Gluteeniton ja munaton lettutaikina
Gluteeniton lettutaikina on myös kananmunaton. Tarjoa letut esimerkiksi hillon ja marjojen kanssa. Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin gluteeniton resepti vain noin 0,40 €/annos.
6 annosta30 - 60 min235 kcal / annos (110g)
Ainekset
6 annosta
- 2dllaktoositonta maitojauhetta
- 1rkljuoksevaa margariinia tai öljyä
- 1/2tlsuolaa
Paistamiseen
- juoksevaa margariinia tai öljyä
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita maitojauhe ja jauhoseos kulhossa. Lisää joukkoon maito, öljy ja suola. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.
- Paista letut kuumalla paistinpannulla molemmin puolin ja tarjoa lämpiminä suolaisen tai makean täytteen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos teet vain munattomia lettuja, korvaa gluteeniton jauhoseos samalla määrällä vehnäjauhoja.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 235 kcal984 kJ
- Proteiinia 9 g
- Hiilihydraatteja30 g
- Rasvaa9 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Pirkan gluteenittomat jauhot sisältävät vehnätärkkelystä. Eli jäävät kaupan hyllyyn ainakin meillä. Vilja-allergikko (kaikki kotimaiset viljat) ei voi näitä pirkka-jauhoja käyttää. Muuten varmaan ok resepti ja toimii muillakin gluteenittomilla jauhoilla.
Huippu taikina!