Glögipannacotta
Pehmeän kermainen glögipannacotta on joulun ajan ihanin jälkkäri. Laita jälkkäri hyytymään hyvissä ajoin, voit tehdä sen jo edellisenä päivänä. Noin 1,15€/annos.*
6 annostayli 60 min
Ainekset
6 annosta
- 2liivatelehteä
- 1 1/2dlmaitoa
- 1dlsokeria
- 1vaniljatanko
Glögikiille
- 1liivatelehti
- 1 1/2dlMarli perinteistä glögitiivistettä
- 1/2dlvettä
Valmistus
yli 60 min- Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 10 minuutiksi.
- Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, puolet kermasta ja sokeri. Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja kaavi veitsellä siemenet kattilaan. Lisää myös vaniljatangot. Anna seoksen kiehua hiljalleen 5 minuuttia, mutta älä keitä voimakkaasti. Nosta liedeltä ja poista tangot.
- Purista liivatelehdistä (2 kpl) ylimääräinen vesi. Liuota ne kuumaan kermaseokseen. Sekoita. Lisää loppu kerma sekoittaen.
- Annostele mataliin juomalaseihin tai pieniin jälkiruokakulhoihin. Peitä muovikelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4-6 tunniksi. Pannacotta saa jäädä hyllyvän pehmeäksi.
- Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Mittaa glögitiiviste ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Purista vesi liivatelehdestä ja liuota liivatelehti glögin joukkoon. Sekoita huolellisesti ja anna jäähtyä haaleaksi.
- Ripottele pannacottien pinnalle jäisiä puolukoita. Lusikoi tai kaada varovasti glögi-liivateseos pannacottien päälle. Pane kelmut takaisin ja anna hyytyä jääkaapissa vielä noin 3 tuntia tai kunnes pinta on hyytynyt.
Tiesitkö että...
Jääkaapin lämpötila vaikuttaa hyytymisaikaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Ohjeessa on liian vähän liivatetta nestettä kohden, pitäisi olla 3 lehteä. Jäi liian löysäksi, melkeinpä kastikkeeksi.
Pitääkö glögikiille lisätä vasta tuon 6 h hyytymisen jälkeen siihen pinnalle?
Pipuna, kiitos viestistä! Kyllä, kermaseos saa hyytyä vähintään 4-6 tuntia, jonka jälkeen voit lisätä kiilteen.
Voiko vaniljatangon korvata vanilliinisokerilla koska en löytänyt vaniljatankoa kaupasta? Jos voi niin paljonko sitä laitetaan?
Tonttu tomera, vaniljatangon voi korvata vaniljasokerilla tai vanilliinisokerilla. Voit laittaa ensin 1-2 tl, maistaa sitten massaa ja lisätä halutessasi enemmän.
Kuutar, glögikiille on tarkoituksella vahvemman makuista kuin tavallinen juotava glögi, jotta glögi maistuu riittävästi pannacotan kanssa. Glögikiillettä tulee pannacotan pinnalle vain ohut kerros. Liivate myös hiukan miedontaa glögin makua.
Todellako glögikiilteeseen tulee kolme osaa glögitiivistettä ja yksi osa vettä? Ettei olis nyt mennyt suhteet väärin päin, kuulostaa aika vahvalta.