Gluteeniton dallaspullaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton dallaspulla

Gluteenittomat kierrepullat täytetään vaniljakreemitäytteellä. Voit leipoa taikinasta myös tavallisia pyöreitä pikkupullia. N. 0,40€/annos.

  • 16 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

16 kpl
    • 2 1/2dlmaitoa
    • 25ghiivaa
    • 1/2rklpsylliumia
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2rklkardemummaa
    • 1dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 7 1/2-8dlgluteenitonta jauhoseosta
    • 100gpehmeää voita

Vaniljatäyte

    • 1ps(100 g)Dr. Oetker vaniljakreemijauhetta
    • 1tlk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
    • 2dlmaitoa
    • 1 1/4dlfariinisokeria

Lisäksi

    • 1kananmuna voiteluun
    • raesokeria
    • tomusokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon murennettu hiiva ja psyllium. Anna turvota noin 5 minuuttia. Lisää seokseen suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.
  2. Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10-15 minuuttia.
  3. Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, jätä n. 1/2 dl jauhoja leivontaa varten. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä.
  4. Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 30 cm x 40 cm kokoiseksi levyksi.
  5. Sekoita jogurtti, maito ja fariinisokeri keskenään. Lisää vaniljakreemijauhe seokseen kierrevatkaimella hyvin sekoittaen. Levitä täyte pullalevylle ja kääri rullaksi. Leikkaa rulla 16 osaan, pyyhi veistä välissä tarvittaessa.
  6. Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  7. Paista 225 asteessa 18-20 minuuttia. Siivilöi jäähtyneille pullille tomusokeria.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 47 arvostelua