Gluteeniton dallaspulla Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteeniton dallaspulla

  • Annosmäärä16 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Gluteenittomat kierrepullat täytetään vaniljakreemitäytteellä. Voit leipoa taikinasta myös tavallisia pyöreitä pikkupullia.
  • Gluteeniton

Ainekset

16 kpl
2 1/2 dl
 
maitoa
tai
1 ps (11 g)
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
3/4 tl
 
suolaa
tai
1/2 rkl
 
kardemummaa
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1
 
kananmuna
tai
n. 6 dl
 
tai
75 g
 
pehmeää voita
tai

Vaniljatäyte

1 ps (100 g)
 
tai
1 tlk (200 g)
 
tai
2 dl
 
maitoa
tai
1 1/4 dl
 
 
fariinisokeria
tai
sokeria
tai

Lisäksi

1
 
kananmuna (voiteluun)
tai
 
raesokeria
tai
 
tomusokeria
tai

Ravintosisältö

Energia
955 kJ / 228 kcal
Rasva
6,9 g
josta tyydyttynyttä
4,2 g
Hiilihydraatit
36,9 g
josta sokereita
17,3 g
Proteiini
4,2 g
Suola
0,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, suola, kardemumma, sokeri ja kananmuna.

Lisää vähitellen 3 dl jauhoseosta kierrevatkaimella hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota 10–15 minuuttia.

Lisää loput jauhot vähän kerrallaan, jätä n. 1/2 dl jauhoja leivontaa varten. Sekoita taikinaan jauhojen lisäyksen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa voimakkaasti yleiskoneella noin 3 minuuttia. Älä kohota taikinaa tässä välissä.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla noin 30 cm x 40 cm kokoiseksi levyksi.

Sekoita jogurtti, maito ja fariinisokeri keskenään. Lisää vaniljakreemijauhe seokseen kierrevatkaimella hyvin sekoittaen. Levitä täyte pullalevylle ja kääri rullaksi. Leikkaa rulla 16 osaan, pyyhi veistä välissä tarvittaessa.

Kohota pullia liinan alla noin puoli tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä. Tarkkaile uunia paistamisen aikana, sillä uuneissa on eroja. Siivilöi jäähtyneille pullille tomusokeria.

Jos käytät tuorehiivaa, liuota puolikas hiiva (25 g) kädenlämpöiseen maitoon. Huomaathan, että Pirkka gluteenittomissa jauhoseoksissa on mukana psylliumia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Arla kevytmaito 1l luomu
    Hinta 1,20/kpl
    1,20/l
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka vaalea gluteeniton jauhoseos 1kg
    Hinta 4,99/kpl
    4,99/kg
  • Plussa-etu −10 %
    Dr Oetker vaniljakreemi paistonkest 100g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,50/2 kpl
    17,50/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,95/kpl (19,50/kg)
  • Pirkka turkkilainen jogurtti 200g laktoositon
    Hinta 1,39/kpl
    6,95/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (83 arviota)

  • Vehnäpullaaseuraavaksi
    2 kuukautta sitten
    Voisi lukea reseptissä psyllium, siltä varalta ettei käytä Pirkan jauhoseosta. Jos se psyllium olisi vaikka pelastanut taikinan, nimittäin en saanut pöydästä irti vaikka tein kaiken niin kuin reseptissä luki 🙂
  • Jatkoon
    11 kuukautta sitten
    Ihan parhaita gluteenittomia pullia tuli tällä reseptillä!
  • Namnam
    6 vuotta sitten
    Uskomattoman hyvää! Kiitos hyvästä reseptistä, keliaakikkona arvostan! Vieraat luulivat syövänsä vehnäpullaa :)
  • Mari
    6 vuotta sitten
    Onko kuvan pullat paistettu jossain muffinsivuoassa tms, ovat niin tasaisia..
  • Eva
    6 vuotta sitten
    Aah! Hyvältä näyttävät Dallaspullat. Aion kokeilla. Videon avulla helpompi valmistaa. Kiitos!
  • Gton
    7 vuotta sitten
    Todella hyviä ja meheviä gluteenittomia pullia.