Gluteeniton porkkana-siemenleipä
Porkkanasose tekee gluteenittomasta vuokaleivästä ihanan mehevän.
12 viipalettayli 60 min140 kcal / annos (60g)
Ainekset
12 viipaletta
- 1pkt(500 g)Pirkka Luomu porkkanasosetta
- 1rklpsylliumia
- 2rklpellavansiemeniä
- 3rklauringonkukansiemeniä
- 3rklöljyä
- 1tlsuolaa
- 2rkljuoksevaa hunajaa
- 1ps(11 g)kuivahiivaa
- 6dlvaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
Valmistus
yli 60 min- Sekoita kattilassa porkkanasoseen joukkoon psyllium, pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan öljy. Mausta seos suolalla ja hunajalla.
- Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Yhdistä kuivahiiva ja gluteenittomat jauhot. Sekoita hiiva-jauhoseos lämpimään porkkanasoseeseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
- Kaada taikina 1 1/2 litran pitkänomaiseen voideltuun vuokaan ja anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä 20-30 minuuttia.
- Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Anna leivän jäähtyä hetken aikaa ja kumoa vuoasta. Anna jäähtyä leivinliinalla peitettynä ennen viipalointia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 60g100 g
- 140 kcal578 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja25 g
- Rasvaa4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Todella hyvää ja onnistuu joka kerta 👍
4dl jauhoja riittää tässä leivässä. Hyvin kohoaa. Hyvää!
Minäkin lisäsin nestettä. Ihmettelen, eikö kukaan osaa tehdä oikein näitä gluteenittomia ohjeita! Aina ohjeissa liian paljon jauhoja. Itse joutuu summassa soveltamaan. Eihän tuolla jauhomäärällä voi taikinasta tulla löysää. Leipä ei siis kohoa ja hyvä yritys epäonnistuu. Toivon todella, että ohjeisiin löytyisi pätevät suunnittelijat.
Käytin pellavansiementen sijaan pellavasiemenrouhetta, lisäsin 3 dl vettä ja vähensin jauhoja 1 dl. Uunissa pidin n. 10 min pidempään kuin ohjeessa. Hyvä tuli 👍🏼
Ok, kiitti, käyn vilkaisemassa.
Kyselijä, reseptin onnistumista ei valitettavasti ole testattu ilman hiivaa. Reseptihaustamme löytyy gluteeniton ja hiivaton siemeniä sisältävä helppo siemennäkkäri http://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-siemennakkari/, jota kannattaa kokeilla.
Tämä kuullostaa niin hyvälle :) mutta nyt on hiivakin multa kielletty niin mietin että voiko leipään laittaa mitään muuta joka nostattaa sen?
Epätoivoinen leipuri, ikävä kuulla, ettei leipä ole onnistunut kummallakaan kokeilukerralla. Resepti on laadittu ja sen toimivuus on testattu koekeittiöllä. Leipään käytetään nesteenä porkkanasosetta. Leivän kohoamisen kannalta on tärkeää, että porkkanasose on hieman kädenlämpöä lämpimämpää - kuivahiiva vaatii toimiakseen 42 asteen lämpötilan. Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo, ja pääset herkuttelemaan tällä maistuvalla leivällä.
Puuttuuko ohjeesta neste? Ensimmäinen testikerta epäonnistui, kun ei kohonnut (liian tiivis taikina). Toisella kerralla lisäsin nestettä ja leipä jäi keskeltä raa-aksi... Hyvänmakuinen leipä olisi kyseessä, kun vain saisi onnistumaan.