• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Gluteeniton porkkana-siemenleipä

Syö sekä edullisesti että hyvin. Tämäkin gluteeniton resepti vain noin 0,45 €/annos.
Gluteeniton porkkana-siemenleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 viipaletta
  • yli 60 min
  • 140 kcal / annos (60g)

Ainekset

12 viipaletta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita kattilassa porkkanasoseen joukkoon psyllium, pellavan- ja auringonkukansiemenet. Anna turvota noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan öljy. Mausta seos suolalla ja hunajalla.
  2. Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Yhdistä kuivahiiva ja gluteenittomat jauhot. Sekoita hiiva-jauhoseos lämpimään porkkanasoseeseen. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  3. Kaada taikina 1 1/2 litran pitkänomaiseen voideltuun vuokaan ja anna kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa leivinliinalla peitettynä 20-30 minuuttia.
  4. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti. Anna leivän jäähtyä hetken aikaa ja kumoa vuoasta. Anna jäähtyä leivinliinalla peitettynä ennen viipalointia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 140 kcal578 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille37
  • Tupuna22.1.2017

    Minäkin lisäsin nestettä. Ihmettelen, eikö kukaan osaa tehdä oikein näitä gluteenittomia ohjeita! Aina ohjeissa liian paljon jauhoja. Itse joutuu summassa soveltamaan. Eihän tuolla jauhomäärällä voi taikinasta tulla löysää. Leipä ei siis kohoa ja hyvä yritys epäonnistuu. Toivon todella, että ohjeisiin löytyisi pätevät suunnittelijat.

  • Porkkana9.10.2016

    Käytin pellavansiementen sijaan pellavasiemenrouhetta, lisäsin 3 dl vettä ja vähensin jauhoja 1 dl. Uunissa pidin n. 10 min pidempään kuin ohjeessa. Hyvä tuli 👍🏼

  • Kyselijä21.3.2016

    Ok, kiitti, käyn vilkaisemassa.

  • Kuluttajapalvelu21.3.2016

    Kyselijä, reseptin onnistumista ei valitettavasti ole testattu ilman hiivaa. Reseptihaustamme löytyy gluteeniton ja hiivaton siemeniä sisältävä helppo siemennäkkäri http://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-siemennakkari/, jota kannattaa kokeilla.

  • Kyselijä21.3.2016

    Tämä kuullostaa niin hyvälle :) mutta nyt on hiivakin multa kielletty niin mietin että voiko leipään laittaa mitään muuta joka nostattaa sen?

  • Kuluttajapalvelu16.12.2015

    Epätoivoinen leipuri, ikävä kuulla, ettei leipä ole onnistunut kummallakaan kokeilukerralla. Resepti on laadittu ja sen toimivuus on testattu koekeittiöllä. Leipään käytetään nesteenä porkkanasosetta. Leivän kohoamisen kannalta on tärkeää, että porkkanasose on hieman kädenlämpöä lämpimämpää - kuivahiiva vaatii toimiakseen 42 asteen lämpötilan. Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo, ja pääset herkuttelemaan tällä maistuvalla leivällä.

  • Epätoivoinen leipuri15.12.2015

    Puuttuuko ohjeesta neste? Ensimmäinen testikerta epäonnistui, kun ei kohonnut (liian tiivis taikina). Toisella kerralla lisäsin nestettä ja leipä jäi keskeltä raa-aksi... Hyvänmakuinen leipä olisi kyseessä, kun vain saisi onnistumaan.