• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Gluteeniton porkkana-kaurapeltileipä

Helppo gluteeniton peltileipä syntyy tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta. Leipä saa makua ja makeutta kuivatuista aprikooseista. Noin 0,15€/annos.
Gluteeniton porkkana-kaurapeltileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 16 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

n. 16 annosta
    • 2(n. 2 dl)porkkanaa hienoksi raastettuna
    • 3dlvettä
    • 3/4tlsuolaa
    • 1 1/2dlPirkka gluteenittomia kaurahiutaleita
    • 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
    • 1kananmuna
    • 3 1/2dlPirkka gluteenitonta tummaa jauhoseosta
    • 1/2dlrypsiöljyä

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi.
  2. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin +42 asteiseksi.)
  3. Lisää veteen hunaja, suola, kaurahiutaleet, kuivahiiva, porkkanaraaste sekä kananmuna. Sekoita joukkoon tumma jauhoseos ja lopuksi öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja hienonnetut aprikoosit.
  5. Kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua
  • Kinuski8.9.2017

    Todella hyvää leipää. Olisin toivonut hieman paksupaa että olisi voinut keskeltä halkaista leivän, mutta menee näinkin.