Marjainen marenkikääretorttu
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
Praliini | |
---|---|
1 1/4 dl | sokeria tai |
1 tl | sitruunamehua tai |
1 tl | vettä tai |
1/2 ps (à 125 g) | tai |
Marenkirulla | |
6 | kananmunan valkuaista tai |
3 dl | erikoishienoa sokeria (Siro) tai |
1 rkl | maissitärkkelystä (Maizena) tai |
1 tl | valkoviinietikkaa tai |
Täyte | |
1/2–1 l | tuoreita marjoja (esim. mansikoita, vadelmia) tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 260 kJ / 302 kcal |
Rasva | 12,5 g |
josta tyydyttynyttä | 5,5 g |
Hiilihydraatit | 41,3 g |
josta sokereita | 40,5 g |
Proteiini | 4,3 g |
Suola | 0,1 g |
Valmistus
Valmista praliini täytettä varten. Mittaa paksupohjaiselle pannulle sokeri, sitruunamehu ja vesi. Kuumenna hiljalleen 10–15 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes sokeri on kullanruskeaa. Lisää mantelit ja keitä hetki. Kaada seos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Murra levy ja jauha monitoimikoneessa muruksi. Voit myös laittaa mantelilevyt tukevaan pakastuspussiin ja murskata levyt kaulimella.
Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri pienissä erissä valkuaisten joukkoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä muutama minuutti. Sokerin tulisi sulaa valkuaisten joukkoon.
Siivilöi marengin joukkoon maissitärkkelys ja lisää viinietikka. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.
Voitele leivinpaperi kevyesti öljyllä. Levitä marenkivaahto leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 34 x 22 cm). Paista pohjaa ensin 200 asteessa noin 6 minuuuttia. Alenna uunin lämpö 160 asteeseen ja jatka paistamista 15–20 minuuttia.
Kumoa marenkipohja leivinpaperin päälle. Irrota paistopaperi ja peitä levy leivinpaperilla sekä keittiöpyyhkeellä.
Poista mansikoista kanta ja ota muutama mansikka sivuun koristelua varten. Lohko täytteeseen tulevat mansikat ja survo kevyesti. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon mansikat sekä 1 dl praliinia.
Levitä täyte marenkipohjalle. Ripottele päälle vadelmat. Käännä levy varovasti leivinpaperin avulla rullaksi. Nosta rulla jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi.
Koristele marenkirulla praliinilla ja marjoilla.
Vinkki! Tarjoa jäljelle jäävä praliini jäätelön kanssa. Praliini säilyy tiiviiseen rasiaan tai pussiin pakattuna noin viikon verran. Mikäli praliini kovettuu, voit ajaa sen uudelleen jauheeksi monitoimikoneessa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka mansikka 250g 1lk ulkomainen Roosa NauhaHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Maizena maissitärkkelys jauho 400 gHinta 3,09/kpl7,73/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kgHinta 2,25/kpl2,25/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Pirkka mantelirouhe 125gHinta 2,85/kpl22,80/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Sitruuna kgHinta n. 0,51/kpl2,69/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Sallinen Mantelirouhe 100gHinta 2,10/kpl21,00/kg
- Meira Mantelirouhe 250g pussiHinta 6,35/kpl25,40/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(23 arviota)
- yli 60 min3,8(73 arviota)
- yli 60 min3,8(20 arviota)
- yli 60 min1,5(8 arviota)
- alle 30 min4,3(12 arviota)
- yli 60 min4,7(38 arviota)
- yli 60 min3,8(20 arviota)
- yli 60 min3,8(5 arviota)