PunajuuripataleipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Punajuuripataleipä

Pataleivästä tulee pinkki, kun käytät nesteenä punajuurimehua. Kuumassa padassa leipä paistuu muhkeaksi, meheväksi ja rapeakuoriseksi. Noin 3,80 €/annos*

  • 1 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

1 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä punajuurimehu 42-asteiseksi. Sekoita hunaja ja suola joukkoon.
  2. Sekoita hiiva jauhoihin, käytä tarvittaessa hieman vähemmän tai enemmän jauhoja. Sekoita jauhot mehuun ja vaivaa taikinaa yleiskoneella 5 minuuttia tai käsin hieman pidempään. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin kohoamaan 12-18 tunniksi.
  3. Ota taikina huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen leipomista. Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle leivinpaperille ja muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi, älä vaivaa taikinaa. Kääntämällä taikinan reunoja leivän alle, saat leivästä pyöreän. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
  4. Laita kannellinen valurautainen pata (tilavuus 3 l) kylmään uuniin ja anna uunin kuumentua 225 asteeseen. Nosta leipä varovasti kuumaan pataan. Peitä pata kannella ja paista leipää 45 minuuttia.
  5. Kumoa leipä pois padasta jäähtymään. Kuori pysyy rapeana, kun et peitä leipää leivinliinalla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2020. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Biotta punajuuritäysmehu 500 ml luomu
    Biotta punajuuritäysmehu 500 ml luomu
    4,39/kpl8,78/l
  • Pfanner Bio Luomu punajuuritäysmehu 100% 0,5l
    Pfanner Bio Luomu punajuuritäysmehu 100% 0,5l
    3,79/kpl7,58/l
  • Pirkka juokseva hunaja 350g
    Pirkka juokseva hunaja 350g
    3,25/kpl9,29/kg
  • Pirkka juokseva hunaja 500g
    Pirkka juokseva hunaja 500g
    4,19/kpl8,38/kg
  • Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    Pirkka Luomu juokseva hunaja 350g
    3,65/kpl10,43/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    0,79/kpl
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,45/kpl
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    1,69/kpl0,85/kg
  • Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauho 2 kg
    1,39/kpl0,70/kg
  • Pirkka kuivahiiva 4x11g
    Pirkka kuivahiiva 4x11g
    1,09/kpl24,77/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 10x11 g
    2,79/kpl25,36/kg
  • Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    Sunnuntai kuivahiiva 4x11 g
    1,35/kpl30,68/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua
  • Hei18.1.2020

    Tiedän syyn miksi joskus taikina kohotetaan kylmässä, mutta kuten sanoin silloin taikina tehdään kylmiin aineksiin. Kokeilin muuten tätä reseptiä. Taikina oli jääkaapissa kohonnut 2 tunnin aikana niin suureksi että se oli pakko leipoa loppuun heti

  • hei14.1.2020

    miksi jääkaapissa kohotettava taikina tehdään lämpimään nesteeseen ? yleensä kylmässä kohotettu tehdään kylmiin aineisiin. laitetaanko jääkaappiin ylös jossa kylmempi vai alas jossa lämpimämpi ? kuinka kylmä jääkaappi ?

  • K-Kuluttajapalvelu14.1.2020

    Hei, pitkä, hidas kohotus kylmässä auttaa usein tällaisten hiivapohjaisten taikinoiden makuun. Hiivan määrä on niin pieni, että kohotukseen menee aikaa, minkä takia kohotus on hyvä tehdä kylmässä. Tällöin taikina kohoaa hitaammin ja samalla taikinaan tulee lisää makua.