Jouluinen perunalimppu
Perinteinen perunalimppu saa jouluisen maun fenkolista, pomeranssista ja appelsiininkuoresta. Kääri leipä pakettiin ja anna lahjaksi. Noin 2,65€/annos.
2 kplyli 60 min
Ainekset
2 kpl
- 50ghiivaa
- 3-4(400 g)keitettyä perunaa raastettuna
- 1dltummaa siirappia
- 1 1/4dlPirkka kuivattuja karpaloita
- 1(luomu)appelsiininkuori raastettuna
- 1rklsuolaa
- 1rklfenkolinsiemeniä
- 2tljauhettua pomeranssin kuorta
- 50gvoita
Voiteluun
- tummaa siirappia + vettä
- fenkolinsiemeniä
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä piimä varovasti kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää raastetut perunat, siirappi, karpalot, appelsiinin kuoriraaste sekä mausteet. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Taikina saa jäädä pehmeäksi ja tarttuvaksi. Ripottele pinnalle jauhoja ja kohota taikina lämpimässä.
- Kumoa taikina leivinpöydälle ja jaa se kahteen osaan. Leivo palat suorakaiteen muotoisiksi limpuiksi ja nosta voideltuihin leipävuokiin kohoamaan leivinliinalla peitettyinä.
- Leikkaa viillot kohonneisiin leipiin. Paista175 asteessa hieman uunin keskitasoa alempana 40-50 minuuttia.
- Kumoa leivät pois vuoista ja voitele pinta vedellä ohunnetulla siirapilla. Ripottele päälle vielä fenkolinsiemeniä. Jäähdytä peittämättä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi