Gluteeniton piirakkapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton piirakkapohja

Gluteeniton suolainen piirakkapohja tehdään käsin nyppimällä tai monitoimikoneella.

  • 8 annosta
  • alle 15 min

Ainekset

8 annosta

Valmistus

alle 15 min
  1. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunasosejauhe, leivinjauhe sekä halutessasi mausteet. Nypi joukkoon rasva käsin tai tee taikina monitoimikoneessa. Lisää nopeasti kylmä omenamehu tai maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Taputtele taikina gluteenittomien jauhojen avulla piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Täytä haluamallasi tavalla.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    Sunnuntai gluteeniton jauhoseos 1 kg
    4,95/kpl
  • Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos 1kg
    Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos 1kg
    5,19/kpl
  • Semper Gluteeniton jauhoseos 500g
    Semper Gluteeniton jauhoseos 500g
    2,95/kpl5,90/kg
  • Pirkka perunamuusijauhe 2x105g=210g
    Pirkka perunamuusijauhe 2x105g=210g
    1,29/kpl6,14/kg
  • Mummon muusi perunamuusijauhe 210 g
    Mummon muusi perunamuusijauhe 210 g
    1,39/kpl6,62/kg
  • Felix perunamuusi 12 annosta 440 g
    Felix perunamuusi 12 annosta 440 g
    2,75/kpl6,25/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    0,75/kpl7,50/kg
  • Sallinen Leivinjauhe 630g
    Sallinen Leivinjauhe 630g
    5,55/kpl8,81/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    0,99/kpl9,90/kg
  • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    1,69/kpl
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Järvikylä basilika rkk FI
    1,89/kpl
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Järvikylä timjami rkk FI
    1,89/kpl
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Pirkka suomalainen voi 500g
    2,75/kpl5,50/kg
  • Pirkka meijerivoi  500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    Pirkka meijerivoi 500 g normaalisuolainen vähälaktoosinen
    2,75/kpl5,50/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Pirkka omenatäysmehu 2 dl
    Pirkka omenatäysmehu 2 dl
    0,63/kpl3,15/l
  • Pirkka omenatäysmehu 1l
    Pirkka omenatäysmehu 1l
    1,19/kpl
  • Pirkka omenatäysmehu 1l
    Pirkka omenatäysmehu 1l
    1,95/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 78 arvostelua
  • Sarppa27.11.2020

    Eikä paistoaikaa..

  • K-Kuluttajapalvelu27.11.2020

    Sarppa, täytetyn piirakan paistoaika on noin 25-30 minuuttia 200 asteessa uunin alimmalla tasolla. Halutessasi voit katsoa tarkempia tietoja gluteenittoman kinkkupiirakan reseptistä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-kinkkupiirakka.

  • Tiltu 19.6.2019

    Todella hyvä pohja.....toimii myös veteen tehtynä....allergisille namia! 😁

  • Irmeli27.8.2017

    Kokeilimme peruna ja kaurajauhoilla ja taikinasta tuli todella löysää emmekä saaneet leviettyä sitä kunnolla vuokaan. Katsotaan miten uunissa käy...

  • Penapentti27.8.2017

    Kauan se on uunissa hei haloo

  • Brix12.11.2016

    Kuinka kauan pohjaa kuuluu pitää uunissa ja missä lämpötilassa?

  • K-Kuluttajapalvelu12.11.2016

    Brix, noin 25-30 minuuttia 200-asteisen uunin alatasolla lienee sopiva. Täytteet kuitenkin vaikuttavat sopivaan lämpötilaan ja paistoaikaan.

  • häh25.10.2016

    Onko todella 1 dl nestettä? 1 rkl riittäisi hyvin, minulla jäi kulhon pohjalle lillumaan maitoa.

  • K-Kuluttajapalvelu25.10.2016

    "Häh", nesteen määrä on oikein, ja ohje on testattu toimivaksi koekeittiöllä. Harmi, ettei ohje ole sinulla toiminut odotetulla tavalla.

  • Kuluttajapalvelu3.3.2016

    Ruoka-allergia, reseptiikassa huomioidaan allergioita ja muita erityisruokavalioita mahdollisuuksien mukaan. Palautteesi välittyy täältä eteenpäin. Monesti ohjeita voi myös soveltaa omaan ruokavalioon sopivaksi.

  • Ruoka-allergia3.3.2016

    Voisiko saada ohjeita myös vilja- (kaura käy) ja kananmuna-allergiselle?

  • Kuluttajapalvelu28.1.2016

    Vilja-allergia, kiitos kysymyksestäsi. Oheisesta linkistä löytyy gluteenittomia leivonnaisohjeita. Joukossa on myös viljaa sisältämättömiä vaihtoehtoja. Toivottavasti niistä löytyy mieluinen resepti. http://www.k-ruoka.fi/reseptit/?q=gluteeniton&t=5780

  • Vilja-allergia27.1.2016

    Löytyykö luontaisesti gluteenittomia leivonnaisia?

  • Vilja-allergia27.1.2016

    Löytyykö luontaisesti gluteenittomia leivonnaisia?

  • Kuluttajapalvelu29.12.2015

    Anita Havren, kiitos kommentistasi. Välitän toiveesi tiedoksi Mitä tänään syötäisiin? -ruokaohjelmasta vastaavalle työryhmälle.

  • Anita Havren28.12.2015

    Voisiko saada päivittäisiin ruokaohjelmiin myös gluteenittomia vaihtoehtoja?

  • Nimetön käyttäjä18.12.2015

    Hyvä gluteeniton peruspohjaresepti, maistuu myös muillekin kuin keliaakikoille.