Gluteenittomat mustikka-mascarponepullat
- Annosmäärä12 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Gluteenittomat mustikka-mascarponepullat maistuvat taivaalliselle ja valmistuvat käden käänteessä valmiista pakastetaikinasta.
- Gluteeniton
Ainekset
12 kpl
2 pkt (à 450 g) | tai |
Täyte | |
---|---|
1 tlk (250 g) | tai |
1 | kananmuna tai |
3/4 dl | sokeria tai |
1 tl | tai |
1 tl | sitruunan kuorta raastettuna tai |
2 tl | sitruunanmehua tai |
200 g | tai |
Voiteluun | |
kananmunaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Ota pullataikinapakkaukset leipomista edeltävänä iltana jääkaappiin sulamaan ja anna sulaa rauhassa yönyli.
Leivo yhdestä taikinasta puhtaan pöydän p äällä 6 pikkupullaa eli yhteensä 12 pikkupullaa ja jaa ne kahdelle pellille. Käytä tarvittaessa leivonnassa apuna gluteenitonta jauhoseosta. Kohota pullat hyvin leivinliinan alla lämpimässä ja vedottomassa paikassa 30–45 minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kulhossa mascarpone, kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri. Pese sitruuna hyvin. Raasta kuori ja purista mehu ja lisää ne täytteen joukkoon. Lisää lopuksi jäiset mustikat.
Paina lasilla syvennys napakasti, melkein pullan läpi kohonneeseen pullaan. Voitele pullien reunat munalla. Lusikoi täyte syvennyksiin.
Paista 225-asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,8(141 arviota)
- yli 60 min4,2(5 arviota)
- yli 60 min4,1(44 arviota)
- 30 - 60 min4,1(76 arviota)
- 30 - 60 min3,9(564 arviota)
- yli 60 min3,7(13 arviota)
- yli 60 min4,7(165 arviota)
- 30 - 60 min4,1(194 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (10 arviota)
- Ärtynyt paksusuoli (IBS)4 vuotta sittenTämä taikina on todella hyvä - päätellen jo siitäkin, että on aika usein kaupoista myyty loppuun. Ainut huono puoli on taikinan sisältämä inuliini, mikä on myrkkyä suolistosairauksista ja -vaivoista kärsiville. Näitä sanotaan olevan jo jopa 10 % suomalaisista. Voisikohan tuota ainesosaa korvata jollain muulla muuttamatta makua ja koostumusta ?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenKiitos palautteestasi, välittämme sen eteenpäin!