Mansikka-marenkikakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mansikka-marenkikakku

Mansikka-marenkikakku on täydellinen herkku kesän juhliin. Tuoreet mansikat saavat kaverikseen marenkia ja kermavaahtoa pavlova-tyylisessä kakussa.

10 annostayli 60 min210 kcal / annos (120g)

Ainekset

10 annosta

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä kiertoilmauuni 100 asteeseen. Levitä leivinpaperit kahdelle uunipellille. Piirrä toiseen ympyrä (halkaisija 25 cm). Öljyä paperit ohuesti.
  2. Erottele valkuaiset keltuaisista niin, että ei yhtään keltuaista pääse valkuaisten joukkoon. Siirrä valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon.
  3. Lisää 1/2 dl sokerista, vaniljasokeri ja sitruunanmehu. Vatkaa seosta ensin sähkövatkaimen pienellä teholla. Lisää tehoa vähitellen ja vatkaa vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja lisää loput sokerista vähitellen, kunnes vaahto on kovaa.
  4. Levitä runsas puolet taikinasta piirretyn ympyrän suuruiseksi levyksi ja aseta se uunin alimmalle tasolle. Pursota loput taikinasta toiselle pellille ruusukkeiksi ja aseta pelti uuniin keskitasolle. Paista molempia peltejä uunissa yhtä aikaa noin 45 minuuttia. Alenna lämpö 75 asteeseen, jotta ruusukkeet eivät tummu liikaa. Jatka paistamista, kunnes marengit ovat kuivia ja irtoavat helposti paperista. Ruusukkeiden paistoaika on vielä noin 15 minuuttia ja pohjan vielä noin 45 minuuttia. Anna marenkien jäähtyä pellillä. Irrota pohja varovasti paperista. Marengit voi paistaa etukäteen ja säilyttää kuivassa paikassa.
  5. Vatkaa kerma hyvin löysäksi vaahdoksi ja sekoita tuorejuuston kanssa tasaiseksi. Varaa kolmasosa mansikoista koristeeksi kantoineen. Perkaa loput ja leikkaa lohkoiksi. Levitä mansikat pohjalle ja juustoseos mansikoiden päälle. Asettele päälle ruusukemarengit.
  6. Koristele mansikoilla. Tarjoa jälkiruoaksi tai kahvipöydässä. Marenkikakku kannattaa täyttää vasta noin tunti ennen tarjoilua ja nauttia kerralla, sillä se ei kestä säilytystä seuraavaan päivään.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit maustaa halutessasi täytteen raastetulla appelsiininkuorella

Kategoriat

Ravintosisältö per annos 120g100 g

  • 210 kcal879 kJ
  • Proteiinia 3 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,29/kpl
    3,95/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,39/kpl
    1,39/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,35/kpl
    23,50/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,09/kpl
    24,59/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    2,29/kpl
    14,31/kg
  • Sitruuna kg
    Sitruuna kg
    0,36/kpl
    1,89/kg
  • Pirkka sitruuna
    Pirkka sitruuna
    0,66/kpl
    3,49/kg
  • Pirkka sitruuna luomu
    Pirkka sitruuna luomu
    0,68/kpl
    3,99/kg
  • Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto vanilja 180g laktoositon
    1,85/kpl
    10,28/kg
  • Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    Valio Viola 200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
    2,25/kpl
    11,25/kg
  • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,95/kpl
    4,75/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,65/kpl
    5,30/l
  • Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 2dl
    1,09/kpl
    5,45/l
  • Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    Valio kuohukerma 3,3 dl laktoositon
    3,29/kpl
    9,97/l
  • Pirkka mansikka 500g Suomi
    Pirkka mansikka 500g Suomi
    7,29/kpl
    14,58/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille64 arvostelua
  • nuuka8.6.2022

    mitä niille munan keltuaisille tehdään kun kakkuun menee vain valkuaiset ?

  • K-Kuluttajapalvelu8.6.2022

    Nuuka, keltuaiset voi hyödyntää monipuolisesti ruoanlaitossa. Kananmunan keltuaiset ovat monien kastikkeiden keskeisimpiä ainesosia. Valmista keltuaisista esimerkiksi keitetyn parsan kylkeen hollandaisekastike (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/keitetty-parsa-ja-helppo-hollandaisekastike/) tai kastike maukkaalle caesar-salaatille (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/caesar-salaatti). Myös monet jälkiruoat vaativat onnistuakseen yhden tai useamman kananmunan keltuaisen. Esimerkiksi key lime pieta eli limettipiirakkaa varten tarvitaan neljä keltuaista (https://www.k-ruoka.fi/reseptit/key-lime-pie-eli-limettipiirakka). Lisäksi keltuaisia voi käyttää vaikkapa pullien voiteluun.

  • tötsö6.1.2018

    Muuten hyvä, mutta ei sovi huhtikuun kakuksi vaan kesään.

  • N13.5.2017

    Hyvä mutta meninhuinostiå