• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Gluteeniton FlammkuchenTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton Flammkuchen

Flammkuchen eli elsassilainen pizzamainen liekkipiirakka onnistuu myös gluteenittomana. Maukas täyte syntyy ranskankermasta, pekonista ja sipulista. Noin 2,15€/annos.

  • 2 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

2 kpl

Pohja

Täyte

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita jauhot ja suola keskenään. Lisää öljy. Lisää vesi muutamassa erässä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikina on valmista, kun se irtoaa käsistä ja kulhosta. Anna taikinan hetki levähtää kelmulla peitettynä.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita hienonnettu valkosipuli ranskankerman joukkoon.
  3. Kuori, halkaise ja leikkaa sipulit pitkittäin ohuiksi suikaleiksi. Voit halutessasi kiehauttaa sipulit oliiviöljyssä pannulla nopeasti, jolloin niiden maku hieman miedontuu.
  4. Kauli taikina leivinpaperin päälle mahdollisimman ohueksi.
  5. Öljyä puhdas leivinpelti. Kumoa pizzapohja pellille ja irrota leivinpaperi.
  6. Levitä valkosipuli-ranskankerma pohjalle. Ripottele päälle sipulit ja suolaa sekä mustapippuria. Levitä lopuksi päälle pekonilastut sekä ruohosipulia.
  7. Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pizza on rapea ja saanut vähän väriä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 7/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 58 arvostelua