Helppo peltileipä
- Annosmäärä16 palaa
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kananmunaton
Helppo peltileipä on vaivaton valmistaa. Ainekset sekoitetaan keskenään, kaadetaan pellille, kohotetaan ja paistetaan.
- Kananmunaton
Ainekset
16 palaa
5 dl | maitoa tai vettä tai |
1–2 rkl | tai |
1 1/2 tl | suolaa tai |
1 ps (11 g) | Pirkka kuivahiivaa tai |
n. 6 dl | tai |
3 dl | tai |
1/2 dl | öljyä tai |
Pinnalle | |
---|---|
1 dl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 027 kJ / 245 kcal |
Rasva | 8,7 g |
josta tyydyttynyttä | 1,3 g |
Hiilihydraatit | 32,1 g |
josta sokereita | 4 g |
Proteiini | 8,7 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuumenna maito esimerkiksi mikroaaltouunissa hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 asteiseksi). Lisää joukkoon hunaja ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää taikinaan kaurahiutaleet, öljy ja loput jauhot vähitellen. Taikina saa olla pehmeää.
Kaada taikina leivinpaperin päälle suoraan uunipellille. Taputtele jauhoja (n. 1/4 dl) apuna käyttäen noin uunipellin kokoiseksi levyksi (30 cm x 25 cm). Ruuduta taikina paloiksi isolla veitsellä pohjaan asti painamalla. Painele pinnalle siemensekoitusta.
Kohota taikinalevy liinalla peitettynä vedottomassa, lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
Paista uunissa 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Siirrä kypsä leipä jäähtymään leivinritilälle. Tarjoa leipä tuoreena.
Vinkki! Korvaa osa vehnäjauhoista (2 dl) ohrajauhoilla. Kokeile pinnalle siemensekoituksen sijaan kuivattuja karpaloita (1/2 dl) sekä cashewpähkinöitä (1/2) dl. Voit halutessasi lisätä ne myös taikinan joukkoon.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Valio kevytmaito 5 dlHinta 1,25/kpl2,50/l
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,49/kpl9,97/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,49/kpl33,86/kg
- Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kgHinta 1,59/kpl0,80/kg
- Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Pirkka salaattisiemensekoitus 180gHinta 3,55/kpl19,72/kg
- Pirkka kevytmaito 5dlHinta 0,79/kpl1,58/l
- Valio kevytmaito 0,5 l laktoositon UHTHinta 1,49/kpl2,98/l
- SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250gHinta 4,15/kpl16,60/kg
- SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250gHinta 4,29/kpl17,16/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kuivahiiva 4x11gHinta 1,09/kpl24,77/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,15/kpl28,64/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Plussa-etuEarth Control Salaattisekoitus 125g paahdettuPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl23,92/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (25,20/kg)
- Plussa-etuEarth Control salaattisekoitus 150gPlussa-kortillaEtuhinta 2,99/kpl19,93/kgIlman Plussa-korttia 3,15/kpl (21,00/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(17 arviota)
- yli 60 min4,8(26 arviota)
- yli 60 min3,9(8 arviota)
- 30 - 60 min5,0(1 arvio)
- 30 - 60 min4,0(253 arviota)
- 30 - 60 min3,9(11 arviota)
- yli 60 min4,7(3 arviota)
- yli 60 min4,2(6 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (154 arviota)
- Parsakaali2 kuukautta sittenTodella hyvää. Lapsikin kehui superhyviksi. Käytin kaurahiutaleiden tilalla neljän viljan hiutaleita.
- Pikaleipuri2 kuukautta sittenTodella herkullista tuli kun vielä puristi taikinan joukkoon muutaman valkosipulinkynnen!
- Hellu2 kuukautta sittenHyvä ja helppo resepti. Tällä kertaa laitoin pestoa ja siemeniä päälle.
- Hanneletar6 kuukautta sittenTämä oli hyvänmakuinen ja helppo valmistaa. Öljynä käytin kylmäpuristettua oliiviöljyä. Seuraavaksi korvaan öljyn aidolla voilla. Vatsa ei kestä epäterveellistä rypsiöljyä.
- Tyyne7 kuukautta sittenHelppoa ja herkullista. Olen tehnyt tätä useamman kerran ja muunnellut reseptiä silloin tällöin. Nyt korvasin osan vehnäjauhoista sämpyläjauhoilla ja hunajan sokerilla. Siemeniäkään ei kaapista löytynyt. Hyvää tuli taas!
- Soppa saara10 kuukautta sittenOlipas herkkua 😀
- Mammamati11 kuukautta sittenPoika tykkäsi valtavasti.
- Emmi1 vuosi sittenTodella hyvää tuli, teen varmasti toistekin!
- Ansku1 vuosi sittenLeivoin hoivakodissa meidän vanhuksille, on tullut ihan suosikki :) Kiitos!
- Veeperin Vilma1 vuosi sittenHyvää ja pehmoista! Nuorikin tykkää.
- Tipi1 vuosi sittenMahtavaa, mieheni söi koko leivän
- Tuikku1 vuosi sittenHelppo tehdä kuten nimikin kertoo. Laitoin osaksi spelttijauhoja 2 DL ja vehjäjauhoja 4 DL . Tulipa hyvää.
- Paula1 vuosi sittenErittäin hyvä ja helppo resepti! Laitoin 1/2 vehnäjauhoja ja 1/2 sämpyläjauhoja kun niitä sattui kaapissa olemaan. Pehmeä, kuohkea leipä tuli, hyvänmakuinen.
- Mepa5 vuotta sittenEi ollut casheweita eikä karpaloita, mutta juustoraastetta oli, niin käytinpä sen taikinaan. Ja osan ripistelin pintaan. Kylläpäs tuli vähä liiankin hyvää. Tämä on niin helppo ohje, josta saa jos minkälaisia variaatioita, että kannattaa laittaa talteen. Eri jauhoja kokeilemalla löytää varmasti uusia ulottuvuuksia, samoin kuin sen myötä, mitä pinnalle/taikinaan haluaakaan laittaa. Ja varmasti puuronjämät sopinee oikein hyvin. Seuraavaksi taidan kokeilla foccaccia-versiota tästä oliiveilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla... Hmmm...nähtävästi meillä syödään loppuvuosi erilaisia versioita peltileivästä, ei tarvi kaupasta ostaa leipiä (ja tulevat syötyäkin, ei jää mynnähtämään, toisin kuin joskus ostoleipien kanssa käy).
- kauraa6 vuotta sittenToimiiko ohje jos kaurahiutaleiden sijasta laittaa valmista kaurapuuroa? Joskus jää aamupuurosta ylimääräistä ja olisi hyvä hyötykäyttää sekin.
- Reetta7 vuotta sittenOli hyvää ☺
- Reetta7 vuotta sittenSe oli hyvää teen toistenkin
- suursyömäri7 vuotta sittenpeltileipä vaikuttaa hyvälle, pitänee laittaa jauhot pöllyämään.
- Puuropeukalo8 vuotta sittenMinulla ei ollut ohrajauhoja ja korvasin ne rohkeasti ruisjauhoilla. Ja karpalon ja pähkinöiden tilalle laitoin juustoraasteen jämät jääkaapista sekä hippusen merisuolaa. Onnistuin.... Kerrankin!