- Työnnä paistomittari kinkun kylkeen paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle.
- Kypsennä kinkkua 200-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia. Varmista, ettei paistopussi osu uunin vastuksiin. Laske lämpötila tämän jälkeen 125 asteeseen ja jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 75-80 astetta. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
- Poista paistopussi ja anna kinkun jäähtyä. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sekoita teriaykikastikkeen joukkoon kuorrutuksen muut ainekset. Levitä kuorrutus kinkun pinnalle. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.
Tiesitkö että...
Vinkki! Huomaathan, että Pirkka teriyakikastike on paksua. Myytävänä on myös juoksevampia teriyakikastikkeita, jotka eivät sovellu glaseeraukseen. Jos paistat kinkun ilman paistopussia, kypsennä se 125-asteisessa uunissa ritilän päällä, kunnes saavutat haluamasi kinkun sisälämpötilan. Laita ritilän alle uunipannu, jossa on vettä, jotta kinkun pinta ei kuivu. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kommentoi
hyvän näköinen