Gluteeniton mämmi
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 ps (250 g) | tai |
3 (300 g) | tai |
1 l | vettä tai |
3 1/2 dl | tattarijauhoja tai |
3 dl | tummaa siirappia tai |
1 dl | tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 1/2 rkl | jauhettua pomeranssinkuorta tai |
Lisäksi | |
---|---|
4–5 | Pirkka alumiinivuokaa (à 0,85 l) tai |
Valmistus
Laita luumut kattilaan. Lisää vettä sen verran, että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes luumut pehmenevät. Valuta keitinvesi talteen ja soseuta luumut.
Kuori ja pilko perunat. Keitä perunat kypsiksi ja soseuta.
Sekoita luumu- ja perunasose keskenään. Mittaa luumujen keitinliemi ja lisää vettä niin, että nestettä on yhteensä 1 1/2 l. Lisää nesteet ja muut raaka-aineet soseiden sekaan ja sekoita tasaiseksi. Peitä kulho ja anna imeltyä huoneen lämmössä yön yli.
Kaada massa alumiivivuokiin ja kypsennä uunissa 175 asteessa 1 1/2 tuntia. Sammuta uuni ja peitä vuoat foliolla tai leivinpaperilla ja anna jälkikypsyä uunissa vielä noin puoli tuntia.
Ota mämmit pois uunista, laita kannet vuokiin ja anna imeltyä vielä huoneenlämmössä vuorokauden.
Säilytä sen jälkeen viileässä. Tarjoa maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Vinkki! Tarjoile esimerkiksi maidon tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Jakobsens Luomu tumma agavesiirappi 350gHinta 3,39/kpl9,69/kg
- Santa Maria Pomeranssinkuori jauhettu, pussi 20gHinta 0,99/kpl49,50/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Plussa-etu −10 %Pirkka foliovuokia kansineen 0,85l 5 kplPlussa-kortillaEtuhinta 3,40/2 kpl0,34/kplIlman Plussa-korttia 1,89/kpl
- Plussa-etu −13 %Pirkka Kalifornian luumut 250gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl
- Pirkka suomalainen yleisperuna 2 kgHinta 2,30/kpl1,15/kg
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,69/kpl10,54/kg
- Myllyn Paras Tattarijauho 1 kgHinta 5,55/kpl5,55/kg
- Keskisen mylly tattarijauho 1kgHinta 6,95/kpl6,95/kg
- Dansukker tumma siirappi 750gHinta 2,59/kpl3,45/kg
- Meira Pomeranssink 25g jauh ps mausHinta 1,19/kpl47,60/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Plussa-etu −10 %Pirkka foliovuokia kansineen 1,5l 3 kplPlussa-kortillaEtuhinta 3,40/2 kpl0,57/kplIlman Plussa-korttia 1,89/kpl
- Plussa-etu −10 %Pirkka foliovuokia kansineen 0,5l 7 kplPlussa-kortillaEtuhinta 3,40/2 kpl0,24/kplIlman Plussa-korttia 1,89/kpl
- Plussa-etu −13 %Pirkka luumu 250gPlussa-kortillaEtuhinta 5,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,89/kpl
- Pirkka Luomu luumu 200gHinta 4,45/kpl22,25/kg
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(84 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,9(87 arviota)
- yli 60 min4,8(100 arviota)
- yli 60 min3,3(21 arviota)
- 30 - 60 min3,3(32 arviota)
- yli 60 min
- alle 15 min3,8(18 arviota)
Arvostele resepti
- Marita6 kuukautta sittenOtsikossa puhuttiin gluteenittomasta mämmimaltaasta. Reseptissä sitä ei ole
- Aidosti imelletty tattarimämmi ja kauramämmi.2 vuotta sittenGluteeniton aidosti imelletty mallasmämmi gluteenittomista tattarimaltaista tai gluteenittomista kuorituista kauramaltaista. Kummankin mallasmämmin imeltämiseen tarvitaan "puhdas kaura" kaurajauhoja.
- Mämmi gluteenittomista maltaista ja jauhoista3 vuotta sittenGluteeniton mämmi on helppo valmistaa! Gluteeniton mallas ja gluteeniton jauho sekoitetaan kuumaan veteen niin että saadaan puuromainen velli. Lisätään halutut mausteet. Lisätään siirappi makeuttamaan. Siirapin lisääminen on pakollista, koska gluteeniton mallas ja gluteeniton jauho ei sisällä imeltävää entsyymiä. Seoksen annetaan hautua noin 70-77 asteisessa uunissa noin 2 tuntia ja sekoitetaan muutama kerta hautumisen aikana. Hautunut seos laitetaan uunivuokiin ja paistetaan 120-130 asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Paistamisen aikana pintaa valellaan 2-3 kertaa siirappivedellä kuortumisen estämiseksi. Näin saadaan aito siirapilla makeutettu gluteeniton mämmi gluteenittomista maltaista ja gluteenittomista jauhoista.
- Peruna ja juuresmämmi3 vuotta sittenJust Wonder! Juuresmämmiä voi valmistaa käytännössä kaikista hyvin soseutuvista juureksista. Ainakin kyssäkaalista ja kukkakaalista sekä nauriista, lantusta ja bataatista voi valmistaa mämmiä samaan tapaan kuin perunasta. Perunamämmiä voi käyttää "mallina". Monet juurekset ei kuitenkaan imelly samaan tapaan kuin kuin perunat ja viljat. Siis - kun valmistaa juuresmämmiä, niin jauhoja ja mallasta ei kuitenkaan saa unohtaa. Ja mukaan voi aina laittaa muutaman perunan - perunasta saadaan aina imellyttämällä runsaasti makeutta. Kun eri viljoista ja juureksista valmistaa mämmiä, niin silloin tulee koko ajan seurata nesteen tarpeen määrää, koska tarvittava nesteen määrä vaihtelee runsaasti eri raaka-aineilla. Valmistuksen aloitus kannattaakin aloittaa niukalla vesimäärällä ja lopullinen notkistaminen tapahtuu imeltämisen jälkeen ennen mahdollista keittämistä ja ennen paistamista. Jauhot ja maltaat tulee lisätä 70-75 asteiseksi huolellisesti jäähdytettyyn seokseen ja seoskattila tulee laittaa 65-70 asteiseen sähkölieden uuniin imeltymään noin 3 tunniksi.
- Just wonder4 vuotta sittenVoisikohan perunan sijaan käyttää bataattia?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenJust wonder, reseptiä ei valitettavasti ole testattu bataatilla.