Gluteeniton saaristolaisleipä
Mehevä gluteeniton saaristolaisleipä on kaikkien suosikki ja maku vaan paranee säilytettäessä. Leipä kestää myös hyvin pakastamista. Noin 0,10€/annos.*
- 40 viipaletta
- yli 60 min
Ainekset
40 viipaletta
- 1dlpellavansiemeniä
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1 1/2dltummaa siirappia
- 1 1/4tlsuolaa
Vuoan voiteluun
- 2rklvoita
- 1/2dlpellavansiemeniä
Leivän voiteluun
- 1rkltummaa siirappia
- 1tlvettä
Valmistus
yli 60 min- Sekoita kulhossa keskenään jauhoseos, pellavansiemenet ja kuivahiiva.
- Lämmitä piimä matalalla lämmöllä sekoitellen 42-asteiseksi ja kaada se jauhojen joukkoon. Sekoita taikinaan tattarihiutaleet, siirappi ja suola.
- Voitele leipävuoka (24 x 10 cm) ja leivitä se pellavansiemillä. Kumoa taikina vuokaan ja anna kohota liinan alla vedottomassa paikassa noin 45 minuuttia.
- Sekoita siirappi sekä vesi keskenään. Voitele leivän pinta siirapilla. Käytä loput siirappivedestä leivän voiteluun paistamisen jälkeen.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 1 h 15-1h 25 minuuttia. Jos leivän pinta tummuu liikaa, voit peittää sen foliolla paiston loppuajaksi. Voitele kypsän leivän pinta vielä siirapilla.
Tiesitkö että...
Voit käyttää piimän sijaan gluteenitonta tummaa olutta tai omenamehua, jos haluat leivästä vegaanisen. Voitele tällöin vuoka maidottomalla margariinilla. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Huippu resepti ! Päivitän vuoan seesaminsiemenillä, tulee kiva maku pintaan.
Leipä ei kypsynyt millään keskeltä, vaikka pidin kauemmin uunissa. Missähän vika?
Gluteeniton, voi olla mahdollista että uunin alalämpö on ollut liian matala. Myös uunin luukun avaamista on hyvä välttää paiston aikana.