SuolapähkinänäkkileipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suolapähkinänäkkileipä

Herkullinen suolapähkinänäkkileipä on helppo valmistaa. Se sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai juustopöydässä. Tämäkin resepti vain n. 1,35€/annos*.

  • 1 pellillinen
  • yli 60 min
  • 40 kcal / annos (20g)

Ainekset

1 pellillinen

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 30 minuuttia. Öljyä leivinpaperi ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
  2. Paista levyä 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia.
  3. Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen pieniksi paloiksi (36 kpl) ja jäähdytä ritilän päällä. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi juustopöydässä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 20g100 g

  • 40 kcal186 kJ
  • Proteiinia2 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua
  • Pähkinäinen21.11.2017

    Kuinka kauan näkkäri säilyy hyvänä kaapissa (esim. paperipussissa tai metallirasiassa)?

  • K-Kuluttajapalvelu21.11.2017

    Pähkinäinen, jotta näkkileipä säilyy rapsakkana, kannattaa huolehtia, että se ei ota itseensä kosteutta ympäristöstä. Täysin kuivaa näkkileipää kannattaa säilyttää muovipussissa. Paperipussissa näkkileipä voi ottaa itseensä kosteutta ympäristöstä, jolloin se pehmenee. Näkkileipä säilyy useita viikkoja kuivassa paikassa säilytettynä.