Jogurttinen pellevansiemenleipä
Pehmeä pellavansiemenleipä maistuu aamiaisella.
- 3 annosta
- yli 60 min
- 284 kcal / 100 g
Ainekset
3 annosta
- 3dlvettä
- 1tlk(200 g)Bulgarian jogurttia
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- n. 9dlhiivaleipävehnäjauhoja
- 1/2dlpellavansiemeniä
- 2tlsuolaa
- 1/2dlöljyä
- 1/4dljuoksevaa hunajaa
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna vesi ja jogurtti noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita jauhoseosta nesteeseen vähitellen vatkaten. Lisää kaurahiutaleet, pellavansiemenet, suola, öljy ja hunaja. Alusta taikinaan loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia lämpimässä paikassa.
- Kaada taikina leivinpaperille. Taputtele taikina jauhotetuin käsin hieman kaulinta apuna käyttäen 30 x 40 cm kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Jaa levy kolmeen yhtä suureen osaan. Muotoile leipiä hieman reunoilta. Siirrä leivinpaperi leipineen pellille.
- Peitä pelti ja kohota noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 284 kcal1 190 kJ
- Proteiinia 9,8 g
- Hiilihydraatteja43,2 g
- Rasvaa8,1 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi