• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gluteeniton kakkupohja

Gluteeniton kakkupohja on helppo valmistaa. Voit täyttää sen vaikkapa kesäklassikoksi kermalla, rahkalla ja mansikoilla.
Gluteeniton kakkupohja
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

1 kpl

Vuoan käsittely

    • juoksevaa kasvirasvamargariinia
    • Pirkka gluteenitonta jauhoseosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Aloita vuoan käsittelystä. Voitele kolmen litran kakkuvuoka rasvalla. Jauhota vuoka tasaisesti gluteenittomilla jauhoilla. Pane vuoka jääkaappiin.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti kulhon pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. Täytä kakku haluamallasi tavalla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 267 kcal1 120 kJ
  • Proteiinia4,88 g
  • Hiilihydraatteja51,9 g
  • Rasvaa4,03 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille48