Gluteenittomat mustikka-mascarponepullat
Gluteenittomat mustikka-mascarponepullat maistuvat taivaalliselle ja valmistuvat käden käänteessä valmiista pakastetaikinasta.
- 12 kpl
- yli 60 min
Ainekset
12 kpl
- 2pkt(à 450 g)Pirkka gluteenitonta pullataikinaa (pakaste)
Täyte
- 1tlk(250 g)Pirkka mascarponea
- 1kananmuna
- 3/4dlsokeria
- 1tlsitruunan raastettua kuorta
- 2tlsitruunanmehua
Voiteluun
- kananmunaa
Valmistus
yli 60 min- Ota pullataikinapakkaukset leipomista edeltävänä iltana jääkaappiin sulamaan ja anna sulaa rauhassa yönyli.
- Leivo yhdestä taikinasta puhtaan pöydän päällä 6 pikkupullaa eli yhteensä 12 pikkupullaa ja jaa ne kahdelle pellille. Käytä tarvittaessa leivonnassa apuna gluteenitonta jauhoseosta. Kohota pullat hyvin leivinliinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa 30-45 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kulhossa mascarpone, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista mehu ja lisää ne täytteen joukkoon. Lisää lopuksi jäiset mustikat.
- Paina lasilla syvennys napakasti, melkein pullan läpi kohonneeseen pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi täyte syvennyksiin.
- Paista 225-asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Tämä taikina on todella hyvä - päätellen jo siitäkin, että on aika usein kaupoista myyty loppuun. Ainut huono puoli on taikinan sisältämä inuliini, mikä on myrkkyä suolistosairauksista ja -vaivoista kärsiville. Näitä sanotaan olevan jo jopa 10 % suomalaisista. Voisikohan tuota ainesosaa korvata jollain muulla muuttamatta makua ja koostumusta ?
Kiitos palautteestasi, välittämme sen eteenpäin!