Hyppää sisältöön
Joulukinkku viikuna-pistaasikuorrutuksellaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Joulukinkku viikuna-pistaasikuorrutuksella

  • Annosmäärän. 30 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Joulukinkku saa tänä vuonna ylleen kuminalla maustettua viikunahilloa ja rouhittua pistaasipähkinää.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

n. 30 annosta
1 (6–8 kg)
 
joulukinkku potkalla (pakaste)
tai
n. 300 g
 
tai
3/4 tl
 
kuminaa
tai
2 ps (à 125 g)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
2 128 kJ / 509 kcal
Rasva
35,7 g
josta tyydyttynyttä
11,5 g
Hiilihydraatit
7,8 g
josta sokereita
5,8 g
Proteiini
39,4 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Sulata kinkku hitaasti jääkaapissa. Kinkku sulaa 2–3 päivässä, koosta riippuen. Nosta sulanut kinkku pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin +10 astetta uuniin laitettaessa. Testaa paistomittarin toimivuus ennen käyttöä upottamalla sen kärki kiehuvaan veteen. Lämpötilan tulee nousta 100 asteeseen. Huuhtele kinkku ja pyyhi pinta talouspaperilla kuivaksi.
Nosta kinkku ritilälle uunipannun päälle nahkapuoli ylöspäin. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan niin, että sen kärki tulee mahdollisimman keskelle. Paistomittari kannattaa työntää kinkun kylkeen. Näin pistoreiästä tihkuva lihasneste ei kostuta myöhemmin tehtävää kuorrutusta. Kaada uunipannulle vettä, jotta pannulle valuva lihasneste ei pala ja kinkku pysyy mehevänä.
Kypsennä kinkkua 125-asteisessa uunissa, kunnes paistomittari osoittaa 75–80 astetta. Aikaa kuluu 60–80 minuuttia/kg. Aika vaihtelee kinkun koon, muodon ja alkulämpötilan mukaan. Kinkku on mehevä 75-asteisena. Perinteisen pehmeä ja murea se on 80-asteisena.
Anna kinkun jäähtyä foliolla peitettynä. Poista kinkusta verkko ja nahka. Sekoita viikunahillon joukkoon morttelissa kevyesti jauhettu kumina. Kuori pistaasit ja hienonna ne. Sivele kinkun pinta hillolla ja painele pintaan pistaasirouhe. Kuorruta kinkkua 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Kinkun paistinrasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä se tukkii herkästi putket. Jos paistinrasva on hyytynyttä, voi sen laittaa biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Nestemäisen rasvan voi laittaa suljetussa kartonki- tai muovitölkissä sekajätteeseen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat viikunahillo 230g
    Hinta 2,39/kpl
    10,39/kg
  • Santa Maria Kumina kokonainen, pussi 20g
    Hinta 0,85/kpl
    42,50/kg
  • Pirkka paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät 125g
    Hinta 2,59/kpl
    20,72/kg
  • St. Dalfour Viikunahillo 284g
    Hinta 4,15/kpl
    14,61/kg
  • Filos Deluxe Viikuna erikoishillo 240 g
    Hinta 2,59/kpl
    10,79/kg
  • Meira Kumina 22g kok pussi mauste
    Hinta 0,89/kpl
    40,45/kg
  • Plussa-etu
    Earth Control 80g Paahdetut ja suolatut pistaasipähkinät
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,99/kpl
    37,38/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,15/kpl (39,38/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,0 (34 arviota)

  • Sama
    2 kuukautta sitten
    Täyttä tärinää
  • Masapappa
    6 vuotta sitten
    Reilua jouluruokaa
  • K
    7 vuotta sitten
    K