Suolapähkinänäkkileipä
- Annosmäärä1 pellillinen
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Herkullinen suolapähkinänäkkileipä on helppo valmistaa. Se sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai juustopöydässä.
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 pellillinen
- 3 1/2 dl vettä
- 1 1/2 dl Pirkka suolapähkinöitä
- 1 1/2 dl Pirkka kaurahiutaleita
- 1 dl Pirkka Luomu kauraleseitä
- 1 dl Pirkka ruisjauhoja
- 1 dl Pirkka auringonkukansiemeniä
- 3/4–1 tl suolaa
- 1 rkl öljyä
Ravintosisältö
- Energia1 669 kJ / 399 kcal
- Rasva24,7 g
- josta tyydyttynyttä2,7 g
- Hiilihydraatit26,3 g
- josta sokereita1,9 g
- Proteiini14,5 g
- Suola1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 30 minuuttia. Öljyä leivinpaperi ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
- Paista levyä 150-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia.
- Leikkaa levy heti uunista ottamisen jälkeen pieniksi paloiksi (36 kpl) ja jäähdytä ritilän päällä. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi juustopöydässä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(141 arviota)
- yli 60 min3,3(85 arviota)
- yli 60 min4,0(32 arviota)
- yli 60 min4,1(23 arviota)
- alle 30 min4,1(106 arviota)
- yli 60 min3,0(11 arviota)
- yli 60 min4,0(9 arviota)
- alle 30 min3,3(63 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,6 (42 arviota)
- Pähkinäinen7 vuotta sittenKuinka kauan näkkäri säilyy hyvänä kaapissa (esim. paperipussissa tai metallirasiassa)?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenPähkinäinen, jotta näkkileipä säilyy rapsakkana, kannattaa huolehtia, että se ei ota itseensä kosteutta ympäristöstä. Täysin kuivaa näkkileipää kannattaa säilyttää muovipussissa. Paperipussissa näkkileipä voi ottaa itseensä kosteutta ympäristöstä, jolloin se pehmenee. Näkkileipä säilyy useita viikkoja kuivassa paikassa säilytettynä.