Gluteeniton focaccia
Gluteeniton focaccia on ihanan ilmavaa ja mehevää! Kunnon loraus öljyä takaa sen, että leipä on kaukana kuivasta. Noin 0,40€/annos.*
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 4dlvettä
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1tlsuolaa
Pinnalle
- 3valkosipulinkynttä
- 1rkltuoretta rosmariinia
- 1rkltuoretta timjamia tai
- 1rkltuoretta salviaa
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä vesi 42-asteiseksi ja liuota hiiva veteen. Lisää suola. Lisää jauhot taikinaan vähän kerrallaan. Alusta taikina ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
- Voitele uunipannu tai uunivuoka (20 cm × 30 cm) hyvin öljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja painele se vuoan reunoja myöten. Kohota leipää leivinpaperin alla 40 minuuttia.
- Painele kohonneen leivän pintaan sormilla kuoppia. Valuta pinnalle 3 rkl oliiviöljyä. Leikkaa valkosipulinkynnet viipaleiksi ja työnnä viipaleet öljyisiin kuoppiin. Ripottele leivän pinnalle sormisuolaa ja hienonnettuja yrttejä.
- Paista focacciaa 225 asteessa uunin keskitasoa alemmalla tasolla noin 30 minuuttia. Valuta halutessasi vielä pinnalle 1 rkl öljyä ja leikkaa paloiksi jäähtyneenä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit korvata tuoreet yrtit kuivatulla yrttiseoksella (n. 1 rkll) *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Liota kuivahiiva? Eikös se yleensä laiteta jauhojen seassa?
Elina, kuivahiivan voi sekoittaa myös nesteeseen, kunhan sen sekoittaa tasaisesti paakkujen estämiseksi. Halutessaan kuivahiivan voi sekoittaa myös pieneen määrään jauhoja ja lisätä taikinaan ennen muiden jauhojen lisäämistä.
Onkohan tullut virhe reseptiin? 4dl vettä ja 5,5dl jauhoja. Aika velliä tulee taikinasta tällä ohjeella.
M, reseptin toimivuus on testattu K-Koekeittiössä. Taikina jää löysähköksi.