Gluteeniton piirakkapohjaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton piirakkapohja

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikaalle 15 min
  • Gluteeniton
Gluteeniton suolainen piirakkapohja tehdään käsin nyppimällä tai monitoimikoneella.
  • Gluteeniton

Ainekset

8 annosta
2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
1 tl
 
leivinjauhetta
tai
1 tl
 
tuoretta basilikaa
tai
1/2 tl
 
timjamia
tai
100 g
 
tai
1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 505 kJ / 360 kcal
Rasva
21,6 g
josta tyydyttynyttä
14,6 g
Hiilihydraatit
37,4 g
josta sokereita
3,5 g
Proteiini
2,9 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

alle 15 min

Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunasosejauhe, leivinjauhe sekä halutessasi mausteet. Nypi joukkoon rasva käsin tai tee taikina monitoimikoneessa. Lisää nopeasti kylmä omenamehu tai maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikina gluteenittomien jauhojen avulla piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Täytä haluamallasi tavalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Hinta 0,59/kpl
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Hinta 1,15/kpl
    11,50/kg
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Pirkka perunamuusijauhe 2x105g maidoton
    Hinta 1,99/kpl
    9,48/kg
  • Pirkka omenatäysmehu 2 dl
    Hinta 0,79/kpl
    3,95/l
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Etuhinta 1,29/kpl
    norm. 1,89/kpl
  • Järvikylä timjami rkk FI
    Etuhinta 1,29/kpl
    norm. 1,89/kpl
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Hinta 1,25/kpl
    12,50/kg
  • Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomu
    Hinta 3,89/kpl
    64,83/kg
  • Plussa-etu −24 %
    Knorr Snack Pot Bacon-Onion 51g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,00/2 kpl
    29,41/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,99/kpl
  • Mummon Puikulamuusi 140 g
    Hinta 2,95/kpl
    21,07/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (139 arviota)

  • Narnianam
    27 päivää sitten
    Esipaistoin 10 min 225, täytteen nesteenä ruokakerma+2 munaa. Uunissa täytteineen 20min alataso. Hyvin onnistui!
  • Peltipoliisi
    8 kuukautta sitten
    Jos tekee pellillisen, riittääkö 1,5-kertainen ohje?
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 kuukautta sitten
    Peltipoliisi, reseptiä ei ole testattu isommassa koossa. Riittävyyteen vaikuttaa myös käytetyn pellin koko. Todennäköisesti resepti täytyy tehdä kaksinkertaisena, jotta se riittää pellilliseen.
  • Nannu
    1 vuosi sitten
    Hyvä ohje! Ei yhtään liikaa nestettä ohjeessa 😊
  • Sofia
    1 vuosi sitten
    Ohjeen mukaisesti tein ja tuli loistavaa..hyvä piirakkapohjan ohje.
  • Riquliino
    1 vuosi sitten
    Hyvä ohje. Tein tämän mukaillen 1dl ohrajauhoista, 1dl kaurajauhoista sekä maidon sijasta laitoin 1 kpl kermaviilin. Heitin perään 150g juustoraastetta. Kasasin täytteeksi 1kpl tonnikalaa, 1 paprika ja 1 purjo + tilliä. joiden päällelaitoin 1kpl kermaviiliä + 3 kananmunaa (Ensikerralla ajattelin sekoittaa koko täytteen ainekset yhteen.) Vielä pinnalle juustoraastetta puolisen desiä. Pidin 200 asteessa ensin 30 minuuttia, mutta oli hiukan vetinen. Laitoin vielä uuniin sen verran että juustoraaste hieman ruskistuu ja tuli oikein hyvää. Perunamuussi pohjassa oli uusi juttu mutta toimiva.
  • Nam
    2 vuotta sitten
    Hyvää tuli mittojen mukaan tehtynä.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Sarppa, täytetyn piirakan paistoaika on noin 25-30 minuuttia 200 asteessa uunin alimmalla tasolla. Halutessasi voit katsoa tarkempia tietoja gluteenittoman kinkkupiirakan reseptistä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-kinkkupiirakka.
  • Sarppa
    2 vuotta sitten
    Eikä paistoaikaa..
  • Tiltu
    4 vuotta sitten
    Todella hyvä pohja.....toimii myös veteen tehtynä....allergisille namia! 😁
  • Irmeli
    6 vuotta sitten
    Kokeilimme peruna ja kaurajauhoilla ja taikinasta tuli todella löysää emmekä saaneet leviettyä sitä kunnolla vuokaan. Katsotaan miten uunissa käy...
  • Penapentti
    6 vuotta sitten
    Kauan se on uunissa hei haloo
  • Brix
    6 vuotta sitten
    Kuinka kauan pohjaa kuuluu pitää uunissa ja missä lämpötilassa?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Brix, noin 25-30 minuuttia 200-asteisen uunin alatasolla lienee sopiva. Täytteet kuitenkin vaikuttavat sopivaan lämpötilaan ja paistoaikaan.
  • häh
    6 vuotta sitten
    Onko todella 1 dl nestettä? 1 rkl riittäisi hyvin, minulla jäi kulhon pohjalle lillumaan maitoa.
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    "Häh", nesteen määrä on oikein, ja ohje on testattu toimivaksi koekeittiöllä. Harmi, ettei ohje ole sinulla toiminut odotetulla tavalla.
  • Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Ruoka-allergia, reseptiikassa huomioidaan allergioita ja muita erityisruokavalioita mahdollisuuksien mukaan. Palautteesi välittyy täältä eteenpäin. Monesti ohjeita voi myös soveltaa omaan ruokavalioon sopivaksi.
  • Ruoka-allergia
    7 vuotta sitten
    Voisiko saada ohjeita myös vilja- (kaura käy) ja kananmuna-allergiselle?
  • Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Vilja-allergia, kiitos kysymyksestäsi. Oheisesta linkistä löytyy gluteenittomia leivonnaisohjeita. Joukossa on myös viljaa sisältämättömiä vaihtoehtoja. Toivottavasti niistä löytyy mieluinen resepti. http://www.k-ruoka.fi/reseptit/?q=gluteeniton&t=5780
  • Vilja-allergia
    7 vuotta sitten
    Löytyykö luontaisesti gluteenittomia leivonnaisia?
  • Vilja-allergia
    7 vuotta sitten
    Löytyykö luontaisesti gluteenittomia leivonnaisia?
  • Kuluttajapalvelu
    7 vuotta sitten
    Anita Havren, kiitos kommentistasi. Välitän toiveesi tiedoksi Mitä tänään syötäisiin? -ruokaohjelmasta vastaavalle työryhmälle.
  • Anita Havren
    7 vuotta sitten
    Voisiko saada päivittäisiin ruokaohjelmiin myös gluteenittomia vaihtoehtoja?
  • Nimetön käyttäjä
    7 vuotta sitten
    Hyvä gluteeniton peruspohjaresepti, maistuu myös muillekin kuin keliaakikoille.