• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Joulupataleipä

Rapea joulupataleipä valmistuu ilman vaivaamista, kun annat sen kohota rauhassa yön yli. Tämä resepti n. 0,80€/annos*.
Joulupataleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

1 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi-siirappiseos ja sekoita nopeasti (älä vaivaa taikinaa). Peitä taikinakulho kelmulla ja jätä kohoamaan huoneenlämpöön 12-16 tunniksi.
  2. Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle alustalle ja muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi. Älä vaivaa taikinaa vielä tässäkään vaiheessa. Kääntämällä taikinan reunoja leivän alle, saat leivästä pyöreän. Anna leivän kohota leivinliinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
  3. Laita kannellinen valurautainen pata (tilavuus noin 3 litraa) kylmään uuniin ja anna uunin kuumentua 225 asteeseen. Kun uuni on kuuma, (öljyä vuoan pohja), lisää leipä kuumaan pataan ja peitä pata kannella. Paista leipää kannen alla noin 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.
  4. Kumoa leipä jäähtymään hetkeksi ritilän päälle. Kuori pysyy rapeana, kun et peitä leipää leivinliinalla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 111 kcal464 kJ
  • Proteiinia3,68 g
  • Hiilihydraatteja21,5 g
  • Rasvaa0,99 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille33
  • H3.1.2017

    Paras leipä! Tein jouluksi ensimmäisen kerran ja sen jälkeen tätä leipää on tehty jo viisi kertaa. Ihana saada näin rapeakuorista maistuvaa leipää omasta uunista!

  • Harmistunut22.12.2016

    Mulla oli yön yli lämpimän uunin päällä. Taikina meni ihan löysäksi ja oli alkanut käymään. Vahvasti happamaksi meni. Leivoin kohoamaan. Todennäköisesti valmis tuote on pahaa, mutta kokeilen paistamisen kuitenkin.. Kannattaisi tuossa ohjeessa olla vinkki kohottamisesta, että ei saa olla lämmin paikka, jos ei ole tarkoitus happamoittaa taikinaa..

  • K-Kuluttajapalvelu22.12.2016

    Harmistunut, kiitos palautteestasi ja harmillista kuulla, ettei leipä ole onnistunut. Kuvauksesi perusteella taikina on kohonnut liian lämpimässä. Välitän eteenpäin toiveesi, että reseptin kohotusohjetta täsmennettäisiin.

  • Kata12.1.2016

    Voi tehdä myös kattilassa 😊

  • Kuluttajapalvelu28.12.2015

    Martta, kiitos kommentistasi. Pahoittelut, ettei joulupataleipä tällä kertaa onnistunut toivotulla tavalla.

  • Martta24.12.2015

    Kohotus aika ohjeessa liian pitkä.Jos huoneessa tosi lämmin, niinkuin jouluna usein on. Taikina alkaa käydä, pilalle meni tämän joulun leipä 😞

  • LG20.12.2015

    Mulla on ihan samaa minkä maan jauhot kun vaan tulee hyvää leipä ja hyvää se tuleekin. Kaverit on testannut :) Eli haluasin kiittää ohjesta ! Tässä leipä mun joulupöytään!

  • Helena19.12.2015

    Kiitos ohjeesta ja vastauksesta Sohville ja Kuluttajapalvelulle. Tuli todella herkullinen leipä kummallakin tavalla! Tätä pitää tehdä jatkossakin.

  • Kuluttajapalvelu18.12.2015

    Helena, pataleipä onnistunee kyllä korvaamalla kansi mainitsemallasi tavalla foliolla.

  • sohvi17.12.2015

    Leivän voi oikein hyvin paistaa teräskattilassa jossa on kansi. Tulee oikein rapeakuorinen limppu.

  • Geetee13.12.2015

    Unohda vaihe 2 turhaa duunia ,tee taikinasta löysää ja kaada suoraan pataan!

  • mummeli13.12.2015

    olen tehnyt pataleipää, joskaan en ihan tällä reseptillä ja nostatusajalla, vaan hyvää on tullut. nyt paistan joululeivän mausteilla pakkaseen joulupöytään nautittavaksi!

  • Helena12.12.2015

    Jos ei omista kannellista pataa voiko leivän peittää padassa vaikka alumiinifoliolla paiston ajan? Vai pitääkö lähteä kansipataostoksille? Kuullostaa herkulliselle ohjeelle!

  • Suomalainen5.12.2015

    Mun Pirkka-jauhopussissa lukee Ravintoraisio valmistajana ja edessä on sellanen hyvää Suomesta merkki. Eli suomalaisia pitäis olla? Ainakin tuli tosi hyvä leipä.

  • JÄPPIS30.11.2015

    ainut huono puoli että jauhoina on nuo huonot PIRKKA-jauhot joissa kukaan ei mene takuuseen missä ne on valmistettu,en ikä päivänä osta mikään PIRKKA-tuotetta niiden huonon laadun takia,ja kun ne on suurimmaksi osaksi ulkomaalaisia bulkkituotteita jotka eivät ole muille kelvanneet,puhumattakaan niissä jotka suomessa valmistetaan tehdään ulkomaalaisissa aineissa.