Gluteeniton porkkana-siemenleipä
- Annosmäärä12 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Porkkanasose tekee gluteenittomasta vuokaleivästä ihanan mehevän.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12 viipaletta
1 pkt (500 g) | tai |
1 rkl | psylliumia tai |
2 rkl | pellavansiemeniä tai |
3 rkl | auringonkukansiemeniä tai |
3 rkl | öljyä tai |
1 tl | suolaa tai |
2 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
1 ps (11 g) | kuivahiivaa tai |
6 dl | tai |
Valmistus
yli 60 min
Sekoita kattilassa porkkanasoseen joukkoon psyllium, pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan öljy. Mausta seos suolalla ja hunajalla.
Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Yhdistä kuivahiiva ja gluteenittomat jauhot. Sekoita hiiva-jauhoseos lämpimään porkkanasoseeseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
Kaada taikina 1 1/2 litran pitkänomaiseen voideltuun vuokaan ja anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä 20–30 minuuttia.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Anna leivän jäähtyä hetken aikaa ja kumoa vuoasta. Anna jäähtyä leivinliinalla peitettynä ennen viipalointia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,3(48 arviota)
- yli 60 min4,6(77 arviota)
- 30 - 60 min4,0(244 arviota)
- 30 - 60 min3,2(207 arviota)
- yli 60 min2,7(6 arviota)
- 30 - 60 min4,5(52 arviota)
- 30 - 60 min4,1(68 arviota)
- yli 60 min4,6(78 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (69 arviota)
- Leipuri edelleen1 kuukausi sittenYhdyn kirjoittajaan, että ohjeissa on aina liikaa jauhoja, gluteenittomat aineet on sen verran kalliita, että ohjeiden laatijat voisivat vähän miettiä, jotta ei aina tarvitsisi tehdä leivontaa uusiksi
- Tykkääjä4 vuotta sittenTodella hyvää ja onnistuu joka kerta 👍
- Jauhot5 vuotta sitten4dl jauhoja riittää tässä leivässä. Hyvin kohoaa. Hyvää!
- Tupuna6 vuotta sittenMinäkin lisäsin nestettä. Ihmettelen, eikö kukaan osaa tehdä oikein näitä gluteenittomia ohjeita! Aina ohjeissa liian paljon jauhoja. Itse joutuu summassa soveltamaan. Eihän tuolla jauhomäärällä voi taikinasta tulla löysää. Leipä ei siis kohoa ja hyvä yritys epäonnistuu. Toivon todella, että ohjeisiin löytyisi pätevät suunnittelijat.
- Porkkana6 vuotta sittenKäytin pellavansiementen sijaan pellavasiemenrouhetta, lisäsin 3 dl vettä ja vähensin jauhoja 1 dl. Uunissa pidin n. 10 min pidempään kuin ohjeessa. Hyvä tuli 👍🏼
- Kyselijä7 vuotta sittenOk, kiitti, käyn vilkaisemassa.
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKyselijä, reseptin onnistumista ei valitettavasti ole testattu ilman hiivaa. Reseptihaustamme löytyy gluteeniton ja hiivaton siemeniä sisältävä helppo siemennäkkäri http://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-siemennakkari/, jota kannattaa kokeilla.
- Kyselijä7 vuotta sittenTämä kuullostaa niin hyvälle :) mutta nyt on hiivakin multa kielletty niin mietin että voiko leipään laittaa mitään muuta joka nostattaa sen?
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenEpätoivoinen leipuri, ikävä kuulla, ettei leipä ole onnistunut kummallakaan kokeilukerralla. Resepti on laadittu ja sen toimivuus on testattu koekeittiöllä. Leipään käytetään nesteenä porkkanasosetta. Leivän kohoamisen kannalta on tärkeää, että porkkanasose on hieman kädenlämpöä lämpimämpää - kuivahiiva vaatii toimiakseen 42 asteen lämpötilan. Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo, ja pääset herkuttelemaan tällä maistuvalla leivällä.
- Epätoivoinen leipuri7 vuotta sittenPuuttuuko ohjeesta neste? Ensimmäinen testikerta epäonnistui, kun ei kohonnut (liian tiivis taikina). Toisella kerralla lisäsin nestettä ja leipä jäi keskeltä raa-aksi... Hyvänmakuinen leipä olisi kyseessä, kun vain saisi onnistumaan.