• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Helppo peltileipä

Helppo peltileipä on vaivaton valmistaa. Ainekset sekoitetaan keskenään, kaadetaan pellille, kohotetaan ja paistetaan. N. 0,10 €/annos.
Helppo peltileipä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 32 kpl
  • yli 60 min
  • 120 kcal / annos (50g)

Ainekset

32 kpl

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito esimerkiksi mikroaaltouunissa hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 asteiseksi). Lisää joukkoon hunaja ja suola. Sekoita kuivahiiva ohrajauhojen joukkoon. Kaada jauhoseos nesteen sekaan ja sekoita hyvin. Lisää taikinaan kaurahiutaleet, öljy ja loput jauhot vähitellen. Taikina saa olla pehmeää.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle suoraan uunipellille. Taputtele jauhoja apuna käyttäen noin uunipellin kokoiseksi levyksi. Ruuduta taikina taikinapyörällä pohjaan asti valmiiksi vinopaloiksi. Painele pinnalle napakasti hienonnnettuja karpaloita ja pähkinöitä.
  3. Kohota taikinalevy liinalla peitettynä vedottomassa, lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  4. Paista uunissa 200 asteessa alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Siirrä kypsä peltileipä pois uunipannusta jäähtymään esimerkiksi leivinritilälle. Tarjoa leipä tuoreena.

Tiesitkö että...

Vinkki! Lisää halutessasi kuivatut karpalot ja pähkinät taikinan joukkoon. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 120 kcal507 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 30 arvostelua