Mansikka-marenkikakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Mansikka-marenkikakku on täydellinen herkku kesän juhliin. Tuoreet mansikat saavat kaverikseen marenkia ja kermavaahtoa pavlova-tyylisessä kakussa.
- Gluteeniton
Ainekset
10 annosta
- 4 kananmunan valkuaista
- 2 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
- 1 tl Pirkka vaniljasokeria
- 5 tippaa sitruunanmehua
Täyte
- 1 rs (180 g) Pirkka vaniljatuorejuustoa
- 1 tlk (2 dl) Pirkka kuohukermaa
- 1 1/2 l tuoreita mansikoita
Ravintosisältö
- Energia855 kJ / 205 kcal
- Rasva9,2 g
- josta tyydyttynyttä5,8 g
- Hiilihydraatit23,3 g
- josta sokereita22,8 g
- Proteiini3 g
- Suola0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Lämmitä kiertoilmauuni 100 asteeseen. Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Piirrä toiseen ympyrä (halkaisija 25 cm). Öljyä paperit ohuesti.
- Erottele valkuaiset keltuaisista niin, että ei yhtään keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Siirrä valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon.
- Lisää 1/2 dl sokerista, vaniljasokeri ja sitruunanmehu. Vatkaa seosta ensin sähkövatkaimen pienellä teholla. Lisää tehoa vähitellen ja vatkaa vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää loput sokerista vähitellen, kunnes vaahto on kovaa.
- Levitä runsas puolet taikinasta piirretyn ympyrän suuruiseksi levyksi ja aseta se uunin alimmalle tasolle. Pursota loput taikinasta toiselle pellille ruusukkeiksi ja aseta pelti uuniin keskitasolle. Paista molempia peltejä uunissa yhtä aikaa noin 45 minuuttia. Alenna lämpö 75 asteeseen, jotta ruusukkeet eivät tummu liikaa. Jatka paistamista, kunnes marengit ovat kuivia ja irtoavat helposti paperista. Ruusukkeiden paistoaika on vielä noin 15 minuuttia ja pohjan vielä noin 45 minuuttia. Anna marenkien jäähtyä pellillä. Irrota pohja varovasti paperista. Marengit voi paistaa etukäteen ja säilyttää kuivassa paikassa.
- Vatkaa kerma hyvin löysäksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston kanssa tasaiseksi. Varaa kolmasosa mansikoista koristeeksi kantoineen. Perkaa loput ja leikkaa lohkoiksi. Levitä mansikat pohjalle ja juustoseos mansikoiden päälle. Asettele päälle ruusukemarengit.
- Koristele mansikoilla. Tarjoa jälkiruoaksi tai kahvipöydässä. Marenkikakku kannattaa täyttää vasta noin tunti ennen tarjoilua ja nauttia kerralla, sillä se ei kestä säilytystä seuraavaan päivään.
Vinkki! Voit maustaa halutessasi täytteen raastetulla appelsiininkuorella
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kgHinta 1,79/kpl1,79/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Plussa-etu −10 %Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 3,20/2 kpl8,89/kgIlman Plussa-korttia 1,79/kpl (9,94/kg)
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,25/kpl6,25/l
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,61/kpl3,19/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,64/kpl3,79/kg
- Plussa-etu −12 %Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl10,00/kgIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (11,45/kg)
- Plussa-etuArla Lempi kuohukerma 2dl luomuPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl7,50/lIlman Plussa-korttia 1,59/kpl (7,95/l)
- Valio Keittiön kuohukerma 2dlHinta 1,59/kpl7,95/l
- Mansikka 500g NL/BE 1lkHinta 5,99/kpl11,98/kg
- Mansikka 500g NL/BE 1lkHinta 5,99/kpl11,98/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,7(30 arviota)
- yli 60 min4,0(53 arviota)
- yli 60 min4,1(68 arviota)
- yli 60 min4,7(38 arviota)
- yli 60 min4,2(94 arviota)
- yli 60 min3,8(69 arviota)
- yli 60 min4,5(2 arviota)
- yli 60 min4,0(671 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (78 arviota)
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenNuuka, keltuaiset voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa. Kananmunan keltuaiset ovat monien kastikkeiden keskeisimpiä ainesosia. Valmista keltuaisista esimerkiksi keitetyn parsan kylkeen hollandaisekastike (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/keitetty-parsa-ja-helppo-hollandaisekastike/) tai kastike maukkaalle caesar-salaatille (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/caesar-salaatti). Myös monet jälkiruoat vaativat onnistuakseen yhden tai useamman kananmunan keltuaisen. Esimerkiksi key lime pieta eli limettipiirakkaa varten tarvitaan neljä keltuaista (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/key-lime-pie-eli-limettipiirakka). Lisäksi keltuaisia voi käyttää vaikkapa pullien voiteluun.
- nuuka2 vuotta sittenmitä niille munan keltuaisille tehdään kun kakkuun menee vain valkuaiset ?
- tötsö7 vuotta sittenMuuten hyvä, mutta ei sovi huhtikuun kakuksi vaan kesään.
- N8 vuotta sittenHyvä mutta meninhuinostiå