Gluteeniton pataleipä
Gluteenitonta pataleipää tarvitsee kohottaa vain reilu tunti. Kuumassa padassa leipä kypsyy rapeakuoriseksi.
1 kplyli 60 min
Ainekset
1 kpl
- 5dlvettä
- 1 1/2rklhunajaa
- 1tlsuolaa
Lisäksi
- 1rklrypsiöljyä
Valmistus
yli 60 min- Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva, hunaja ja suola. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.
- Anna taikinan tekeytyä peitettynä huoneenlämmössä noin 1 1/2 tuntia.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita samalla pieni valurautainen uunipata tai metallinen kattila (n. 2 l) kansineen uuniin puoleksi tunniksi kuumenemaan.
- Ota pata uunista ja voitele se kevyesti öljyllä. Kaavi taikina kulhon reunoilta ja kaada se suoraan kuumaan pataan. Ripottele pinnalle jauhoja ja peitä kannella.
- Laita pata takaisin uuniin ja paista leipää kansi päällä 40 minuuttia. Ota sitten kansi pois ja paista vielä 15 minuuttia. Tarjoa leipä jäähtyneenä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella hyvää! paras kokemaan tähän asti. Olisi kiva saada KCL määrää.