Marenkiruusut
- Annosmäärä10 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Kauniit marengit sopivat tarjottavaksi juhlissa, ystävänpäivänä sekä naistenpäivänä.
- Gluteeniton
Ainekset
10 kpl
3 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | erikoishienoa sokeria (Siro) tai |
tai |
Ravintosisältö
Energia | 839 kJ / 201 kcal |
Rasva | 3,3 g |
josta tyydyttynyttä | 0,8 g |
Hiilihydraatit | 37,8 g |
josta sokereita | 37,8 g |
Proteiini | 4,4 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen ja samalla vatkaten. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
Aseta tähtipäinen tylla pursotinpussiin. Sivele pensselillä tai varrastikulla elintarvikeväriä neljäksi ohueksi raidaksi pussin sisäseinämille. Lusikoi marenkivaahto pussiin.
Pursota vaahdosta 20 ruusuketta (noin Ø 5 cm) leivinpaperin päälle uunipellille.
Kuivata marenkeja 75-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla tai 100 asteessa tasalämmöllä 1 tunnin ja 30 minuutin ajan. Katkaise virta uunista ja anna kuivua vielä jälkilämmöllä noin puoli tuntia.
Tarjoile esimerkiksi maustetun tuorejuuston tai rahkan kanssa.
Vinkki! Reseptissä käytetty Dr. Oetker punaista geeliväriä, joka myydään kolmen geelivärin pakkauksessa (punainen, sininen, keltainen; 36 g).
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,7(165 arviota)
- yli 60 min3,8(77 arviota)
- yli 60 min3,7(30 arviota)
- yli 60 min4,0(108 arviota)
- yli 60 min4,7(38 arviota)
- yli 60 min3,8(22 arviota)
- yli 60 min4,1(32 arviota)
- yli 60 min4,1(143 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (68 arviota)
- .6 vuotta sittenXdd
- Annastiina6 vuotta sittenEi kun.. Ne laitetaan vastakkain ;)
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenEmmi, marengit laitetaan tosiaan vastakkain eli täyte tulee marenkien väliin.
- Emmi6 vuotta sittenMiten TÄYTETÄÄN marengit..?
- Emmi6 vuotta sittenEn ole kokeillut, mutta en kyllä uskallakaan kun ohjeessa on juusto. Eihän juusto kuulu marenkeihin...
- Kokkaaja7 vuotta sittenVoiko näitä tehdä juhlia edellisenä päivänä ja täyttää juhlapäivänä?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenKokkaaja, marengit voi hyvin tehdä etukäteen edellisenä päivänä. Marengit kannattaa kuitenkin täyttää vasta ennen tarjoilua.
- Nam,nam.7 vuotta sittenTosi hyvä mutta hei miks ei oo yhtä punaista kun kuvassa on huijausta.😊😮
- Leipurihiiva7 vuotta sittenTuliko yhtä kirkkaan punaisia kuin ohjeessa? Minulla tuli vaalean roosan värisiä.
- Hölönpölö8 vuotta sittenAjattelin tehdä noita ystävänpäivänä
- Tykkään herkutella8 vuotta sittenHyvät reseptit ja tosi hyviä