PunajuuripataleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuuripataleipä

  • Annosmäärä1 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Pataleivästä tulee pinkki, kun käytät nesteenä punajuurimehua. Kuumassa padassa leipä paistuu muhkeaksi, meheväksi ja rapeakuoriseksi.
  • Laktoositon
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 kpl
5 dl
 
tai
2 rkl
 
tai
2 tl
 
suolaa
tai
11 dl
 
vehnäjauhoja
tai
2/3 ps (à 11 g)
 
Pirkka kuivahiivaa
tai

Ravintosisältö

Energia
1 257 kJ / 299 kcal
Rasva
1,1 g
josta tyydyttynyttä
0,1 g
Hiilihydraatit
61,4 g
josta sokereita
8,8 g
Proteiini
9,6 g
Suola
1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Lämmitä punajuurimehu 42-asteiseksi. Sekoita hunaja ja suola joukkoon.
Sekoita hiiva jauhoihin, käytä tarvittaessa hieman vähemmän tai enemmän jauhoja. Sekoita jauhot mehuun ja vaivaa taikinaa yleiskoneella 5 minuuttia tai käsin hieman pidempään. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin kohoamaan 12–18 tunniksi.
Ota taikina huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen leipomista. Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle leivinpaperille ja muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi, älä vaivaa taikinaa. Kääntämällä taikinan reunoja leivän alle, saat leivästä pyöreän. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Laita kannellinen valurautainen pata (tilavuus 3 l) kylmään uuniin ja anna uunin kuumentua 225 asteeseen. Nosta leipä varovasti kuumaan pataan. Peitä pata kannella ja paista leipää 45 minuuttia.
Kumoa leipä pois padasta jäähtymään. Kuori pysyy rapeana, kun et peitä leipää leivinliinalla.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Biotta punajuuritäysmehu 500 ml luomu
    Hinta 4,75/kpl
    9,50/l
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Hinta 3,49/kpl
    9,97/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Hinta 1,49/kpl
    33,86/kg
  • SAM Kesäkukka juokseva hunaja 250g
    Hinta 4,15/kpl
    16,60/kg
  • SAM Reilun kaupan hunaja juokseva 250g
    Hinta 4,29/kpl
    17,16/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Hinta 1,09/kpl
    24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Hinta 3,15/kpl
    28,64/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (20 arviota)

  • Hei
    4 vuotta sitten
    Tiedän syyn miksi joskus taikina kohotetaan kylmässä, mutta kuten sanoin silloin taikina tehdään kylmiin aineksiin. Kokeilin muuten tätä reseptiä. Taikina oli jääkaapissa kohonnut 2 tunnin aikana niin suureksi että se oli pakko leipoa loppuun heti
  • hei
    5 vuotta sitten
    miksi jääkaapissa kohotettava taikina tehdään lämpimään nesteeseen ? yleensä kylmässä kohotettu tehdään kylmiin aineisiin. laitetaanko jääkaappiin ylös jossa kylmempi vai alas jossa lämpimämpi ? kuinka kylmä jääkaappi ?
  • K-Kuluttajapalvelu
    5 vuotta sitten
    Hei, pitkä, hidas kohotus kylmässä auttaa usein tällaisten hiivapohjaisten taikinoiden makuun. Hiivan määrä on niin pieni, että kohotukseen menee aikaa, minkä takia kohotus on hyvä tehdä kylmässä. Tällöin taikina kohoaa hitaammin ja samalla taikinaan tulee lisää makua.