• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Marjainen marenkikääretorttu

Kuohkea marenkirulla on juhlava jälkiruoka, joka on helppo valmistaa. Vaihtele täytettä sesongin mukaan eri hedelmillä tai marjoilla.
Marjainen marenkikääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 300 kcal / annos (120g)

Ainekset

8 annosta

Praliini

Marenkirulla

    • 6valkuaista
    • 3dlerikoishienoa sokeria (Siro)
    • 1rklmaissitärkkelystä (Maizena)
    • 1tlvalkoviinietikkaa

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista praliini täytettä varten. Mittaa paksupohjaiselle pannulle sokeri, sitruunamehu ja vesi. Kuumenna hiljalleen 10-15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sokeri on kullanruskeaa. Lisää mantelit ja keitä hetki. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Murra levy ja jauha monitoimikoneessa muruksi. Voit myös laittaa mantelilevyt tukevaan pakastuspussiin ja murskata levyt kaulimella.
  2. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Sokerin tulisi sulaa valkuaisten joukkoon.
  3. Siivilöi marengin joukkoon maissitärkkelys ja lisää viinietikka. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.
  4. Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä marenkivaahto leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 34 x 22 cm). Paista pohjaa ensin 200 asteessa noin 6 minuuuttia. Alenna uunin lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista 15-20 minuuttia.
  5. Kumoa marenkipohja leivinpaperin päälle. Irrota paistopaperi ja peitä levy leivinpaperilla sekä keittiöpyyhkeellä.
  6. Poista mansikoista kanta ja ota muutama mansikka sivuun koristelua varten. Lohko täytteeseen tulevat mansikat ja survo kevyesti. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mansikat sekä 1 dl praliinia.
  7. Levitä täyte marenkipohjalle. Ripottele päälle vadelmat. Käännä levy varovasti leivinpaperin avulla rullaksi. Nosta rulla jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi.
  8. Koristele marenkirulla praliinilla ja marjoilla.

Tiesitkö että...

Vinkki! Tarjoa jäljelle jäävä praliini jäätelön kanssa. Praliini säilyy tiiviiseen rasiaan tai pussiin pakattuna noin viikon verran. Mikäli praliini kovettuu, voit ajaa sen uudelleen jauheeksi monitoimikoneessa.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 300 kcal1 240 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja44 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille