• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
MarenkiruusutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marenkiruusut

Täytetyt marengit sopivat ystävän- tai naistenpäivän herkuksi. Noin 0,25€/kpl.

  • 10 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

10 kpl
    • 3kananmunanvalkuaista
    • 2dlerikoishienoa sokeria (Siro)
    • Dr. Oetker punaista geeliväriä

Täyte

    • 1rs(200 g)Valio Viola vadelmatuorejuustoa

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen ja samalla vatkaten. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
  2. Aseta tähtipäinen tylla pursotinpussiin. Sivele pensselillä tai varrastikulla elintarvikeväriä neljäksi ohueksi raidaksi pussin sisäseinämille. Lusikoi marenkivaahto pussiin.
  3. Pursota vaahdosta 20 ruusuketta (noin Ø 5 cm) leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Kuivata marenkeja 75-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla tai 100 asteessa tasalämmöllä 1 tunnin ja 30 minuutin ajan. Katkaise virta uunista ja anna kuivua vielä jälkilämmöllä noin puoli tuntia.
  5. Lusikoi tai pursota tuorejuustoa marengille ja paina kaksi marenkia vastakkain. Tarjoa heti.

Tiesitkö että...

Vinkki! Reseptissä käytetty Dr. Oetker punaista geeliväriä, joka myydään kolmen geelivärin pakkauksessa (punainen, sininen, keltainen; 36 g). Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 46 arvostelua