Gluteeniton mämmiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton mämmi

Gluteeniton mämmi valmistetaan perunasta, tattarijauhoista ja luumuista imellyttämällä.

  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Lisäksi

    • 4-5Pirkka alumiinivuokaa (à 0,85 l)

Valmistus

yli 60 min
  1. Laita luumut kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes luumut pehmenevät. Valuta keitinvesi talteen ja soseuta luumut.
  2. Kuori ja pilko perunat. Keitä perunat kypsiksi ja soseuta.
  3. Sekoita luumu- ja perunasose keskenään. Mittaa luumujen keitinliemi ja lisää vettä niin, että nestettä on yhteensä 1 1/2 l. Lisää nesteet ja muut raaka-aineet soseiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja anna imeltyä huoneen lämmössä yön yli.
  4. Kaada massa alumiivivuokiin ja kypsennä uunissa 175 asteessa 1 1/2 tuntia. Sammuta uuni ja peitä vuoat foliolla tai leivinpaperilla ja anna jälkikypsyä uunissa vielä noin puoli tuntia.
  5. Ota mämmit pois uunista, laita kannet vuokiin ja anna imeltyä vielä huoneenlämmössä vuorokauden.
  6. Säilytä sen jälkeen viileässä. Tarjoa maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tarjoile esimerkiksi maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka Kalifornian luumut 250g
    Pirkka Kalifornian luumut 250g
    2,35/kpl9,40/kg
  • K-Menu kivettömät luumut 200g
    K-Menu kivettömät luumut 200g
    1,15/kpl5,75/kg
  • Sunsweet kivettömiä luumuja 500g
    Sunsweet kivettömiä luumuja 500g
    7,95/kpl15,90/kg
  • Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kg
    Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kg
    1,99/kpl1,00/kg
  • Peruna sopivasti kiinteä harjattu
    Peruna sopivasti kiinteä harjattu
    0,49/kg
  • Pirkka Parhaat suomalainen pesty juhlaperuna 1kg
    Pirkka Parhaat suomalainen pesty juhlaperuna 1kg
    1,39/kpl
  • Myllyn Paras Tattarijauho 1 kg
    Myllyn Paras Tattarijauho 1 kg
    4,75/kpl
  • Keskisen mylly tattarijauho 1kg
    Keskisen mylly tattarijauho 1kg
    6,15/kpl
  • Risenta Tattarijauho 500g
    Risenta Tattarijauho 500g
    2,99/kpl5,98/kg
  • Dansukker Tumma siirappi 1kg
    Dansukker Tumma siirappi 1kg
    2,09/kpl
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Dansukker tumma siirappi 750g
    2,09/kpl2,79/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,25/kpl9,29/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Pirkka juokseva hunaja 500g
    4,19/kpl8,38/kg
  • Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    3,65/kpl10,43/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    Pirkka Parhaat Himalajan suola 500g
    2,29/kpl4,58/kg
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Meira Pomeranssink 25g jauh ps maus
    Meira Pomeranssink 25g jauh ps maus
    0,99/kpl39,60/kg
  • Pirkka foliovuokia kansineen 0,5l 7 kpl
    Pirkka foliovuokia kansineen 0,5l 7 kpl
    -11 %3,002 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-11 %
    1,69/kpl0,24/kpl
  • Pirkka foliovuokia kansineen 0,85l 5 kpl
    Pirkka foliovuokia kansineen 0,85l 5 kpl
    -11 %3,002 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-11 %
    1,69/kpl0,34/kpl
  • Pirkka foliovuokia kansineen 1,5l 3 kpl
    Pirkka foliovuokia kansineen 1,5l 3 kpl
    -11 %3,002 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-11 %
    1,69/kpl0,56/kpl
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 67 arvostelua
  • Aidosti imelletty tattarimämmi ja kauramämmi. 3.11.2020

    Gluteeniton aidosti imelletty mallasmämmi gluteenittomista tattarimaltaista tai gluteenittomista kuorituista kauramaltaista. Kummankin mallasmämmin imeltämiseen tarvitaan "puhdas kaura" kaurajauhoja.

  • Mämmi gluteenittomista maltaista ja jauhoista3.9.2020

    Gluteeniton mämmi on helppo valmistaa! Gluteeniton mallas ja gluteeniton jauho sekoitetaan kuumaan veteen niin että saadaan puuromainen velli. Lisätään halutut mausteet. Lisätään siirappi makeuttamaan. Siirapin lisääminen on pakollista, koska gluteeniton mallas ja gluteeniton jauho ei sisällä imeltävää entsyymiä. Seoksen annetaan hautua noin 70-77 asteisessa uunissa noin 2 tuntia ja sekoitetaan muutama kerta hautumisen aikana. Hautunut seos laitetaan uunivuokiin ja paistetaan 120-130 asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Paistamisen aikana pintaa valellaan 2-3 kertaa siirappivedellä kuortumisen estämiseksi. Näin saadaan aito siirapilla makeutettu gluteeniton mämmi gluteenittomista maltaista ja gluteenittomista jauhoista.

  • Peruna ja juuresmämmi29.8.2020

    Just Wonder! Juuresmämmiä voi valmistaa käytännössä kaikista hyvin soseutuvista juureksista. Ainakin kyssäkaalista ja kukkakaalista sekä nauriista, lantusta ja bataatista voi valmistaa mämmiä samaan tapaan kuin perunasta. Perunamämmiä voi käyttää "mallina". Monet juurekset ei kuitenkaan imelly samaan tapaan kuin kuin perunat ja viljat. Siis - kun valmistaa juuresmämmiä, niin jauhoja ja mallasta ei kuitenkaan saa unohtaa. Ja mukaan voi aina laittaa muutaman perunan - perunasta saadaan aina imellyttämällä runsaasti makeutta. Kun eri viljoista ja juureksista valmistaa mämmiä, niin silloin tulee koko ajan seurata nesteen tarpeen määrää, koska tarvittava nesteen määrä vaihtelee runsaasti eri raaka-aineilla. Valmistuksen aloitus kannattaakin aloittaa niukalla vesimäärällä ja lopullinen notkistaminen tapahtuu imeltämisen jälkeen ennen mahdollista keittämistä ja ennen paistamista. Jauhot ja maltaat tulee lisätä 70-75 asteiseksi huolellisesti jäähdytettyyn seokseen ja seoskattila tulee laittaa 65-70 asteiseen sähkölieden uuniin imeltymään noin 3 tunniksi.

  • Just wonder20.4.2019

    Voisikohan perunan sijaan käyttää bataattia?

  • K-Kuluttajapalvelu20.4.2019

    Just wonder, reseptiä ei valitettavasti ole testattu bataatilla.