PullapiparipitkotTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pullapiparipitkot

  • Annosmäärä2 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen pullapitko ja jouluiset piparkakut yhdistyvät suussasulavaksi leivonnaiseksi. Pullapiparipitkot sopivat esimerkiksi pikkujoulujen tarjoiluihin.

    Ainekset

    2 kpl
    2 1/2 dl
     
    maitoa
    tai
    1 ps (11 g)
     
    kuivahiivaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    3/4 tl
     
    suolaa
    tai
    2 tl
     
    kardemummaa
    tai
    6–7 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    75 g
     
    leivontamargariinia tai voita
    tai

    Täyte

    1/2 pkt (à 400 g)
     
    piparitaikinaa
    tai

    Voiteluun

    1
     
    muna
    tai
     
    raesokeria
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 297 kJ / 310 kcal
    Rasva
    9,8 g
    josta tyydyttynyttä
    4,1 g
    Hiilihydraatit
    47,7 g
    josta sokereita
    16,3 g
    Proteiini
    6,9 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Ota piparitaikina sulamaan hyvissä ajoin. Sen pitää olla huoneenlämpöistä käytettäessä, koska muuten pitkot eivät kohoa.

    Lämmitä maito noin 42 asteiseksi. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.

    Vaivaa taikina leivinpöydällä ja ota siitä reilu neljännes koristeita varten erikseen. Jaa loppu taikina kahteen osaan. Kauli taikinasta noin 20 x 35 cm kokoinen levy. Kauli piparitaikina noin 10 x 65 cm levyksi ja leikkaa levy puoliksi.

    Nosta piparilevy pullataikinan keskelle. Käännä pullan reunat keskustaa kohden. Jätä piparitaikinaa näkyviin 3–4 cm. Leivo toinen taikinapala samoin. Nosta pitkot pellille leivinpaperin päälle. Kauli koristelutaikina ohuehkoksi levyksi ja ota levystä piparimuotilla koristeita. Nosta koristeet pitkojen keskelle vieriviereen. Kohota hyvin lämpimässä paikassa.

    Voitele pitkot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 15 minuuttia.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
      Hinta 1,49/kpl
      33,86/kg
    • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
      Hinta 3,15/kpl
      28,64/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (5 arviota)