Mansikka-marenkikakku  Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikka-marenkikakku

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Mansikka-marenkikakku on täydellinen herkku kesän juhliin. Tuoreet mansikat saavat kaverikseen marenkia ja kermavaahtoa pavlova-tyylisessä kakussa.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 annosta
4
 
kananmunan valkuaista
tai
2 dl
 
erikoishienoa sokeria (Siro)
tai
1 tl
 
tai
5
 
tippaa sitruunanmehua
tai

Täyte

1 rs (180 g)
 
tai
1 tlk (2 dl)
 
tai
1 1/2 l
 
tuoreita mansikoita
tai

Ravintosisältö

Energia
855 kJ / 205 kcal
Rasva
9,2 g
josta tyydyttynyttä
5,8 g
Hiilihydraatit
23,3 g
josta sokereita
22,8 g
Proteiini
3 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Lämmitä kiertoilmauuni 100 asteeseen. Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Piirrä toiseen ympyrä (halkaisija 25 cm). Öljyä paperit ohuesti.

Erottele valkuaiset keltuaisista niin, että ei yhtään keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Siirrä valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon.

Lisää 1/2 dl sokerista, vaniljasokeri ja sitruunanmehu. Vatkaa seosta ensin sähkövatkaimen pienellä teholla. Lisää tehoa vähitellen ja vatkaa vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää loput sokerista vähitellen, kunnes vaahto on kovaa.

Levitä runsas puolet taikinasta piirretyn ympyrän suuruiseksi levyksi ja aseta se uunin alimmalle tasolle. Pursota loput taikinasta toiselle pellille ruusukkeiksi ja aseta pelti uuniin keskitasolle. Paista molempia peltejä uunissa yhtä aikaa noin 45 minuuttia. Alenna lämpö 75 asteeseen, jotta ruusukkeet eivät tummu liikaa. Jatka paistamista, kunnes marengit ovat kuivia ja irtoavat helposti paperista. Ruusukkeiden paistoaika on vielä noin 15 minuuttia ja pohjan vielä noin 45 minuuttia. Anna marenkien jäähtyä pellillä. Irrota pohja varovasti paperista. Marengit voi paistaa etukäteen ja säilyttää kuivassa paikassa.

Vatkaa kerma hyvin löysäksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston kanssa tasaiseksi. Varaa kolmasosa mansikoista koristeeksi kantoineen. Perkaa loput ja leikkaa lohkoiksi. Levitä mansikat pohjalle ja juustoseos mansikoiden päälle. Asettele päälle ruusukemarengit.

Koristele mansikoilla. Tarjoa jälkiruoaksi tai kahvipöydässä. Marenkikakku kannattaa täyttää vasta noin tunti ennen tarjoilua ja nauttia kerralla, sillä se ei kestä säilytystä seuraavaan päivään.

Vinkki! Voit maustaa halutessasi täytteen raastetulla appelsiininkuorella

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Hinta 2,69/kpl
    26,90/kg
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Hinta 1,99/kpl
    11,06/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Hinta 1,15/kpl
    5,75/l
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Hinta 2,65/kpl
    31,18/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Hinta 2,85/kpl
    17,81/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Hinta 2,29/kpl
    11,45/kg
  • Arla Lempi kuohukerma 2dl luomu
    Hinta 1,55/kpl
    7,75/l
  • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
    Hinta 1,59/kpl
    7,95/l
  • Mansikka 500g Suomi 1lk
    Hinta 8,95/kpl
    17,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (75 arviota)

  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Nuuka, keltuaiset voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa. Kananmunan keltuaiset ovat monien kastikkeiden keskeisimpiä ainesosia. Valmista keltuaisista esimerkiksi keitetyn parsan kylkeen hollandaisekastike (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/keitetty-parsa-ja-helppo-hollandaisekastike/) tai kastike maukkaalle caesar-salaatille (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/caesar-salaatti). Myös monet jälkiruoat vaativat onnistuakseen yhden tai useamman kananmunan keltuaisen. Esimerkiksi key lime pieta eli limettipiirakkaa varten tarvitaan neljä keltuaista (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/key-lime-pie-eli-limettipiirakka). Lisäksi keltuaisia voi käyttää vaikkapa pullien voiteluun.
  • nuuka
    2 vuotta sitten
    mitä niille munan keltuaisille tehdään kun kakkuun menee vain valkuaiset ?
  • tötsö
    6 vuotta sitten
    Muuten hyvä, mutta ei sovi huhtikuun kakuksi vaan kesään.
  • N
    7 vuotta sitten
    Hyvä mutta meninhuinostiå