• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kurpitsasämpylät

Kuka voi vastustaa tuoreita sämpylöitä? Nämä pehmeät kurpitsasämpylät tehdään kurpitsasoseesta, graham- ja hiivaleipävehnäjauhoista.
Kurpitsasämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 20 kpl
  • yli 60 min
  • 98,6 kcal / annos (50g)

Ainekset

n. 20 kpl

Lisäksi

    • Valio Polar leppäsavujuustoviipaleita

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Keitä kuutiot vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Soseuta kurpitsat keitinvesineen sauvasekoittimella. Mittaa sose. Sitä tarvitaan 1/2 litraa.
  2. Sekoita 42-asteiseen soseeseen kuivahiiva, siirappi ja suola. Lisää grahamjauhot. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää öljy ja siemenet alustamisen loppuvaiheessa. (Voit hieman rouhia kurpitsansiemeniä halutessasi.) Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.
  3. Leivo taikina sämpylöiksi. Kohota sämpylät hyvin. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Tarjoa juuston kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! keitä kurpitsasosetta kerralla reilusti, pakkaa se annosrasioihin ja pakasta. Käytä sämpylöihin, keittoihin tai vaikka pannukakkutaikinaan.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 98,6 kcal412 kJ
  • Proteiinia2,96 g
  • Hiilihydraatteja14,9 g
  • Rasvaa3,14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 11 arvostelua