• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Porkkanafocaccia

Porkkanasose mehevöittää focaccian. Tomaatit, oliivit ja rosmariini antavat leivälle väriä ja makua. N. 0,60€/annos*.
Porkkanafocaccia
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 palaa
  • yli 60 min
  • 133 kcal / annos (65g)

Ainekset

16 palaa

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä porkkanasose noin 42-asteiseksi. Lisää joukkoon suola ja hunaja. Sekoita kuivahiiva ja grahamjauhot taikinan joukkoon. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja rasva alustamisen loppuvaiheessa.
  2. Sekoita pehmeä taikina tasaiseksi ja taputtele jauhotetulla kädellä pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 25 x 30 cm). Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 1/2 tuntia.
  3. Halkaise kirsikkatomaatit. Painele ne kohonneeseen taikinaan leikkauspinta alaspäin. Poista oliiveista kivet ja painele myös ne taikinaan. Voitele leipä öljyllä ja ripottele pinnalle rosmariinia ja halutessasi sormisuolaa.
  4. Paista focacciaa 225 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Peitä liinalla ja leikkaa hetken kuluttua paloiksi. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi keiton kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 9/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 133 kcal556 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille