Gluteenittomat korvapuustit
Gluteenittomat korvapuustit valmistuvat helposti valmiista gluteenittomasta pullataikinasta. Mikään ei voita lämmintä, kanelista korvapuustia! Noin 0,50€/annos.*
8 kplyli 60 min
Ainekset
8 kpl
- 1pkt(450 g)Pirkka gluteenitonta pullataikinaa (pakaste)
- 1dlgluteenitonta jauhoseosta
Täyte
- 25gvoita
- 1/2dlsokeria
- n. 1 rklkanelia
Voiteluun
- 1kananmuna
Pinnalle
- raesokeria
Valmistus
yli 60 min- Anna taikinan sulaa jääkaapissa yön yli. Ota taikina huoneenlämpöön. Vaivaa taikina puhtaan leivinpöydän päällä. Käytä apuna vähän gluteenitonta jauhoseosta.
- Sirottele noin 1 dl gluteenitonta jauhoseosta leivinpöydälle ja kauli taikina noin 20 cm x 40 cm:n suuruiseksi levyksi. Varmista, että taikina ei ole tarttunut pöytään. Levitä päälle pehmeä rasva ja ripottele päälle sokeria ja kanelia.
- Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rullasta 8 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään, niin, että leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota korvapuusteja 30-40 minuuttia liinalla peitettyinä.
- Voitele korvapuustit kevyesti vatkatulla munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia.
Tiesitkö että...
Voit tehdä korvapuustit myös itse tehdystä gluteenittomasta pullataikinasta. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi