Gluteeniton maustekakku
Gluteeniton ja maidoton maustekakku on helppo valmistaa, kun ainekset vain sekoitetaan keskenään. Jos maltat, anna kakun maustua seuraavaan päivään!
- 20 palaa
- yli 60 min
Ainekset
20 palaa
- 2 1/2dlsokeria
- 2tlvaniljasokeria
- 1 1/2tlruokasoodaa
- 1tlkanelia
- 1tlinkivääriä
- 1tlpomeranssinkuorta
- 1tlkardemummaa
- 1/2tlneilikkaa
- 1/2tljauhettua maustepippuria
Lisäksi
- voita vuoan voiteluun
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistus
yli 60 min- Jos käytät leivontamargariinia, sulata se ja anna jäähtyä. Voitele ja jauhota rengasvuoka (n. 1,8 l)
- Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Riko toiseen kulhoon munat ja sekoita joukkoon omensose ja rasva. Yhdistä seokset ja sekoita huolellisesti. Kaada taikina vuokaan.
- Paista kakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
- Tarjoa kakku kokonaan jäähtyneenä tomusokerilla koristeltuna.
Tiesitkö että...
Kakun voit pakastaa tarvittaessa.Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Säilyvyys jääkaapissa?
L.M.K Jääkaapissa säilytetty maustekakku on hyvä käyttää noin viikon sisällä leivonnasta.
Löytyisikö minkäänlaista reseptiä kakulla:maidoton, munaton, gluteeniton.kiitos etukäteen.
Kotileipuri, jolla ongelma, reseptiä kannattaa hakea näillä hakukriteereillä reseptihausta. Tässä esimerkkinä yksi kakkuohje, joka on maidoton, kananmunaton ja gluteeniton: granaattiomena-suklaakakku (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/granaattiomena-suklaakakku).
Kakun tekijä, kakkuun tulee maustepippuria, mutta sen voi toki halutessaan jättää pois.
Tuleeko tosiaan maustepippuri gliteenittomaan maustekakkuun?