Gluteeniton laskiaispulla
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Perinteiset laskiaispullat voit leipoa myös gluteenittomasti. Kermavaahdolla sekä hillolla tai mantelimassalla täytetyt pullat maistuvat mäenlaskun jälkeen.
- Gluteeniton
Ainekset
12 kpl
Gluteeniton pullataikina
- 2 1/2 dl maitoa
- 1 ps (11 g) Pirkka kuivahiivaa
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 rkl kardemummaa
- 1 dl sokeria
- 1 kananmunaa
- n. 6 dl Pirkka vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 75 g pehmeää voita
Voiteluun ja pinnalle
- 1 kananmuna
- raesokeria
Täyte
- 1 prk (2 dl) Pirkka laktoositonta kuohukermaa
- Pirkka Parhaat mansikkahilloa tai mantelimassaa
Ravintosisältö
- Energia1 145 kJ / 274 kcal
- Rasva13,7 g
- josta tyydyttynyttä8,5 g
- Hiilihydraatit32,7 g
- josta sokereita9,7 g
- Proteiini4,5 g
- Suola0,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.
- Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella tai yleiskoneella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10–15 minuuttia.
- Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, jätä noin 1/2 dl jauhoja leivontaa varten. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä.
- Leivo taikina pitkäksi tangoksi. Käytä apuna jauhoseosta. Leikkaa tanko 12 osaan ja pyörittele palat pikkupulliksi. Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
- Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Tarkkaile uunia paistamisen aikana, sillä uuneissa on eroja. Anna pullien jäähtyä.
- Vaahdota kerma ja mausta se halutessasi sokerilla tai vaniljasokerilla.
- Halkaise pullat ja täytä ne hillolla tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.
Voit oikaista ja leipoa gluteenittomat laskiaispullat myös valmiista Pirkka gluteenittomasta pullataikinasta. Tuote löytyy pakasteesta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(142 arviota)
- yli 60 min3,7(57 arviota)
- yli 60 min3,9(85 arviota)
- yli 60 min4,1(55 arviota)
- yli 60 min4,0(115 arviota)
- 30 - 60 min4,4(222 arviota)
- alle 30 min3,7(88 arviota)
- 30 - 60 min3,9(86 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,8 (29 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenoli aika jauhotonta, taikinan käsittelyssä voi halutessaan käyttää gluteenitonta jauhoseosta. Vehnäjauhoa ei kannata käyttää, jos halutaan, että pullat ovat gluteenittomia.
- oli aika jauhotonta4 vuotta sittenvoiko tähän laittaa vehnä jauhoja