Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Helppo peltileipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo peltileipä

  • Annosmäärä16 palaa
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Helppo peltileipä on vaivaton valmistaa. Ainekset sekoitetaan keskenään, kaadetaan pellille, kohotetaan ja paistetaan.
  • Kananmunaton

Ainekset

16 palaa
5 dl
 
maitoa tai vettä
tai
1–2 rkl
 
tai
1 1/2 tl
 
suolaa
tai
1 ps (11 g)
 
Pirkka kuivahiivaa
tai
n. 6 dl
 
tai
3 dl
 
tai
1/2 dl
 
öljyä
tai

Pinnalle

1 dl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 027 kJ / 245 kcal
Rasva
8,7 g
josta tyydyttynyttä
1,3 g
Hiilihydraatit
32,1 g
josta sokereita
4 g
Proteiini
8,7 g
Suola
0,9 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Kuumenna maito esimerkiksi mikroaaltouunissa hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 asteiseksi). Lisää joukkoon hunaja ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää taikinaan kaurahiutaleet, öljy ja loput jauhot vähitellen. Taikina saa olla pehmeää.

Kaada taikina leivinpaperin päälle suoraan uunipellille. Taputtele jauhoja (n. 1/4 dl) apuna käyttäen noin uunipellin kokoiseksi levyksi (30 cm x 25 cm). Ruuduta taikina paloiksi isolla veitsellä pohjaan asti painamalla. Painele pinnalle siemensekoitusta.

Kohota taikinalevy liinalla peitettynä vedottomassa, lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Paista uunissa 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Siirrä kypsä leipä jäähtymään leivinritilälle. Tarjoa leipä tuoreena.

Vinkki! Korvaa osa vehnäjauhoista (2 dl) ohrajauhoilla. Kokeile pinnalle siemensekoituksen sijaan kuivattuja karpaloita (1/2 dl) sekä cashewpähkinöitä (1/2) dl. Voit halutessasi lisätä ne myös taikinan joukkoon.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,69/kpl
    10,54/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • Pirkka Suomalainen Puolikarkea Vehnäjauho 2kg
    Hinta 1,69/kpl
    0,85/kg
  • Pirkka suomalainen kaurahiutale 1kg
    Hinta 1,35/kpl
    1,35/kg
  • Plussa-etu −15 %
    Pirkka salaattisiemensekoitus 180g
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 6,00/2 kpl
    16,67/kg
    Ilman Plussa-korttia 3,55/kpl (19,72/kg)
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (133 arviota)

  • Soppa saara
    3 kuukautta sitten
    Olipas herkkua 😀
  • Mammamati
    3 kuukautta sitten
    Poika tykkäsi valtavasti.
  • Emmi
    5 kuukautta sitten
    Todella hyvää tuli, teen varmasti toistekin!
  • Ansku
    6 kuukautta sitten
    Leivoin hoivakodissa meidän vanhuksille, on tullut ihan suosikki :) Kiitos!
  • Veeperin Vilma
    7 kuukautta sitten
    Hyvää ja pehmoista! Nuorikin tykkää.
  • Tipi
    7 kuukautta sitten
    Mahtavaa, mieheni söi koko leivän
  • Tuikku
    1 vuosi sitten
    Helppo tehdä kuten nimikin kertoo. Laitoin osaksi spelttijauhoja 2 DL ja vehjäjauhoja 4 DL . Tulipa hyvää.
  • Paula
    1 vuosi sitten
    Erittäin hyvä ja helppo resepti! Laitoin 1/2 vehnäjauhoja ja 1/2 sämpyläjauhoja kun niitä sattui kaapissa olemaan. Pehmeä, kuohkea leipä tuli, hyvänmakuinen.
  • Mepa
    4 vuotta sitten
    Ei ollut casheweita eikä karpaloita, mutta juustoraastetta oli, niin käytinpä sen taikinaan. Ja osan ripistelin pintaan. Kylläpäs tuli vähä liiankin hyvää. Tämä on niin helppo ohje, josta saa jos minkälaisia variaatioita, että kannattaa laittaa talteen. Eri jauhoja kokeilemalla löytää varmasti uusia ulottuvuuksia, samoin kuin sen myötä, mitä pinnalle/taikinaan haluaakaan laittaa. Ja varmasti puuronjämät sopinee oikein hyvin. Seuraavaksi taidan kokeilla foccaccia-versiota tästä oliiveilla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla... Hmmm...nähtävästi meillä syödään loppuvuosi erilaisia versioita peltileivästä, ei tarvi kaupasta ostaa leipiä (ja tulevat syötyäkin, ei jää mynnähtämään, toisin kuin joskus ostoleipien kanssa käy).
  • kauraa
    6 vuotta sitten
    Toimiiko ohje jos kaurahiutaleiden sijasta laittaa valmista kaurapuuroa? Joskus jää aamupuurosta ylimääräistä ja olisi hyvä hyötykäyttää sekin.
  • Reetta
    6 vuotta sitten
    Oli hyvää ☺
  • Reetta
    6 vuotta sitten
    Se oli hyvää teen toistenkin
  • suursyömäri
    7 vuotta sitten
    peltileipä vaikuttaa hyvälle, pitänee laittaa jauhot pöllyämään.
  • Puuropeukalo
    7 vuotta sitten
    Minulla ei ollut ohrajauhoja ja korvasin ne rohkeasti ruisjauhoilla. Ja karpalon ja pähkinöiden tilalle laitoin juustoraasteen jämät jääkaapista sekä hippusen merisuolaa. Onnistuin.... Kerrankin!