Helppo peltileipä
Helppo peltileipä on vaivaton valmistaa. Ainekset sekoitetaan keskenään, kaadetaan pellille, kohotetaan ja paistetaan. Noin 0,15€/annos.*
16 palaa30 - 60 min120 kcal / annos
Ainekset
16 palaa
- 5dlmaitoa tai vettä
- 1-2rklPirkka juoksevaa hunajaa
- 1 1/2tlsuolaa
- 1ps(11 g)Pirkka kuivahiivaa
- n. 6dlPirkka vehnäjauhoja
- 1/2dlöljyä
Pinnalle
Valmistus
30 - 60 min- Kuumenna maito esimerkiksi mikroaaltouunissa hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 asteiseksi). Lisää joukkoon hunaja ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää taikinaan kaurahiutaleet, öljy ja loput jauhot vähitellen. Taikina saa olla pehmeää.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle suoraan uunipellille. Taputtele jauhoja (n. 1/4 dl) apuna käyttäen noin uunipellin kokoiseksi levyksi (30 cm x 25 cm). Ruuduta taikina paloiksi isolla veitsellä pohjaan asti painamalla. Painele pinnalle siemensekoitusta.
- Kohota taikinalevy liinalla peitettynä vedottomassa, lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Paista uunissa 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Siirrä kypsä leipä jäähtymään leivinritilälle. Tarjoa leipä tuoreena.
Tiesitkö että...
Vinkki! Korvaa osa vehnäjauhoista (2 dl) ohrajauhoilla. Kokeile pinnalle siemensekoituksen sijaan kuivattuja karpaloita (1/2 dl) sekä cashewpähkinöitä (1/2) dl. Voit halutessasi lisätä ne myös taikinan joukkoon. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2021. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 100 g
- 120 kcal507 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja19 g
- Rasvaa3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ei ollut casheweita eikä karpaloita, mutta juustoraastetta oli, niin käytinpä sen taikinaan. Ja osan ripistelin pintaan. Kylläpäs tuli vähä liiankin hyvää. Tämä on niin helppo ohje, josta saa jos minkälaisia variaatioita, että kannattaa laittaa talteen. Eri jauhoja kokeilemalla löytää varmasti uusia ulottuvuuksia, samoin kuin sen myötä, mitä pinnalle/taikinaan haluaakaan laittaa. Ja varmasti puuronjämät sopinee oikein hyvin. Seuraavaksi taidan kokeilla foccaccia-versiota tästä oliiveilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla... Hmmm...nähtävästi meillä syödään loppuvuosi erilaisia versioita peltileivästä, ei tarvi kaupasta ostaa leipiä (ja tulevat syötyäkin, ei jää mynnähtämään, toisin kuin joskus ostoleipien kanssa käy).
Toimiiko ohje jos kaurahiutaleiden sijasta laittaa valmista kaurapuuroa? Joskus jää aamupuurosta ylimääräistä ja olisi hyvä hyötykäyttää sekin.
Oli hyvää ☺
Se oli hyvää teen toistenkin
peltileipä vaikuttaa hyvälle, pitänee laittaa jauhot pöllyämään.
Minulla ei ollut ohrajauhoja ja korvasin ne rohkeasti ruisjauhoilla. Ja karpalon ja pähkinöiden tilalle laitoin juustoraasteen jämät jääkaapista sekä hippusen merisuolaa. Onnistuin.... Kerrankin!