• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jogurttinen pellevansiemenleipä

Jogurttinen pellevansiemenleipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 3 annosta
  • yli 60 min
  • 284 kcal / 100 g

Ainekset

3 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna vesi ja jogurtti noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Sekoita jauhoseosta nesteeseen vähitellen vatkaten. Lisää kaurahiutaleet, pellavansiemenet, suola, öljy ja hunaja. Alusta taikinaan loput jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa noin 20 minuuttia lämpimässä paikassa.
  2. Kaada taikina leivinpaperille. Taputtele taikina jauhotetuin käsin hieman kaulinta apuna käyttäen 30 x 40 cm kokoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. Jaa levy kolmeen yhtä suureen osaan. Muotoile leipiä hieman reunoilta. Siirrä leivinpaperi leipineen pellille.
  3. Peitä pelti ja kohota noin 30 minuuttia lämpimässä paikassa. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 284 kcal1 190 kJ
  • Proteiinia9,8 g
  • Hiilihydraatteja43,2 g
  • Rasvaa8,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille