Gluteeniton porkkana-siemenleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton porkkana-siemenleipä

  • Annosmäärä12 viipaletta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Porkkanasose tekee gluteenittomasta vuokaleivästä ihanan mehevän.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

12 viipaletta
1 pkt (500 g)
 
tai
1 rkl
 
psylliumia
tai
2 rkl
 
pellavansiemeniä
tai
3 rkl
 
auringonkukansiemeniä
tai
3 rkl
 
öljyä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
2 rkl
 
juoksevaa hunajaa
tai
1 ps (11 g)
 
kuivahiivaa
tai
6 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 235 kJ / 295 kcal
Rasva
9,5 g
josta tyydyttynyttä
0,8 g
Hiilihydraatit
47,8 g
josta sokereita
8,2 g
Proteiini
5 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Sekoita kattilassa porkkanasoseen joukkoon psyllium, pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan öljy. Mausta seos suolalla ja hunajalla.

Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Yhdistä kuivahiiva ja gluteenittomat jauhot. Sekoita hiiva-jauhoseos lämpimään porkkanasoseeseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi.

Kaada taikina 1 1/2 litran pitkänomaiseen voideltuun vuokaan ja anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä 20–30 minuuttia.

Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Anna leivän jäähtyä hetken aikaa ja kumoa vuoasta. Anna jäähtyä leivinliinalla peitettynä ennen viipalointia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • VALO24h paahdettu rouhittu pellava 200g luomu
    Hinta 3,95/kpl
    19,75/kg
  • Urtekram Auringonkukansiemen 375g luomu
    Hinta 2,79/kpl
    7,44/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • VALO24h paahdettu rouhittu pellava + puolukka 300 g LUOMU
    Hinta 7,49/kpl
    24,97/kg
  • VALO24h pellava+tyrni 300g
    Hinta 9,19/kpl
    30,63/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (76 arviota)

  • Gluteiniton ja laktoositon ruokavalio . Allerkiko!
    8 kuukautta sitten
    En vielä kokeillut , mutta kokeilen lähiaikoina.
  • Leipuri edelleen
    1 vuosi sitten
    Yhdyn kirjoittajaan, että ohjeissa on aina liikaa jauhoja, gluteenittomat aineet on sen verran kalliita, että ohjeiden laatijat voisivat vähän miettiä, jotta ei aina tarvitsisi tehdä leivontaa uusiksi
  • Tykkääjä
    5 vuotta sitten
    Todella hyvää ja onnistuu joka kerta 👍
  • Jauhot
    6 vuotta sitten
    4dl jauhoja riittää tässä leivässä. Hyvin kohoaa. Hyvää!
  • Tupuna
    7 vuotta sitten
    Minäkin lisäsin nestettä. Ihmettelen, eikö kukaan osaa tehdä oikein näitä gluteenittomia ohjeita! Aina ohjeissa liian paljon jauhoja. Itse joutuu summassa soveltamaan. Eihän tuolla jauhomäärällä voi taikinasta tulla löysää. Leipä ei siis kohoa ja hyvä yritys epäonnistuu. Toivon todella, että ohjeisiin löytyisi pätevät suunnittelijat.
  • Porkkana
    7 vuotta sitten
    Käytin pellavansiementen sijaan pellavasiemenrouhetta, lisäsin 3 dl vettä ja vähensin jauhoja 1 dl. Uunissa pidin n. 10 min pidempään kuin ohjeessa. Hyvä tuli 👍🏼
  • Kyselijä
    8 vuotta sitten
    Ok, kiitti, käyn vilkaisemassa.
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Kyselijä, reseptin onnistumista ei valitettavasti ole testattu ilman hiivaa. Reseptihaustamme löytyy gluteeniton ja hiivaton siemeniä sisältävä helppo siemennäkkäri http://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-siemennakkari/, jota kannattaa kokeilla.
  • Kyselijä
    8 vuotta sitten
    Tämä kuullostaa niin hyvälle :) mutta nyt on hiivakin multa kielletty niin mietin että voiko leipään laittaa mitään muuta joka nostattaa sen?
  • Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Epätoivoinen leipuri, ikävä kuulla, ettei leipä ole onnistunut kummallakaan kokeilukerralla. Resepti on laadittu ja sen toimivuus on testattu koekeittiöllä. Leipään käytetään nesteenä porkkanasosetta. Leivän kohoamisen kannalta on tärkeää, että porkkanasose on hieman kädenlämpöä lämpimämpää - kuivahiiva vaatii toimiakseen 42 asteen lämpötilan. Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo, ja pääset herkuttelemaan tällä maistuvalla leivällä.
  • Epätoivoinen leipuri
    8 vuotta sitten
    Puuttuuko ohjeesta neste? Ensimmäinen testikerta epäonnistui, kun ei kohonnut (liian tiivis taikina). Toisella kerralla lisäsin nestettä ja leipä jäi keskeltä raa-aksi... Hyvänmakuinen leipä olisi kyseessä, kun vain saisi onnistumaan.