Gluteeniton feta-pinaattipiirakka
Feta-pinaattipiirakan pohjana on käytetty gluteenitonta kauraleipätaikinaa, josta syntyy ihanan mehevä ja maukas piirakka. Kannattaa kokeilla!
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 1pkt(450 g)Pirkka gluteenitonta kaurataikinaa (pakaste)
- (gluteenitonta jauhoseosta tai perunajauhoja)
Täyte
- 1ps(150 g)Pirkka pinaattia (pakaste)
- 1prk(365 g/ 200 g)Pirkka salaattijuustokuutioita suolavedessä
- 1tloreganoa
- 1/2tlmustapippuria
- ripaussuolaa
- 1tlk(2 dl)Pirkka kuohu- tai vispikermaa
- 2kananmunaa
- 1/2ps(à 150 g)Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
- 1/2rs(à 250 g)kirsikkatomaatteja
Valmistus
yli 60 min- Ota taikina sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.
- Kauli kylmä taikina pyöreäksi levyksi. Käytä tarvittaessa apuna gluteenitonta jauhoseosta tai perunajauhoja. Nosta levy voideltuun piirakkavuokaan (⌀ 28 cm). Painele taikinaa myös reunoille. Anna kohota noin 30 minuuttia.
- Sulata pinaatti ja valuta salaattijuustokuutiot. Sekoita ne keskenään. Salaattijuustokuutiot saavat hieman murskaantua. Mausta oreganolla, pippurilla ja suolalla. Levitä seos pohjan päälle.
- Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita joukkoon kerma. Kaada seos piirakkavuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Puolita tai lohko kirsikkatomaatit ja levitä ne piirakan päälle.
- Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 35-40 minuuttia.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi
Pinaatista kannattaa rutistaa nestettä pois, ja itse esipaistoin pohjaa. Jäähdyttyään kiinteytyi hyvin. Maukas!
Ihana piirakka, kiitos ohjeesta! Gluteiiniton pohjakin maistui kaikille, vaikka emme tarvitsisi glut. tuotteita. Helppo kaulita leivinpaperin päällä ja kipata sen avulla piirakkavuokaan. Käytin Eilan valkosipulilla maustettua salaattijuustokuutiota, tuli täydellistä :) Kosteuskin juuri sopiva!
Miten ihmeessä sisus on aina vain löysää ja juoksevaa, vaikka piirakka on ollut tunnin uunissa? Kaikki aineet mittasin tarkasti ohjeen mukaan.
Ei onnistu, ikävä kuulla että piirakka on jäänyt löysäksi. Resepti on testattu K-Koekeittiössä, mutta välitämme palautteesi reseptin tekijälle.
Tulipa tosi hyvä piirakka! Vaikka perheessämme ei tarvita gluteenittomia tuotteita, tuo pohja on ihanan helppo ja sopii ihanasti suolaiseen piirakkaan. Tuli käytettyä Eila valkosipulilla maustettua salaattijuustokuutioita, nam nam :)
Onko gluteenittomaan feta-pinaattipiirakkaan laskettu ravintoarvoja?
emem, valitettavasti kaikista resepteistämme ei ole laskettu ravintoarvoja.