Glögipannacotta
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
2 | liivatelehteä tai |
1 1/2 dl | tai |
4 dl | tai |
1 dl | tai |
1 | tai |
Glögikiille | |
---|---|
1 | liivatelehti tai |
1 1/2 dl | Marli perinteistä glögitiivistettä tai |
1/2 dl | vettä tai |
n. 1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 905 kJ / 218 kcal |
Rasva | 16,4 g |
josta tyydyttynyttä | 10,8 g |
Hiilihydraatit | 14,5 g |
josta sokereita | 14,5 g |
Proteiini | 2,2 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, puolet kermasta ja sokeri. Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja kaavi veitsellä siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatangot. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia, mutta älä keitä voimakkaasti. Nosta liedeltä ja poista tangot.
Purista liivatelehdistä (2 kpl) ylimääräinen vesi. Liuota ne kuumaan kermaseokseen. Sekoita. Lisää loppu kerma sekoittaen.
Annostele mataliin juomalaseihin tai pieniin jälkiruokakulhoihin. Peitä muovikelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4–6 tunniksi. Pannacotta saa jäädä hyllyvän pehmeäksi.
Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa glögitiiviste ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Purista vesi liivatelehdestä ja liuota liivatelehti glögin joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä haaleaksi.
Ripottele pannacottien pinnalle jäisiä puolukoita. Lusikoi tai kaada varovasti glögi-liivateseos pannacottien päälle. Pane kelmut takaisin ja anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 3 tuntia tai kunnes pinta on hyytynyt.
Jääkaapin lämpötila vaikuttaa hyytymisaikaan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pirkka suomalainen kevytmaito 1lHinta 0,95/kpl0,95/l
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- K-Menu sokeri 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Dr.Oetker gourmet vaniljatanko 1kplHinta 3,39/kpl
- Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakasteHinta 1,59/kpl7,95/kg
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Juustoportti kuohukerma 3,3dl laktoositonHinta 2,95/kpl8,94/l
- Plussa-etu −16 %Valio Keittiön kuohukerma 3,3 dl laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl7,58/lIlman Plussa-korttia 2,99/kpl (9,06/l)
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl BourbonHinta 5,39/kpl
- Kaskein Juhlaglögi tiiviste 0,5l 1+3Hinta 4,49/kpl8,98/l
- Marli glögitiiviste 0% 1+3 0,5lHinta 5,19/kpl10,18/l
- Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakasteHinta 2,25/kpl11,25/kg
- Pirkka suomalainen puolukka 500g pakasteHinta 3,49/kpl6,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(277 arviota)
- yli 60 min4,0(297 arviota)
- yli 60 min3,8(19 arviota)
- yli 60 min4,1(109 arviota)
- yli 60 min3,8(59 arviota)
- yli 60 min4,3(82 arviota)
- alle 15 min3,9(30 arviota)
- yli 60 min3,9(48 arviota)
Arvostele resepti
- Nammam10 kuukautta sittenTodella helppo tehdä ja aivan super hyviä tulee! Just oikee määrä liivatetta ja maku mitä mainioin!
- Päivi11 kuukautta sittenHyvin toimii resepti, oikeat määrät on liivatetta. Meillä oli yön yli jääkaapissa ja aamulla tein päälle glögikiilteen.
- Isabella11 kuukautta sittenHelppo ja voi tehdä etukäteen.
- Natalia11 kuukautta sittenTämä on täydellinen jouluaterian jälkiruoka. Meillä jo useana vuonna pöydässä.
- Mielensä pahoittanut11 kuukautta sittenMeni pilalle koko homma.Jäi ihan liruksi. Liian vähän liivatetta. Kiitos vaan reseptintekijälle.
- Minna11 kuukautta sittenOhjeessa voisi yli 60 min sijaan mainita tarkemmin, montako tuntia passiivista valmistusaikaa kuluu.
- Äiskä-651 vuosi sittenPannacotta näyttää hyvältä ja ohje helpolta. Aion ehdottomasti kokeilla Itsenäisyyspäivän jälkkärinä, namskis
- Heidi1 vuosi sittenOhjeessa ihan oikeat liivatemäärät, tuli täydellistä. Olemme tehneet tällä ohjeella ainakin 7 kertaa ja aina onnistuu. Viimeksi tein tyrniglögistä ja tyrnimarjoista, njam. Olen myös kokeillut tätä mustaherukkamehutiivisteellä ja sekin toimii erinomaisesti.
- Iida1 vuosi sittenPöh, olisi pitänyt lukea kommentit ensin. Pannacotta jäi todella löysäksi. Pilalle meni :(
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenIkävä kuulla, että pannacotta on jäänyt löysäksi. Ohje on testattu kahdella liivatelehdellä. Jos pannacotta jää löysäksi, liivateseos ei ehkä ole sekoittunut kunnolla muiden raaka-aineiden joukkoon. Palaute välittyy kuitenkin reseptin tekijöille.
- L4nttu1 vuosi sittenTosissaanko tuohon pannacottaan pitäisi laittaa kolme liivatetta?
- SM1 vuosi sittenTodellakin ohje vaatii 3 liivatte. Harmittaa, että luotin ohjeeseen. Kiille ei pysynyt pinnalla, kun alakerros niin löysää.
- Jk2 vuotta sittenOhjeessa on liian vähän liivatetta nestettä kohden, pitäisi olla 3 lehteä. Jäi liian löysäksi, melkeinpä kastikkeeksi.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenPipuna, kiitos viestistä! Kyllä, kermaseos saa hyytyä vähintään 4-6 tuntia, jonka jälkeen voit lisätä kiilteen.
- Pipuna2 vuotta sittenPitääkö glögikiille lisätä vasta tuon 6 h hyytymisen jälkeen siihen pinnalle?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenTonttu tomera, vaniljatangon voi korvata vaniljasokerilla tai vanilliinisokerilla. Voit laittaa ensin 1-2 tl, maistaa sitten massaa ja lisätä halutessasi enemmän.
- Tonttu tomera2 vuotta sittenVoiko vaniljatangon korvata vanilliinisokerilla koska en löytänyt vaniljatankoa kaupasta? Jos voi niin paljonko sitä laitetaan?
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKuutar, glögikiille on tarkoituksella vahvemman makuista kuin tavallinen juotava glögi, jotta glögi maistuu riittävästi pannacotan kanssa. Glögikiillettä tulee pannacotan pinnalle vain ohut kerros. Liivate myös hiukan miedontaa glögin makua.
- Kuutar2 vuotta sittenTodellako glögikiilteeseen tulee kolme osaa glögitiivistettä ja yksi osa vettä? Ettei olis nyt mennyt suhteet väärin päin, kuulostaa aika vahvalta.