Gluteeniton joululimppu
Mehevä gluteetoniton joululimppu saa makua karpaloista ja kurpitsansiemenistä. Noin 2,85€/annos.*
- 1 kpl
- yli 60 min
Ainekset
1 kpl
- 5dlvettä
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 3/4dltummaa siirappia
- 2tljauhettua pomeranssin kuorta
- 2tlfenkolinsiemeniä
- 1tlsuolaa
- 1/4dlrypsiöljyä
Voiteluun
- 1/4dltummaa siirappia
- 1rklvettä
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä vesi 42-asteiseksi.
- Sekoita kuivahiiva 1 dl:n jauhoseosta ja vatkaa seos veden joukkoon. Lisää mausteet, karpalot ja siemenet.
- Lisää jauhoja koko ajan sekoittaen ja lisää lopuksi öljy.
- Kumoa taikina leivinpaperin päälle. Muotoile taikina pyöreäksi leiväksi ja kohota liinan alla lämpimässä paikassa tunnin verran.
- Sekoita siirappi ja vesi keskenään. Voitele leipä siirapiseoksella.
- Paista leipää 200-asteisen uunin keskitasoa alemmalla tasolla 45-60 minuuttia, kunnes leipä on kypsä. Kypsä leipä on pohjasta rapeutunut ja leivästä lähtee koputeltaessa kumea ääni. Voitele kypsä leipä vielä kerran siirappiseoksella.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Jätimme karpalot pois, koska ne olivat loppuneet kaupasta, ja siemenetkin vaihdoimme auringonkukansiemeniin, mutta älyttömän hyvää tuli! Oli myös helppo tehdä. Teen toistekin, kiitos ohjeesta!