Pullapitko
Itseleivottu pullapitko on juhlava tarjottava, joka maistuu varmasti kaikille. Noin 1,05€/kpl*
2 kplyli 60 min
Ainekset
2 kpl
Taikina
- 2 1/2dlmaitoa
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- 1kananmuna
- 3/4dlsokeria
- 1/2rklkardemummaa
- 3/4tlsuolaa
- n. 7dlvehnäjauhoja
- 100gvoita
Voiteluun
- kananmunaa
Pinnalle
- raesokeria
- mantelilastuja
Valmistus
yli 60 min- Lämmitä maito hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi, noin 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja sekoita maidon joukkoon.
- Lisää seokseen muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla 20-30 minuuttia.
- Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä ja jaa se puoliksi. Pyörittele kumpikin taikinapala 3 ohueksi säikeeksi ja letitä pitkoiksi. Nosta pitkot leivinpaperin päälle pellille, peitä leivinliinalla ja kohota lämpimässä paikassa hyvin, noin 20 minuuttia.
- Voitele pitkot munalla ja koristele raesokerilla sekä mantelilastuilla. Paista 200 -asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 15 minuuttia. Anna pitkojen jäähtyä.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Kommentoi
Tuli vähän mautonta…
Tuolla hiivamäärällä ja normaalissa huoneenlämmössä nuo kohotusajat eivät riitä mitenkään.