Gluteeniton kakkupohja
- Annosmäärä1 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Kuohkea gluteeniton kakkupohja syntyy helposti Pirkan uudesta gluteenittomasta jauhoseoksesta. Voit täyttää sen vaikkapa kesäklassikoksi kermalla ja mansikoilla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
1 kpl
4 isoa (à 65 g) | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
2 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Vuoan käsittely | |
---|---|
juoksevaa kasvirasvamargariinia tai | |
tai | |
riisijauhoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 061 kJ / 253 kcal |
Rasva | 4,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,1 g |
Hiilihydraatit | 46,8 g |
josta sokereita | 31,3 g |
Proteiini | 6,4 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Voitele kolmen litran kakkuvuoka (Ø 24 cm) rasvalla. Jauhota vuoka tasaisesti gluteenittomilla jauhoilla tai karkealla riisijauholla.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri, paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti kulhon pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Täytä kakku haluamallasi tavalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,99/kpl3,98/l
- Viljatuote täysjyväriisijauho 500g gluteenitonHinta 3,19/kpl6,38/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kgHinta 4,99/kpl4,99/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 3,09/kpl6,18/l
- Fazer Gluteeniton karkea riisijauho 500gHinta 3,59/kpl7,18/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(301 arviota)
- yli 60 min3,6(45 arviota)
- yli 60 min3,7(24 arviota)
- yli 60 min4,4(7 arviota)
- 30 - 60 min4,0(295 arviota)
- 30 - 60 min4,0(251 arviota)
- yli 60 min4,7(9 arviota)
- 30 - 60 min3,8(73 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (238 arviota)
- Leena6 kuukautta sittenKiitos hyvä resepti, onnistuu aina.
- Kirsikka7 kuukautta sittenGluteeniton on mielestäni paljon parempi kuin tavallinen. Pyrin muuttamaan ohjeen kuin ohjeen gluteenittomaksi aina kun mahdollista. Tämä ohje paras eikä mitään perunajauhoja tarvita.
- Sarikki1 vuosi sittenParas kakkupohja ikinä!
- (:1 vuosi sittenHerkullista oikein maistuvaa leivon kyllä uudestaan!
- Toivotonta2 vuotta sittenJust ohjeiden mukaan tein ja lässähti kuitenkin uunista otettuani. Ihmettelen kuinka tällä ohjeella voi noin tasainen kakku tulla. Juustokakun pohjaksi meni omani.
- Suklaakakku4 vuotta sittenPitääkö ainesten suhdetta muuttaa, jos haluan tehdä tumman kakkupohjan kaakaojauhetta lisäämällä?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenSuklaakakku, kaakaojauheen voi lisätä jauhojen joukkoon ja hiukan vähentää jauhojen määrää.
- Minna4 vuotta sittenAivan mahtava, korkea ja kuohkea. Olen jo pitkään tehnyt gluteenittomilla jauhoilla kakut. Välillä pitää silti kokeilla jotain uutta. Tässä erilaista entiseen tuo perunajauho.
- entiedä4 vuotta sittenmissä vuokakoko!!
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenentiedä, vuokakoko on n. 24 cm halkaisijaltaan. Vuokakoko on päivitetty reseptiin.
- Sinikka5 vuotta sittenNiin hyvä pohja ja puolet aineista kun laittaa niin sopivasti menee piirakkavuokaan. Suosittelen!
- lillukka5 vuotta sittenHyvä
- katakat5 vuotta sittenOlipa ropsu. Epäilytti jo jauhojen vähäisyys ja uunin lämpötila
- Hyvää6 vuotta sittenHyvää