Marenkiruusut
- Annosmäärä10 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
3 | kananmunan valkuaista tai |
2 dl | erikoishienoa sokeria (Siro) tai |
tai | |
Täyte | |
---|---|
1 rs (200 g) | Valio Viola vadelmatuorejuustoa tai |
Valmistus
Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen ja samalla vatkaten. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
Aseta tähtipäinen tylla pursotinpussiin. Sivele pensselillä tai varrastikulla elintarvikeväriä neljäksi ohueksi raidaksi pussin sisäseinämille. Lusikoi marenkivaahto pussiin.
Pursota vaahdosta 20 ruusuketta (noin Ø 5 cm) leivinpaperin päälle uunipellille.
Kuivata marenkeja 75-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla tai 100 asteessa tasalämmöllä 1 tunnin ja 30 minuutin ajan. Katkaise virta uunista ja anna kuivua vielä jälkilämmöllä noin puoli tuntia.
Lusikoi tai pursota tuorejuustoa marengille ja paina kaksi marenkia vastakkain. Tarjoa heti.
Vinkki! Reseptissä käytetty Dr. Oetker punaista geeliväriä, joka myydään kolmen geelivärin pakkauksessa (punainen, sininen, keltainen; 36 g).
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(168 arviota)
- yli 60 min3,8(73 arviota)
- yli 60 min3,7(27 arviota)
- yli 60 min4,7(165 arviota)
- yli 60 min4,0(101 arviota)
- yli 60 min4,7(38 arviota)
- yli 60 min4,1(135 arviota)
- yli 60 min3,8(20 arviota)
Arvostele resepti
- .4 vuotta sittenXdd
- Annastiina4 vuotta sittenEi kun.. Ne laitetaan vastakkain ;)
- Emmi4 vuotta sittenMiten TÄYTETÄÄN marengit..?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenEmmi, marengit laitetaan tosiaan vastakkain eli täyte tulee marenkien väliin.
- Emmi4 vuotta sittenEn ole kokeillut, mutta en kyllä uskallakaan kun ohjeessa on juusto. Eihän juusto kuulu marenkeihin...
- Kokkaaja5 vuotta sittenVoiko näitä tehdä juhlia edellisenä päivänä ja täyttää juhlapäivänä?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenKokkaaja, marengit voi hyvin tehdä etukäteen edellisenä päivänä. Marengit kannattaa kuitenkin täyttää vasta ennen tarjoilua.
- Nam,nam.6 vuotta sittenTosi hyvä mutta hei miks ei oo yhtä punaista kun kuvassa on huijausta.😊😮
- Leipurihiiva6 vuotta sittenTuliko yhtä kirkkaan punaisia kuin ohjeessa? Minulla tuli vaalean roosan värisiä.
- Hölönpölö6 vuotta sittenAjattelin tehdä noita ystävänpäivänä
- Tykkään herkutella6 vuotta sittenHyvät reseptit ja tosi hyviä