Hyppää sisältöön
Gluteeniton laskiaispulla Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton laskiaispulla

  • Annosmäärä12 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Perinteiset laskiaispullat voit leipoa myös gluteenittomasti. Kermavaahdolla sekä hillolla tai mantelimassalla täytetyt pullat maistuvat mäenlaskun jälkeen.
  • Gluteeniton

Ainekset

12 kpl

Gluteeniton pullataikina

Voiteluun ja pinnalle

  • 1 kananmuna
  • raesokeria

Täyte

Ravintosisältö

  • Energia
    1 145 kJ / 274 kcal
  • Rasva
    13,7 g
  • josta tyydyttynyttä
    8,5 g
  • Hiilihydraatit
    32,7 g
  • josta sokereita
    9,7 g
  • Proteiini
    4,5 g
  • Suola
    0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.
  2. Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella tai yleiskoneella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10–15 minuuttia.
  3. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, jätä noin 1/2 dl jauhoja leivontaa varten. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä.
  4. Leivo taikina pitkäksi tangoksi. Käytä apuna jauhoseosta. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele palat pikkupulliksi. Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  5. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Tarkkaile uunia paistamisen aikana, sillä uuneissa on eroja. Anna pullien jäähtyä.
  6. Vaahdota kerma ja mausta se halutessasi sokerilla tai vaniljasokerilla.
  7. Halkaise pullat ja täytä ne hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.
Voit oikaista ja leipoa gluteenittomat laskiaispullat myös valmiista Pirkka gluteenittomasta pullataikinasta. Tuote löytyy pakasteesta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,8 (29 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    4 vuotta sitten
    oli aika jauhotonta, taikinan käsittelyssä voi halutessaan käyttää gluteenitonta jauhoseosta. Vehnäjauhoa ei kannata käyttää, jos halutaan, että pullat ovat gluteenittomia.
  • oli aika jauhotonta
    4 vuotta sitten
    voiko tähän laittaa vehnä jauhoja