GlögipannacottaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Glögipannacotta

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Pehmeän kermainen glögipannacotta on joulun ajan ihanin jälkkäri. Laita jälkkäri hyytymään hyvissä ajoin, voit tehdä sen jo edellisenä päivänä.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

6 annosta
2
 
liivatelehteä
tai
1 1/2 dl
 
tai
4 dl
 
tai
1 dl
 
tai
1
 
tai

Glögikiille

1
 
liivatelehti
tai
1 1/2 dl
 
Marli perinteistä glögitiivistettä
tai
1/2 dl
 
vettä
tai
n. 1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
900 kJ / 217 kcal
Rasva
16,4 g
josta tyydyttynyttä
10,8 g
Hiilihydraatit
14,4 g
josta sokereita
14,4 g
Proteiini
2,2 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.

Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, puolet kermasta ja sokeri. Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja kaavi veitsellä siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatangot. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia, mutta älä keitä voimakkaasti. Nosta liedeltä ja poista tangot.

Purista liivatelehdistä (2 kpl) ylimääräinen vesi. Liuota ne kuumaan kermaseokseen. Sekoita. Lisää loppu kerma sekoittaen.

Annostele mataliin juomalaseihin tai pieniin jälkiruokakulhoihin. Peitä muovikelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4–6 tunniksi. Pannacotta saa jäädä hyllyvän pehmeäksi.

Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa glögitiiviste ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Purista vesi liivatelehdestä ja liuota liivatelehti glögin joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä haaleaksi.

Ripottele pannacottien pinnalle jäisiä puolukoita. Lusikoi tai kaada varovasti glögi-liivateseos pannacottien päälle. Pane kelmut takaisin ja anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 3 tuntia tai kunnes pinta on hyytynyt.

Jääkaapin lämpötila vaikuttaa hyytymisaikaan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Meira liivatelehti 20g pussi
    Hinta 1,39/kpl
    69,50/kg
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Hinta 0,95/kpl
    0,95/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,34/kpl
    1,34/kg
  • Dr.Oetker vaniljatanko gourmet 1kpl
    Hinta 3,85/kpl
  • Plussa-etu −8 %
    Pirkka suomalainen puolukka 200 g pakaste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 2,00/2 kpl
    5,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (5,45/kg)
  • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
    Hinta 2,89/kpl
    152,11/kg
  • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
    Hinta 2,35/kpl
    138,24/kg
  • Pirkka kevytmaito 5dl
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/l
  • Pirkka suomalainen kevytmaito 1,5l
    Hinta 1,69/kpl
    1,13/l
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Hinta 2,75/kpl
    5,50/l
  • Valio kuohukerma 0,5 l
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • Dr.Oetker Luomu Vaniljatanko 1kpl Bourbon
    Hinta 6,25/kpl
  • Pirkka suomalainen puolukka 500g pakaste
    Hinta 2,69/kpl
    5,38/kg
  • Pakkasmarja puolukka 200g suomalainen pakaste
    Hinta 2,09/kpl
    10,45/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (178 arviota)

  • Nammam
    1 kuukausi sitten
    Todella helppo tehdä ja aivan super hyviä tulee! Just oikee määrä liivatetta ja maku mitä mainioin!
  • Päivi
    1 kuukausi sitten
    Hyvin toimii resepti, oikeat määrät on liivatetta. Meillä oli yön yli jääkaapissa ja aamulla tein päälle glögikiilteen.
  • Isabella
    2 kuukautta sitten
    Helppo ja voi tehdä etukäteen.
  • Natalia
    2 kuukautta sitten
    Tämä on täydellinen jouluaterian jälkiruoka. Meillä jo useana vuonna pöydässä.
  • Mielensä pahoittanut
    2 kuukautta sitten
    Meni pilalle koko homma.Jäi ihan liruksi. Liian vähän liivatetta. Kiitos vaan reseptintekijälle.
  • Minna
    2 kuukautta sitten
    Ohjeessa voisi yli 60 min sijaan mainita tarkemmin, montako tuntia passiivista valmistusaikaa kuluu.
  • Äiskä-65
    2 kuukautta sitten
    Pannacotta näyttää hyvältä ja ohje helpolta. Aion ehdottomasti kokeilla Itsenäisyyspäivän jälkkärinä, namskis
  • Heidi
    1 vuosi sitten
    Ohjeessa ihan oikeat liivatemäärät, tuli täydellistä. Olemme tehneet tällä ohjeella ainakin 7 kertaa ja aina onnistuu. Viimeksi tein tyrniglögistä ja tyrnimarjoista, njam. Olen myös kokeillut tätä mustaherukkamehutiivisteellä ja sekin toimii erinomaisesti.
  • Iida
    1 vuosi sitten
    Pöh, olisi pitänyt lukea kommentit ensin. Pannacotta jäi todella löysäksi. Pilalle meni :(
  • K-Kuluttajapalvelu
    1 vuosi sitten
    Ikävä kuulla, että pannacotta on jäänyt löysäksi. Ohje on testattu kahdella liivatelehdellä. Jos pannacotta jää löysäksi, liivateseos ei ehkä ole sekoittunut kunnolla muiden raaka-aineiden joukkoon. Palaute välittyy kuitenkin reseptin tekijöille.
  • L4nttu
    1 vuosi sitten
    Tosissaanko tuohon pannacottaan pitäisi laittaa kolme liivatetta?
  • SM
    1 vuosi sitten
    Todellakin ohje vaatii 3 liivatte. Harmittaa, että luotin ohjeeseen. Kiille ei pysynyt pinnalla, kun alakerros niin löysää.
  • Jk
    2 vuotta sitten
    Ohjeessa on liian vähän liivatetta nestettä kohden, pitäisi olla 3 lehteä. Jäi liian löysäksi, melkeinpä kastikkeeksi.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Pipuna, kiitos viestistä! Kyllä, kermaseos saa hyytyä vähintään 4-6 tuntia, jonka jälkeen voit lisätä kiilteen.
  • Pipuna
    2 vuotta sitten
    Pitääkö glögikiille lisätä vasta tuon 6 h hyytymisen jälkeen siihen pinnalle?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Tonttu tomera, vaniljatangon voi korvata vaniljasokerilla tai vanilliinisokerilla. Voit laittaa ensin 1-2 tl, maistaa sitten massaa ja lisätä halutessasi enemmän.
  • Tonttu tomera
    2 vuotta sitten
    Voiko vaniljatangon korvata vanilliinisokerilla koska en löytänyt vaniljatankoa kaupasta? Jos voi niin paljonko sitä laitetaan?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kuutar, glögikiille on tarkoituksella vahvemman makuista kuin tavallinen juotava glögi, jotta glögi maistuu riittävästi pannacotan kanssa. Glögikiillettä tulee pannacotan pinnalle vain ohut kerros. Liivate myös hiukan miedontaa glögin makua.
  • Kuutar
    2 vuotta sitten
    Todellako glögikiilteeseen tulee kolme osaa glögitiivistettä ja yksi osa vettä? Ettei olis nyt mennyt suhteet väärin päin, kuulostaa aika vahvalta.