Gluteeniton dallaspulla
- Annosmäärä16 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Gluteenittomat kierrepullat täytetään vaniljakreemitäytteellä. Voit leipoa taikinasta myös tavallisia pyöreitä pikkupullia.
- Gluteeniton
Ainekset
16 kpl
2 1/2 dl | maitoa tai |
1 ps | tai |
3/4 tl | suolaa tai |
1/2 rkl | kardemummaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
n. 6 dl | tai |
75 g | pehmeää voita tai |
Vaniljatäyte | |
---|---|
1 ps (100 g) | tai |
1 tlk (200 g) | tai |
2 dl | maitoa tai |
1 1/4 dl | fariinisokeria tai sokeria tai |
Lisäksi | |
1 | kananmuna (voiteluun) tai |
raesokeria tai | |
tomusokeria tai |
Valmistus
yli 60 min
Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.
Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10–15 minuuttia.
Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, jätä n. 1/2 dl jauhoja leivontaa varten. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 30 cm x 40 cm kokoiseksi levyksi.
Sekoita jogurtti, maito ja fariinisokeri keskenään. Lisää vaniljakreemijauhe seokseen kierrevatkaimella hyvin sekoittaen. Levitä täyte pullalevylle ja kääri rullaksi. Leikkaa rulla 16 osaan, pyyhi veistä välissä tarvittaessa.
Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Tarkkaile uunia paistamisen aikana, sillä uuneissa on eroja. Siivilöi jäähtyneille pullille tomusokeria.
Jos käytät tuorehiivaa, liuota puolikas hiiva (25 g) kädenlämpöiseen maitoon. Huomaathan, että Pirkka gluteenittomissa jauhoseoksissa on mukana psylliumia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(43 arvostelua)
- yli 60 min4,1(89 arvostelua)
- 30 - 60 min4,6(172 arvostelua)
- yli 60 min4,6(361 arvostelua)
- yli 60 min4,1(138 arvostelua)
- yli 60 min3,6(48 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(69 arvostelua)
- 30 - 60 min3,7(19 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (73 arvostelua)
- Namnam5 vuotta sittenUskomattoman hyvää! Kiitos hyvästä reseptistä, keliaakikkona arvostan! Vieraat luulivat syövänsä vehnäpullaa :)
- Mari5 vuotta sittenOnko kuvan pullat paistettu jossain muffinsivuoassa tms, ovat niin tasaisia..
- Eva5 vuotta sittenAah! Hyvältä näyttävät Dallaspullat. Aion kokeilla. Videon avulla helpompi valmistaa. Kiitos!
- Gton6 vuotta sittenTodella hyviä ja meheviä gluteenittomia pullia.