Marjainen marenkikääretorttuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marjainen marenkikääretorttu

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Kuohkea marenkirulla on juhlava jälkiruoka, joka on helppo valmistaa. Vaihtele täytettä sesongin mukaan eri hedelmillä tai marjoilla.
  • Gluteeniton

Ainekset

8 annosta

Praliini

1 1/4 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
sitruunamehua
tai
1 tl
 
vettä
tai
1/2 ps (à 125 g)
 
tai

Marenkirulla

6
 
kananmunan valkuaista
tai
3 dl
 
erikoishienoa sokeria (Siro)
tai
1 rkl
 
maissitärkkelystä (Maizena)
tai
1 tl
 
valkoviinietikkaa
tai

Täyte

1/2–1 l
 
tuoreita marjoja (esim. mansikoita, vadelmia)
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 260 kJ / 302 kcal
Rasva
12,5 g
josta tyydyttynyttä
5,5 g
Hiilihydraatit
41,3 g
josta sokereita
40,5 g
Proteiini
4,3 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Valmista praliini täytettä varten. Mittaa paksupohjaiselle pannulle sokeri, sitruunamehu ja vesi. Kuumenna hiljalleen 10–15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sokeri on kullanruskeaa. Lisää mantelit ja keitä hetki. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Murra levy ja jauha monitoimikoneessa muruksi. Voit myös laittaa mantelilevyt tukevaan pakastuspussiin ja murskata levyt kaulimella.

Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Sokerin tulisi sulaa valkuaisten joukkoon.

Siivilöi marengin joukkoon maissitärkkelys ja lisää viinietikka. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.

Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä marenkivaahto leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 34 x 22 cm). Paista pohjaa ensin 200 asteessa noin 6 minuuuttia. Alenna uunin lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista 15–20 minuuttia.

Kumoa marenkipohja leivinpaperin päälle. Irrota paistopaperi ja peitä levy leivinpaperilla sekä keittiöpyyhkeellä.

Poista mansikoista kanta ja ota muutama mansikka sivuun koristelua varten. Lohko täytteeseen tulevat mansikat ja survo kevyesti. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mansikat sekä 1 dl praliinia.

Levitä täyte marenkipohjalle. Ripottele päälle vadelmat. Käännä levy varovasti leivinpaperin avulla rullaksi. Nosta rulla jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi.

Koristele marenkirulla praliinilla ja marjoilla.

Vinkki! Tarjoa jäljelle jäävä praliini jäätelön kanssa. Praliini säilyy tiiviiseen rasiaan tai pussiin pakattuna noin viikon verran. Mikäli praliini kovettuu, voit ajaa sen uudelleen jauheeksi monitoimikoneessa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka mantelirouhe 125g
    Hinta 1,99/kpl
    15,92/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Mansikka 250g Suomi 1lk
    Hinta 6,99/kpl
    27,96/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (27 arviota)