MarenkiruusutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Marenkiruusut

  • Annosmäärä10 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Kauniit marengit sopivat tarjottavaksi juhlissa, ystävänpäivänä sekä naistenpäivänä.
  • Gluteeniton

Ainekset

10 kpl
3
 
kananmunan valkuaista
tai
2 dl
 
erikoishienoa sokeria (Siro)
tai
 
tai

Ravintosisältö

Energia
839 kJ / 201 kcal
Rasva
3,3 g
josta tyydyttynyttä
0,8 g
Hiilihydraatit
37,8 g
josta sokereita
37,8 g
Proteiini
4,4 g
Suola
0,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ohuena nauhana kaataen ja samalla vatkaten. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.

Aseta tähtipäinen tylla pursotinpussiin. Sivele pensselillä tai varrastikulla elintarvikeväriä neljäksi ohueksi raidaksi pussin sisäseinämille. Lusikoi marenkivaahto pussiin.

Pursota vaahdosta 20 ruusuketta (noin Ø 5 cm) leivinpaperin päälle uunipellille.

Kuivata marenkeja 75-asteisessa uunissa kiertoilmatoiminnolla tai 100 asteessa tasalämmöllä 1 tunnin ja 30 minuutin ajan. Katkaise virta uunista ja anna kuivua vielä jälkilämmöllä noin puoli tuntia.

Tarjoile esimerkiksi maustetun tuorejuuston tai rahkan kanssa.

Vinkki! Reseptissä käytetty Dr. Oetker punaista geeliväriä, joka myydään kolmen geelivärin pakkauksessa (punainen, sininen, keltainen; 36 g).

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Hinta 2,39/kpl
    2,39/kg
  • Dr.Oetker Geeliväri 15g Red
    Hinta 2,79/kpl
    186,00/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (65 arviota)

  • .
    5 vuotta sitten
    Xdd
  • Annastiina
    5 vuotta sitten
    Ei kun.. Ne laitetaan vastakkain ;)
  • Emmi
    5 vuotta sitten
    Miten TÄYTETÄÄN marengit..?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Emmi, marengit laitetaan tosiaan vastakkain eli täyte tulee marenkien väliin.
  • Emmi
    5 vuotta sitten
    En ole kokeillut, mutta en kyllä uskallakaan kun ohjeessa on juusto. Eihän juusto kuulu marenkeihin...
  • Kokkaaja
    6 vuotta sitten
    Voiko näitä tehdä juhlia edellisenä päivänä ja täyttää juhlapäivänä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 vuotta sitten
    Kokkaaja, marengit voi hyvin tehdä etukäteen edellisenä päivänä. Marengit kannattaa kuitenkin täyttää vasta ennen tarjoilua.
  • Nam,nam.
    7 vuotta sitten
    Tosi hyvä mutta hei miks ei oo yhtä punaista kun kuvassa on huijausta.😊😮
  • Leipurihiiva
    7 vuotta sitten
    Tuliko yhtä kirkkaan punaisia kuin ohjeessa? Minulla tuli vaalean roosan värisiä.
  • Hölönpölö
    7 vuotta sitten
    Ajattelin tehdä noita ystävänpäivänä
  • Tykkään herkutella
    7 vuotta sitten
    Hyvät reseptit ja tosi hyviä