• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Gluteenittomat muffinit

Gluteenittomat muffinit
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 kpl
  • 30 - 60 min

Ainekset

10 kpl

Pinnalle

    • tomusokeria

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori omena ja leikkaa pieniksi kuutioiksi tai raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita omenakuutiot omenasoseen joukkoon, jotta ne eivät tummu.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhoseokseen ensin öljy ja sitten omenasose. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa turhaan.
  3. Jaa taikina muffinivuokiin niin, että vuokiin jää vähän kohoamisvaraa. Paista muffineja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  4. Siivilöi jäähtyneiden muffinien pinnalle tomusokeria.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 17 arvostelua
  • Helinä21.11.2016

    Olen tehnyt näitä kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla en ollut tyytyväinen, koska muffineista tuli epämiellyttävän öljyisiä. Eikö öljy imeydy Pirkka-jauhoihin? Toisella kerralla vaihdoin jauhot Virtasalmen Viljatuotteen vaaleaan gluteenittomaan jauhoseokseen ja rasvana käytin Sinistä Keiju-margariinia sulatettuna. Tulos oli huomattavasti parempi - nousivatkin paremmin kuin ensimmäisellä kerralla.

  • K-Kuluttajapalvelu21.11.2016

    Hei Helinä! Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä, harmillista ettei se ollut mielestäsi hyvä. Onneksi sait kuitenkin muffinit onnistumaan.