• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Gluteeniton piirakkapohja

Gluteeniton suolainen piirakkapohja tehdään käsin nyppimällä tai monitoimikoneella.
Gluteeniton piirakkapohja
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • alle 15 min

Ainekset

8 annosta

Valmistus

alle 15 min
  1. Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunasosejauhe, leivinjauhe sekä halutessasi mausteet. Nypi joukkoon rasva käsin tai tee taikina monitoimikoneessa. Lisää nopeasti kylmä omenamehu tai maito. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  2. Taputtele taikina gluteenittomien jauhojen avulla piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Täytä haluamallasi tavalla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua
  • Irmeli27.8.2017

    Kokeilimme peruna ja kaurajauhoilla ja taikinasta tuli todella löysää emmekä saaneet leviettyä sitä kunnolla vuokaan. Katsotaan miten uunissa käy...

  • Penapentti27.8.2017

    Ahaa...

  • Penapentti27.8.2017

    Kauan se on uunissa hei haloo

  • Brix12.11.2016

    Kuinka kauan pohjaa kuuluu pitää uunissa ja missä lämpötilassa?

  • K-Kuluttajapalvelu12.11.2016

    Brix, noin 25-30 minuuttia 200-asteisen uunin alatasolla lienee sopiva. Täytteet kuitenkin vaikuttavat sopivaan lämpötilaan ja paistoaikaan.

  • häh25.10.2016

    Onko todella 1 dl nestettä? 1 rkl riittäisi hyvin, minulla jäi kulhon pohjalle lillumaan maitoa.

  • K-Kuluttajapalvelu25.10.2016

    "Häh", nesteen määrä on oikein, ja ohje on testattu toimivaksi koekeittiöllä. Harmi, ettei ohje ole sinulla toiminut odotetulla tavalla.

  • Kuluttajapalvelu3.3.2016

    Ruoka-allergia, reseptiikassa huomioidaan allergioita ja muita erityisruokavalioita mahdollisuuksien mukaan. Palautteesi välittyy täältä eteenpäin. Monesti ohjeita voi myös soveltaa omaan ruokavalioon sopivaksi.

  • Ruoka-allergia3.3.2016

    Voisiko saada ohjeita myös vilja- (kaura käy) ja kananmuna-allergiselle?

  • Kuluttajapalvelu28.1.2016

    Vilja-allergia, kiitos kysymyksestäsi. Oheisesta linkistä löytyy gluteenittomia leivonnaisohjeita. Joukossa on myös viljaa sisältämättömiä vaihtoehtoja. Toivottavasti niistä löytyy mieluinen resepti. http://www.k-ruoka.fi/reseptit/?q=gluteeniton&t=5780

  • Vilja-allergia27.1.2016

    Löytyykö luontaisesti gluteenittomia leivonnaisia?

  • Vilja-allergia27.1.2016

    Löytyykö luontaisesti gluteenittomia leivonnaisia?

  • Kuluttajapalvelu29.12.2015

    Anita Havren, kiitos kommentistasi. Välitän toiveesi tiedoksi Mitä tänään syötäisiin? -ruokaohjelmasta vastaavalle työryhmälle.

  • Anita Havren28.12.2015

    Voisiko saada päivittäisiin ruokaohjelmiin myös gluteenittomia vaihtoehtoja?

  • Nimetön käyttäjä18.12.2015

    Hyvä gluteeniton peruspohjaresepti, maistuu myös muillekin kuin keliaakikoille.