Gluteenittomat mokkapalat
Mokkapalat onnistuvat loistavasti myös gluteenittomana. Pumpulinpehmeät mokkapalat häviävät pelliltä aikayksikön!
- 30 palaa
- yli 60 min
Ainekset
30 palaa
Pohja
- 300gPirkka voita
- 1 1/2dlvahvaa kahvijuomaa
- 4kananmunaa
- 4dlsokeria
Kuorrutus
- 100gvoita
- 1pkt(500 g)tomusokeria
- 1dlvahvaa kahvijuomaa
Koristeluun
- Pirkka hedelmänmakuisia strösseleitä
Valmistus
yli 60 min- Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita kahvi rasvan joukkoon.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon vuorotellen jäähtyneen rasvaseoksen kanssa.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-16 minuuttia. Älä siirrä kypsää pohjaa pois pelliltä.
- Valmista kuorrutus. Paloittele voi korkeareunaiseen kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Pidä kattila liedellä ja siivilöi tomusokeri ja kaakaojauhe muutamassa erässä voimakkaasti sekoittaen voin joukkoon. Lisää kahvia vähän kerrallaan, kunnes seos on levitettävän paksuhkoa ja kiiltävää. Kuorrutukseen ei välttämättä tarvitse lisätä koko kahvimäärää.
- Kaada kuorrute tasaisesti kädenlämpöisen pohjan päälle ja levitä veitsellä tai lusikalla. Ripottele heti strösselit pinnalle. Jos kuorrute ehtii jämähtää kattilaan, lämmitä se uudelleen ja lisää tarvittaessa tilkka kahvia tai vettä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Jos pohja ehtii jäähtyä täysin kylmäksi, voi kuorrutetta olla vaikea levittää. Tee silloin kuorrutteesta hieman juoksevampaa.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tosi hyvä ohje, saa vain kehuja herkuttelijoilta
ÄLÄ MISSÄÄN NIMESSÄ KÄYTÄ TÄTÄ OHJETTA! Surkein resepti ikinä! Noudatin todella tarkasti ja lopputulos on nyt biojätteissä. Vain pinta paistui, leivinjauhetta oli liikaa joten tuli reunojen yli.
Ei yhtään Enempää voita???
Aika julman kokonen ohje