Gluteeniton piirakkapohja
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikaalle 15 min
- Gluteeniton
Gluteeniton suolainen piirakkapohja tehdään käsin nyppimällä tai monitoimikoneella.
- Gluteeniton
Ainekset
8 annosta
2 dl | tai |
1 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | tuoretta basilikaa tai |
1/2 tl | timjamia tai |
100 g | tai |
1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 505 kJ / 360 kcal |
Rasva | 21,6 g |
josta tyydyttynyttä | 14,6 g |
Hiilihydraatit | 37,4 g |
josta sokereita | 3,5 g |
Proteiini | 2,9 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
alle 15 min
Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunasosejauhe, leivinjauhe sekä halutessasi mausteet. Nypi joukkoon rasva käsin tai tee taikina monitoimikoneessa. Lisää nopeasti kylmä omenamehu tai maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Taputtele taikina gluteenittomien jauhojen avulla piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Täytä haluamallasi tavalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka suomalainen basilika ruukussaHinta 0,59/kpl
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kgHinta 4,99/kpl4,99/kg
- Pirkka perunamuusijauhe 2x105g maidotonHinta 1,99/kpl9,48/kg
- Pirkka omenatäysmehu 2 dlHinta 0,79/kpl3,95/l
- Järvikylä basilika rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Järvikylä timjami rkk FIEtuhinta 1,29/kplnorm. 1,89/kpl
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Plussa-etu −24 %Knorr Snack Pot Bacon-Onion 51gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl29,41/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl
- Mummon Puikulamuusi 140 gHinta 2,95/kpl21,07/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(55 arviota)
- 30 - 60 min4,0(78 arviota)
- 30 - 60 min4,2(70 arviota)
- 30 - 60 min3,9(36 arviota)
- alle 15 min3,8(34 arviota)
- 30 - 60 min4,2(29 arviota)
- 30 - 60 min4,0(295 arviota)
- alle 15 min4,6(50 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (139 arviota)
- Narnianam27 päivää sittenEsipaistoin 10 min 225, täytteen nesteenä ruokakerma+2 munaa. Uunissa täytteineen 20min alataso. Hyvin onnistui!
- Peltipoliisi8 kuukautta sittenJos tekee pellillisen, riittääkö 1,5-kertainen ohje?
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenPeltipoliisi, reseptiä ei ole testattu isommassa koossa. Riittävyyteen vaikuttaa myös käytetyn pellin koko. Todennäköisesti resepti täytyy tehdä kaksinkertaisena, jotta se riittää pellilliseen.
- Nannu1 vuosi sittenHyvä ohje! Ei yhtään liikaa nestettä ohjeessa 😊
- Sofia1 vuosi sittenOhjeen mukaisesti tein ja tuli loistavaa..hyvä piirakkapohjan ohje.
- Riquliino1 vuosi sittenHyvä ohje. Tein tämän mukaillen 1dl ohrajauhoista, 1dl kaurajauhoista sekä maidon sijasta laitoin 1 kpl kermaviilin. Heitin perään 150g juustoraastetta. Kasasin täytteeksi 1kpl tonnikalaa, 1 paprika ja 1 purjo + tilliä. joiden päällelaitoin 1kpl kermaviiliä + 3 kananmunaa (Ensikerralla ajattelin sekoittaa koko täytteen ainekset yhteen.) Vielä pinnalle juustoraastetta puolisen desiä. Pidin 200 asteessa ensin 30 minuuttia, mutta oli hiukan vetinen. Laitoin vielä uuniin sen verran että juustoraaste hieman ruskistuu ja tuli oikein hyvää. Perunamuussi pohjassa oli uusi juttu mutta toimiva.
- Nam2 vuotta sittenHyvää tuli mittojen mukaan tehtynä.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenSarppa, täytetyn piirakan paistoaika on noin 25-30 minuuttia 200 asteessa uunin alimmalla tasolla. Halutessasi voit katsoa tarkempia tietoja gluteenittoman kinkkupiirakan reseptistä: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/gluteeniton-kinkkupiirakka.
- Sarppa2 vuotta sittenEikä paistoaikaa..
- Tiltu4 vuotta sittenTodella hyvä pohja.....toimii myös veteen tehtynä....allergisille namia! 😁
- Irmeli6 vuotta sittenKokeilimme peruna ja kaurajauhoilla ja taikinasta tuli todella löysää emmekä saaneet leviettyä sitä kunnolla vuokaan. Katsotaan miten uunissa käy...
- Penapentti6 vuotta sittenKauan se on uunissa hei haloo
- Brix6 vuotta sittenKuinka kauan pohjaa kuuluu pitää uunissa ja missä lämpötilassa?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenBrix, noin 25-30 minuuttia 200-asteisen uunin alatasolla lienee sopiva. Täytteet kuitenkin vaikuttavat sopivaan lämpötilaan ja paistoaikaan.
- häh6 vuotta sittenOnko todella 1 dl nestettä? 1 rkl riittäisi hyvin, minulla jäi kulhon pohjalle lillumaan maitoa.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sitten"Häh", nesteen määrä on oikein, ja ohje on testattu toimivaksi koekeittiöllä. Harmi, ettei ohje ole sinulla toiminut odotetulla tavalla.
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenRuoka-allergia, reseptiikassa huomioidaan allergioita ja muita erityisruokavalioita mahdollisuuksien mukaan. Palautteesi välittyy täältä eteenpäin. Monesti ohjeita voi myös soveltaa omaan ruokavalioon sopivaksi.
- Ruoka-allergia7 vuotta sittenVoisiko saada ohjeita myös vilja- (kaura käy) ja kananmuna-allergiselle?
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenVilja-allergia, kiitos kysymyksestäsi. Oheisesta linkistä löytyy gluteenittomia leivonnaisohjeita. Joukossa on myös viljaa sisältämättömiä vaihtoehtoja. Toivottavasti niistä löytyy mieluinen resepti. http://www.k-ruoka.fi/reseptit/?q=gluteeniton&t=5780
- Vilja-allergia7 vuotta sittenLöytyykö luontaisesti gluteenittomia leivonnaisia?
- Vilja-allergia7 vuotta sittenLöytyykö luontaisesti gluteenittomia leivonnaisia?
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenAnita Havren, kiitos kommentistasi. Välitän toiveesi tiedoksi Mitä tänään syötäisiin? -ruokaohjelmasta vastaavalle työryhmälle.
- Anita Havren7 vuotta sittenVoisiko saada päivittäisiin ruokaohjelmiin myös gluteenittomia vaihtoehtoja?
- Nimetön käyttäjä7 vuotta sittenHyvä gluteeniton peruspohjaresepti, maistuu myös muillekin kuin keliaakikoille.