Gluteeniton mämmiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton mämmi

Gluteeniton mämmi valmistetaan perunasta, tattarijauhoista ja luumuista imellyttämällä.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Lisäksi

    • 4-5Pirkka alumiinivuokaa (à 0,85 l)

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita luumut kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes luumut pehmenevät. Valuta keitinvesi talteen ja soseuta luumut.
  2. Kuori ja pilko perunat. Keitä perunat kypsiksi ja soseuta.
  3. Sekoita luumu- ja perunasose keskenään. Mittaa luumujen keitinliemi ja lisää vettä niin, että nestettä on yhteensä 1 1/2 l. Lisää nesteet ja muut raaka-aineet soseiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja anna imeltyä huoneen lämmössä yön yli.
  4. Kaada massa alumiivivuokiin ja kypsennä uunissa 175 asteessa 1 1/2 tuntia. Sammuta uuni ja peitä vuoat foliolla tai leivinpaperilla ja anna jälkikypsyä uunissa vielä noin puoli tuntia.
  5. Ota mämmit pois uunista, laita kannet vuokiin ja anna imeltyä vielä huoneenlämmössä vuorokauden.
  6. Säilytä sen jälkeen viileässä. Tarjoa maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tarjoile esimerkiksi maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua