Gluteeniton porkkana-siemenleipä
- Annosmäärä12 viipaletta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Porkkanasose tekee gluteenittomasta vuokaleivästä ihanan mehevän.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
12 viipaletta
1 pkt (500 g) | tai |
1 rkl | psylliumia tai |
2 rkl | pellavansiemeniä tai |
3 rkl | auringonkukansiemeniä tai |
3 rkl | öljyä tai |
1 tl | suolaa tai |
2 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
1 ps (11 g) | kuivahiivaa tai |
6 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 235 kJ / 295 kcal |
Rasva | 9,5 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 47,8 g |
josta sokereita | 8,2 g |
Proteiini | 5 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sekoita kattilassa porkkanasoseen joukkoon psyllium, pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan öljy. Mausta seos suolalla ja hunajalla.
Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Yhdistä kuivahiiva ja gluteenittomat jauhot. Sekoita hiiva-jauhoseos lämpimään porkkanasoseeseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
Kaada taikina 1 1/2 litran pitkänomaiseen voideltuun vuokaan ja anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä 20–30 minuuttia.
Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Anna leivän jäähtyä hetken aikaa ja kumoa vuoasta. Anna jäähtyä leivinliinalla peitettynä ennen viipalointia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Fazer Gluteeniton Psyllium 60 gHinta 3,59/kpl59,83/kg
- VALO24h paahdettu rouhittu pellava 200g luomuHinta 3,95/kpl19,75/kg
- Pirkka auringonkukansiemenet 180gHinta 1,49/kpl8,28/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kgHinta 4,99/kpl4,99/kg
- Pirkka Luomu porkkanasose 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Suvi porkkanasose 1kg SuomiHinta 5,95/kpl5,95/kg
- Sallinen Psyllium gluteeniton 100gHinta 2,59/kpl25,90/kg
- VALO24h paahdettu rouhittu pellava + puolukka 300 g LUOMUHinta 7,49/kpl24,97/kg
- VALO24h pellava+tyrni 300gHinta 9,19/kpl30,63/kg
- Paahdetut auringonkukansiemenet 300gHinta 3,09/kpl10,30/kg
- Urtekram Auringonkukansiemen 375g luomuHinta 2,79/kpl7,44/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 4,95/kpl14,14/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Fazer Gluteeniton piirakkajauhoseos 400gHinta 3,59/kpl8,98/kg
- Viljatuote tef jauho 400g gluteenitonHinta 3,99/kpl9,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(59 arviota)
- yli 60 min3,3(51 arviota)
- yli 60 min3,0(7 arviota)
- yli 60 min3,9(15 arviota)
- yli 60 min4,7(3 arviota)
- yli 60 min2,9(11 arviota)
- 30 - 60 min4,2(76 arviota)
- 30 - 60 min3,2(232 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (79 arviota)
- Gluteiniton ja laktoositon ruokavalio . Allerkiko!1 vuosi sittenEn vielä kokeillut , mutta kokeilen lähiaikoina.
- Leipuri edelleen1 vuosi sittenYhdyn kirjoittajaan, että ohjeissa on aina liikaa jauhoja, gluteenittomat aineet on sen verran kalliita, että ohjeiden laatijat voisivat vähän miettiä, jotta ei aina tarvitsisi tehdä leivontaa uusiksi
- Tykkääjä5 vuotta sittenTodella hyvää ja onnistuu joka kerta 👍
- Jauhot7 vuotta sitten4dl jauhoja riittää tässä leivässä. Hyvin kohoaa. Hyvää!
- Tupuna7 vuotta sittenMinäkin lisäsin nestettä. Ihmettelen, eikö kukaan osaa tehdä oikein näitä gluteenittomia ohjeita! Aina ohjeissa liian paljon jauhoja. Itse joutuu summassa soveltamaan. Eihän tuolla jauhomäärällä voi taikinasta tulla löysää. Leipä ei siis kohoa ja hyvä yritys epäonnistuu. Toivon todella, että ohjeisiin löytyisi pätevät suunnittelijat.
- Porkkana8 vuotta sittenKäytin pellavansiementen sijaan pellavasiemenrouhetta, lisäsin 3 dl vettä ja vähensin jauhoja 1 dl. Uunissa pidin n. 10 min pidempään kuin ohjeessa. Hyvä tuli 👍🏼
- Kyselijä8 vuotta sittenOk, kiitti, käyn vilkaisemassa.
- Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenKyselijä, reseptin onnistumista ei valitettavasti ole testattu ilman hiivaa. Reseptihaustamme löytyy gluteeniton ja hiivaton siemeniä sisältävä helppo siemennäkkäri http://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-siemennakkari/, jota kannattaa kokeilla.
- Kyselijä8 vuotta sittenTämä kuullostaa niin hyvälle :) mutta nyt on hiivakin multa kielletty niin mietin että voiko leipään laittaa mitään muuta joka nostattaa sen?
- Kuluttajapalvelu9 vuotta sittenEpätoivoinen leipuri, ikävä kuulla, ettei leipä ole onnistunut kummallakaan kokeilukerralla. Resepti on laadittu ja sen toimivuus on testattu koekeittiöllä. Leipään käytetään nesteenä porkkanasosetta. Leivän kohoamisen kannalta on tärkeää, että porkkanasose on hieman kädenlämpöä lämpimämpää - kuivahiiva vaatii toimiakseen 42 asteen lämpötilan. Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo, ja pääset herkuttelemaan tällä maistuvalla leivällä.
- Epätoivoinen leipuri9 vuotta sittenPuuttuuko ohjeesta neste? Ensimmäinen testikerta epäonnistui, kun ei kohonnut (liian tiivis taikina). Toisella kerralla lisäsin nestettä ja leipä jäi keskeltä raa-aksi... Hyvänmakuinen leipä olisi kyseessä, kun vain saisi onnistumaan.