• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Gluteenittomat siemensämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteenittomat siemensämpylät

Gluteenittomat siemensämpylät ovat lisäksi maidottomat ja vegaaniset. Maukkaat sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreina, mutta voit myös pakastaa ne. Noin 0,35€/kpl.

  • 16 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

16 kpl
    • 4dlvettä
    • 50ghiivaa
    • 1rklpsylliumia
    • 1dlPirkka suomalaisia gluteenittomia isoja kaurahiutaleita
    • 1dlPirkka salaattisiemensekoitusta
    • 1/2dlpellavansiemeniä
    • 1rkltummaa siirappia
    • 1tlsuolaa
    • n. 7 1/2dlPirkka gluteenitonta tummaa jauhoseosta
    • 1dlrypsiöljyä

Lisäksi

    • 1rkltummaa siirappia
    • 2rklvettä
    • n. 1dlPirkka salaattisiemensekoitusta
    • 1rklpellavansiemeniä

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi ja liuota murennettu hiiva veteen. Sekoita joukkoon psyllium sekä kaurahiutaleet ja anna turvota noin 10 minuuttia. Sekoita joukkoon siemenet, siirappi ja suola.
  2. Alusta jauhot taikinaan muutamassa erässä. Lisää öljy loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa 20-30 minuuttia.
  3. Muotoile taikinasta jauhoseosta apuna käyttäen 16 soikeaa sämpylää. Sämpylöitä ei kohoteta ennen uuniin laittamista. Sekoita siirappi veden kanssa ja voitele sämpylät ja ripottele pinnalle siemeniä.
  4. Paista sämpylöitä 225-asteessa noin 20 minuuttia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit voidella sämpylät myös kananmunalla tai maidolla ruokavaliosi mukaan. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 18 arvostelua
  • Sanne11.1.2018

    Tuleeko gluteenittomiin siemenleipiin todellakin noin paljon jauhoja? Minulla tuli jo neljän desin jälkeen melko paksu taikina. Käytin kyllä Semperin kuitupitoista jauhoseosta, voiko sillä olla vaikutusta.

  • K-Kuluttajapalvelu11.1.2018

    Sanne, resepti on testattu Pirkan tummalla jauhoseoksella. Voi hyvin olla että toinen gluteeniton jauhoseos käyttäytyy hiukan eri tavoin ja jauhoja tarvitaan vähemmän.