• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Jouluinen perunalimppuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Jouluinen perunalimppu

Perinteinen perunalimppu saa jouluisen maun fenkolista, pomeranssista ja appelsiininkuoresta. Kääri leipä pakettiin ja anna lahjaksi. Noin 2,65€/annos.

  • 2 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

2 kpl

Voiteluun

    • ruokosiirappia + vettä
    • fenkolinsiemeniä

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä piimä varovasti kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää raastetut perunat, siirappi, karpalot, appelsiinin kuoriraaste sekä mausteet. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja tarttuvaksi. Ripottele pinnalle jauhoja ja kohota taikina lämpimässä.
  2. Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo palat suorakaiteen muotoisiksi limpuiksi ja nosta voideltuihin leipävuokiin kohoamaan leivinliinalla peitettyinä.
  3. Leikkaa viillot kohonneisiin leipiin. Paista175 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana 40-50 minuuttia.
  4. Kumoa leivät pois vuoista ja voitele pinta vedellä ohunnetulla siirapilla. Ripottele päälle vielä fenkolinsiemeniä. Jäähdytä peittämättä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 12 arvostelua