Gluteeniton kakkupohja
- Annosmäärä1 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Gluteeniton kakkupohja on helppo valmistaa gluteenittoman jauhoseoksen avulla. Täytä ja koristele kakkupohja esimerkiksi sesongin marjoilla ja kermavaahdolla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
1 kpl
4 isoa (à 65 g) | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
2 dl | tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Vuoan käsittely | |
---|---|
juoksevaa kasvirasvamargariinia tai | |
tai | |
riisijauhoa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 061 kJ / 253 kcal |
Rasva | 4,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,1 g |
Hiilihydraatit | 46,8 g |
josta sokereita | 31,3 g |
Proteiini | 6,4 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Voitele kolmen litran kakkuvuoka (Ø 24 cm) rasvalla. Jauhota vuoka tasaisesti gluteenittomilla jauhoilla tai karkealla riisijauholla.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri, paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti kulhon pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä hetki ennen kumoamista. Täytä kakkupohja haluamallasi tavalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kgHinta 4,99/kpl4,99/kg
- Keiju juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,39/kpl4,78/l
- Viljatuote Gluteeniton karkea riisijauho 500gHinta 2,69/kpl5,38/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Fazer Gluteeniton Lettujauhoseos 150gHinta 1,89/kpl12,60/kg
- Viljatuote tef jauho 400g gluteenitonHinta 3,99/kpl9,98/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka juokseva kasviöljyvalmiste 500mlHinta 1,55/kpl3,10/l
- Sunnuntai juokseva rypsiöljyvalmiste 500mlHinta 2,99/kpl5,98/l
- Viljatuote täysjyväriisijauho 500g gluteenitonHinta 3,19/kpl6,38/kg
- Fazer Gluteeniton karkea riisijauho 500gHinta 3,59/kpl7,18/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(273 arviota)
- 30 - 60 min4,3(14 arviota)
- yli 60 min3,8(375 arviota)
- yli 60 min3,4(63 arviota)
- 30 - 60 min4,0(343 arviota)
- 30 - 60 min4,0(8 arviota)
- yli 60 min3,9(14 arviota)
- 30 - 60 min3,2(233 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (255 arviota)
- Marja8 kuukautta sittenVoiko tämän tehdä pellille?
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenMarja, ohje on testattu käyttämällä kolmen litran kakkuvuokaa. Halutessaan pohjan voi testata tehdä pienellä pellillä, tällöin lopputulos on ohut levykakkupohja.
- Leena1 vuosi sittenKiitos hyvä resepti, onnistuu aina.
- Kirsikka2 vuotta sittenGluteeniton on mielestäni paljon parempi kuin tavallinen. Pyrin muuttamaan ohjeen kuin ohjeen gluteenittomaksi aina kun mahdollista. Tämä ohje paras eikä mitään perunajauhoja tarvita.
- Sarikki2 vuotta sittenParas kakkupohja ikinä!
- (:2 vuotta sittenHerkullista oikein maistuvaa leivon kyllä uudestaan!
- Toivotonta3 vuotta sittenJust ohjeiden mukaan tein ja lässähti kuitenkin uunista otettuani. Ihmettelen kuinka tällä ohjeella voi noin tasainen kakku tulla. Juustokakun pohjaksi meni omani.
- Suklaakakku5 vuotta sittenPitääkö ainesten suhdetta muuttaa, jos haluan tehdä tumman kakkupohjan kaakaojauhetta lisäämällä?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenSuklaakakku, kaakaojauheen voi lisätä jauhojen joukkoon ja hiukan vähentää jauhojen määrää.
- Minna5 vuotta sittenAivan mahtava, korkea ja kuohkea. Olen jo pitkään tehnyt gluteenittomilla jauhoilla kakut. Välillä pitää silti kokeilla jotain uutta. Tässä erilaista entiseen tuo perunajauho.
- entiedä5 vuotta sittenmissä vuokakoko!!
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenentiedä, vuokakoko on n. 24 cm halkaisijaltaan. Vuokakoko on päivitetty reseptiin.
- Sinikka6 vuotta sittenNiin hyvä pohja ja puolet aineista kun laittaa niin sopivasti menee piirakkavuokaan. Suosittelen!
- lillukka6 vuotta sittenHyvä
- katakat6 vuotta sittenOlipa ropsu. Epäilytti jo jauhojen vähäisyys ja uunin lämpötila
- Hyvää7 vuotta sittenHyvää