Gluteeniton porkkana-kaurapeltileipä
Helppo gluteeniton peltileipä syntyy tummasta gluteenittomasta jauhoseoksesta. Leipä saa makua ja makeutta kuivatuista aprikooseista. Noin 0,15€/annos.
n. 16 annostayli 60 min
Ainekset
n. 16 annosta
- 2kpl(200 g)porkkanaa
- 3dlvettä
- 3/4tlsuolaa
- 1 1/2dlPirkka gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1kananmuna
- 1/2dlrypsiöljyä
Pinnalle
- Pirkka gluteenittomia kaurahiutaleita
Valmistus
yli 60 min- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi.
- Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (noin +42 asteiseksi.)
- Lisää veteen hunaja, suola, kaurahiutaleet, kuivahiiva, porkkanaraaste sekä kananmuna. Sekoita joukkoon tumma jauhoseos ja lopuksi öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle noin 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja hienonnetut aprikoosit.
- Kohota liinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa noin 30 minuuttia. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 15-20 minuuttia.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Todella hyvä resepti, kiitos!
Helppo tehdä ja todella hyvää leipää!
Ajattelin kokeilla uutta reseptiä mutta ei olisi pitänyt. Minulla leipä jäi raa'aksi vaikka pidin yliaikaa..
Tämä on tosi hyvää leipää, olen tehnyt myös kaura-perunajauhoseokseen. Päälle sopii hyvin myös erilaiset siemenet!
Todella hyvää leipää. Olisin toivonut hieman paksupaa että olisi voinut keskeltä halkaista leivän, mutta menee näinkin.