Gluteeniton feta-pinaattipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton feta-pinaattipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Feta-pinaattipiirakan pohjana on käytetty gluteenitonta kauraleipätaikinaa, josta syntyy ihanan mehevä ja maukas piirakka. Kannattaa kokeilla!
  • Gluteeniton

Ainekset

8 annosta
1 pkt (450 g)
 
Pirkka gluteenitonta kaurataikinaa (pakaste)
tai
 
tai

Täyte

1 ps (150 g)
 
Pirkka pinaattia (pakaste)
tai
1 tlk (365 g/200 g)
 
tai
1 tl
 
oreganoa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
ripaus
 
suolaa
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
2
 
kananmunaa
tai
1/2 ps (à 150 g)
 
tai
1/2 rs (à 250 g)
 
kirsikkatomaatteja
tai

Ravintosisältö

Energia
758 kJ / 182 kcal
Rasva
11,6 g
josta tyydyttynyttä
7,3 g
Hiilihydraatit
11,8 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
6,3 g
Suola
1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota taikina sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Kauli kylmä taikina pyöreäksi levyksi. Käytä tarvittaessa apuna gluteenitonta jauhoseosta tai perunajauhoja. Nosta levy voideltuun piirakkavuokaan (⌀ 28 cm). Painele taikinaa myös reunoille. Anna kohota noin 30 minuuttia.

Sulata pinaatti ja valuta salaattijuustokuutiot. Sekoita ne keskenään. Salaattijuustokuutiot saavat hieman murskaantua. Mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla. Levitä seos pohjan päälle.

Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon kerma. Kaada seos piirakkavuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Puolita tai lohko kirsikkatomaatit ja levitä ne piirakan päälle.

Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 35–40 minuuttia.

Gluteeniton feta-pinaattipiirakka

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Pirkka hienonnettua pinaattia paloina 150 g pakaste
    Hinta 0,45/kpl
    3,00/kg
  • Pirkka salaattijuusto kuutioina suolavedessä 365g/200g laktoositon
    Hinta 2,59/kpl
    12,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Plussa-etu −12 %
    Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 4,00/2 kpl
    13,33/kg
    Ilman Plussa-korttia 2,29/kpl (15,27/kg)
  • Pirkka suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Hinta 3,69/kpl
    14,76/kg
  • Viljatuote tef jauho 400g gluteeniton
    Hinta 3,99/kpl
    9,98/kg
  • Fazer Gluteeniton piirakkajauhoseos 400g
    Hinta 3,59/kpl
    8,98/kg
  • Apetit kotimainen pinaatti 150g pakaste
    Hinta 1,19/kpl
    7,93/kg
  • Järvikylä oregano rkk FI
    Hinta 1,89/kpl
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Hinta 2,75/kpl
    5,50/l
  • Valio kuohukerma 0,5 l
    Hinta 4,09/kpl
    8,18/l
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Arla Tolkuttomat juustot Melkoinen Mozzarella-emmental 150g raaste
    Hinta 2,95/kpl
    19,67/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kirsikkatomaatti 250g
    Hinta 5,99/kpl
    23,96/kg
  • Pirkka kirsikkatomaatti 250g 1lk ulkomainen
    Hinta 1,49/kpl
    5,96/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (146 arviota)

  • Vamos
    15 päivää sitten
    Salaattijuusto ei ole fetaa nähnytkään… Olisi ollut parempaa aidolla fetalla
  • Kotikokki
    9 kuukautta sitten
    Lempparipiirakka! Tosin itse olen vaihtanut gluteenittoman pohjan ”normaaliin”.
  • Susanna
    5 vuotta sitten
    Pinaatista kannattaa rutistaa nestettä pois, ja itse esipaistoin pohjaa. Jäähdyttyään kiinteytyi hyvin. Maukas!
  • Testaaja
    6 vuotta sitten
    Ihana piirakka, kiitos ohjeesta! Gluteiiniton pohjakin maistui kaikille, vaikka emme tarvitsisi glut. tuotteita. Helppo kaulita leivinpaperin päällä ja kipata sen avulla piirakkavuokaan. Käytin Eilan valkosipulilla maustettua salaattijuustokuutiota, tuli täydellistä :) Kosteuskin juuri sopiva!
  • Ei onnistu
    6 vuotta sitten
    Miten ihmeessä sisus on aina vain löysää ja juoksevaa, vaikka piirakka on ollut tunnin uunissa? Kaikki aineet mittasin tarkasti ohjeen mukaan.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Ei onnistu, ikävä kuulla että piirakka on jäänyt löysäksi. Resepti on testattu K-Koekeittiössä, mutta välitämme palautteesi reseptin tekijälle.
  • Lapsetkin tykkää
    6 vuotta sitten
    Tulipa tosi hyvä piirakka! Vaikka perheessämme ei tarvita gluteenittomia tuotteita, tuo pohja on ihanan helppo ja sopii ihanasti suolaiseen piirakkaan. Tuli käytettyä Eila valkosipulilla maustettua salaattijuustokuutioita, nam nam :)
  • emem
    6 vuotta sitten
    Onko gluteenittomaan feta-pinaattipiirakkaan laskettu ravintoarvoja?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    emem, valitettavasti kaikista resepteistämme ei ole laskettu ravintoarvoja.