Gluteenittomat muffinit
Gluteenittomat muffinit saavat makua kirpakasta omenasta. Gluteenittomien jauhojen lisäksi taikinaan lisätään mantelirouhetta. Tämäkin resepti testattu K-koekeittiössä.
10 kpl30 - 60 min
Ainekset
10 kpl
- 1pienihapan omena (esim. Granny Smith)
- 2dlomenasosetta
- 3dlgluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
- 1tlleivinjauhetta
- 1tlsoodaa
- 2tlkanelia
- 1tlkardemummaa
- 2dlfariinisokeria
- 1dlöljyä
Pinnalle
- tomusokeria
Lisäksi
Valmistus
30 - 60 min- Kuori omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenakuutiot omenasoseen joukkoon, jotta ne eivät tummu.
- Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhoseokseen ensin öljy ja sitten omenasose. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa turhaan.
- Jaa taikina muffinivuokiin niin, että vuokiin jää vähän kohoamisvaraa. Paista muffineja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
- Siivilöi jäähtyneiden muffinien pinnalle tomusokeria.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Olen tehnyt näitä kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla en ollut tyytyväinen, koska muffineista tuli epämiellyttävän öljyisiä. Eikö öljy imeydy Pirkka-jauhoihin? Toisella kerralla vaihdoin jauhot Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen ja rasvana käytin Sinistä Keiju-margariinia sulatettuna. Tulos oli huomattavasti parempi - nousivatkin paremmin kuin ensimmäisellä kerralla.
Hei Helinä! Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä, harmillista ettei se ollut mielestäsi hyvä. Onneksi sait kuitenkin muffinit onnistumaan.