Pullapiparipitkot
- Annosmäärä2 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Perinteinen pullapitko ja jouluiset piparkakut yhdistyvät suussasulavaksi leivonnaiseksi. Pullapiparipitkot sopivat esimerkiksi pikkujoulujen tarjoiluihin.
Ainekset
2 kpl
2 1/2 dl | maitoa tai |
1 ps (11 g) | kuivahiivaa tai |
1 dl | sokeria tai |
3/4 tl | suolaa tai |
2 tl | kardemummaa tai |
6–7 dl | vehnäjauhoja tai |
75 g | leivontamargariinia tai voita tai |
Täyte | |
---|---|
1/2 pkt (à 400 g) | piparitaikinaa tai |
Voiteluun | |
1 | muna tai |
raesokeria tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 297 kJ / 310 kcal |
Rasva | 9,8 g |
josta tyydyttynyttä | 4,1 g |
Hiilihydraatit | 47,7 g |
josta sokereita | 16,3 g |
Proteiini | 6,9 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Ota piparitaikina sulamaan hyvissä ajoin. Sen pitää olla huoneenlämpöistä käytettäessä, koska muuten pitkot eivät kohoa.
Lämmitä maito noin 42 asteiseksi. Lisää pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhot vähitellen ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä rasva. Taikina saa jäädä melko pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
Vaivaa taikina leivinpöydällä ja ota siitä reilu neljännes koristeita varten erikseen. Jaa loppu taikina kahteen osaan. Kauli taikinasta noin 20 x 35 cm kokoinen levy. Kauli piparitaikina noin 10 x 65 cm levyksi ja leikkaa levy puoliksi.
Nosta piparilevy pullataikinan keskelle. Käännä pullan reunat keskustaa kohden. Jätä piparitaikinaa näkyviin 3–4 cm. Leivo toinen taikinapala samoin. Nosta pitkot pellille leivinpaperin päälle. Kauli koristelutaikina ohuehkoksi levyksi ja ota levystä piparimuotilla koristeita. Nosta koristeet pitkojen keskelle vieriviereen. Kohota hyvin lämpimässä paikassa.
Voitele pitkot munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 15 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Plussa-etu −20 %Meira Kardemumma 8 g kokonainen psPlussa-kortillaEtuhinta 0,92/kpl115,00/kgIlman Plussa-korttia 1,15/kpl (143,75/kg)
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Dansukker rapea raesokeri 500gHinta 2,25/kpl4,50/kg
- Arla Suomi kevytmaito 2dl ESLHinta 0,59/kpl2,95/l
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Plussa-etu −20 %Meira kardemumma jauhettu 8g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,76/kpl95,00/kgIlman Plussa-korttia 0,95/kpl (118,75/kg)
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Flora Culinesse kasviöljyvalmiste 500ml laktoositonHinta 2,09/kpl4,18/l
- Myllyn Paras Laktoositon Piparitaikina 500 g pakastetaikinaHinta 2,29/kpl4,58/kg
- Sunnuntai piparitaikina 1 kgHinta 5,69/kpl5,69/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,3(28 arviota)
- yli 60 min3,9(35 arviota)
- yli 60 min4,0(142 arviota)
- yli 60 min3,8(54 arviota)
- yli 60 min4,9(20 arviota)
- yli 60 min4,5(19 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,5(53 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (5 arviota)