• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mansikka-marenkikakku

Mansikka-marenkikakku on täydellinen herkku kesän juhliin. Tuoreet mansikat saavat kaverikseen marenkia ja kermavaahtoa pavlova-tyylisessä kakussa.
Mansikka-marenkikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 210 kcal / annos (120g)

Ainekset

10 annosta
    • 4valkuaista
    • 2dlerikoishienoa sokeria (Siro)
    • 1tlvaniljasokeria
    • 5tippaa sitruunanmehua

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä kiertoilmauuni 100 asteeseen. Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Piirrä toiseen ympyrä (halkaisija 25 cm). Öljyä paperit ohuesti.
  2. Erottele valkuaiset keltuaisista niin, että ei yhtään keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Siirrä valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon.
  3. Lisää 1/2 dl sokerista, vaniljasokeri ja sitruunanmehu. Vatkaa seosta ensin sähkövatkaimen pienellä teholla. Lisää tehoa vähitellen ja vatkaa vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää loput sokerista vähitellen, kunnes vaahto on kovaa.
  4. Levitä runsas puolet taikinasta piirretyn ympyrän suuruiseksi levyksi ja aseta se uunin alimmalle tasolle. Pursota loput taikinasta toiselle pellille ruusukkeiksi ja aseta pelti uuniin keskitasolle. Paista molempia peltejä uunissa yhtä aikaa noin 45 minuuttia. Alenna lämpö 75 asteeseen, jotta ruusukkeet eivät tummu liikaa. Jatka paistamista, kunnes marengit ovat kuivia ja irtoavat helposti paperista. Ruusukkeiden paistoaika on vielä noin 15 minuuttia ja pohjan vielä noin 45 minuuttia. Anna marenkien jäähtyä pellillä. Irrota pohja varovasti paperista. Marengit voi paistaa etukäteen ja säilyttää kuivassa paikassa.
  5. Vatkaa kerma hyvin löysäksi vaahdoksi ja sekoita juuston kanssa tasaiseksi. Varaa kolmasosa mansikoista koristeeksi kantoineen. Perkaa loput ja leikkaa lohkoiksi. Levitä mansikat pohjalle ja juustoseos mansikoiden päälle. Asettele päälle ruusukemarengit.
  6. Koristele mansikoilla. Tarjoa jälkiruoaksi tai kahvipöydässä. Marenkikakku kannattaa täyttää vasta noin tunti ennen tarjoilua ja nauttia kerralla, sillä se ei kestä säilytystä seuraavaan päivään.

Ravintosisältö perannos 120g100 g

  • 210 kcal879 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille9