Glaseerattu joulukinkkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Glaseerattu joulukinkku

Glaseeratun joulukinkun pinta on kauniin kiiltävä - kinkun glaseeraus onnistuu helposti hieman makealla teriyakikastikkeella. Paistopussissa kinkku pysyy mehevänä. Noin 1,45 €/annos*

  • 30 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

30 annosta
    • 1(6-8 kg)Pirkka juhlakinkku potkalla (pakaste)

Kuorrutus

    • n. 2dlPirkka teriyakikastiketta
    • 1-2tlappelsiininkuorta raastettuna
    • n. 1/4tlsuolaa
    • 1maustemittainkivääriä
    • ripausmustapippuria
    • ripauscayennepippuria

Lisäksi

    • 1Eskimo Eko paperinen paistopussi (L)

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata kinkku hitaasti jääkaapissa. Kinkku sulaa 3-4 päivässä, koosta riippuen. Nosta sulanut kinkku ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen.
  2. Huuhtele kinkku ja pyyhi pinta talouspaperilla kuivaksi. Pane kinkku paperiseen paistopussiin ja taittele pakkauksen ohjeen mukaisesti. Nosta uunipannulle saumapuoli ylöspäin.
  3. Työnnä paistomittari kinkun kylkeen paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle.
  4. Kypsennä kinkkua 200-asteisessa uunissa ensin 30 minuuttia. Varmista, ettei paistopussi osu uunin vastuksiin. Laske lämpötila tämän jälkeen 125 asteeseen ja jatka paistamista, kunnes mittari osoittaa 75-80 astetta. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
  5. Poista paistopussi ja anna kinkun jäähtyä. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sekoita teriaykikastikkeen joukkoon kuorrutuksen muut ainekset. Levitä kuorrutus kinkun pinnalle. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Huomaathan, että Pirkka teriyakikastike on paksua. Myytävänä on myös juoksevampia teriyakikastikkeita, jotka eivät sovellu glaseeraukseen. Jos paistat kinkun ilman paistopussia, kypsennä se 125-asteisessa uunissa ritilän päällä, kunnes saavutat haluamasi kinkun sisälämpötilan. Laita ritilän alle uunipannu, jossa on vettä, jotta kinkun pinta ei kuivu. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua