Punajuuripataleipä
- Annosmäärä1 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Kasvis (lakto-ovo)
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
5 dl | tai |
2 rkl | tai |
2 tl | suolaa tai |
11 dl | vehnäjauhoja tai |
2/3 ps (à 11 g) | Pirkka kuivahiivaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 257 kJ / 299 kcal |
Rasva | 1,1 g |
josta tyydyttynyttä | 0,1 g |
Hiilihydraatit | 61,4 g |
josta sokereita | 8,8 g |
Proteiini | 9,6 g |
Suola | 1,4 g |
Valmistus
Lämmitä punajuurimehu 42-asteiseksi. Sekoita hunaja ja suola joukkoon.
Sekoita hiiva jauhoihin, käytä tarvittaessa hieman vähemmän tai enemmän jauhoja. Sekoita jauhot mehuun ja vaivaa taikinaa yleiskoneella 5 minuuttia tai käsin hieman pidempään. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin kohoamaan 12–18 tunniksi.
Ota taikina huoneenlämpöön 1–2 tuntia ennen leipomista. Kumoa taikina runsaasti jauhotetulle leivinpaperille ja muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi, älä vaivaa taikinaa. Kääntämällä taikinan reunoja leivän alle, saat leivästä pyöreän. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia.
Laita kannellinen valurautainen pata (tilavuus 3 l) kylmään uuniin ja anna uunin kuumentua 225 asteeseen. Nosta leipä varovasti kuumaan pataan. Peitä pata kannella ja paista leipää 45 minuuttia.
Kumoa leipä pois padasta jäähtymään. Kuori pysyy rapeana, kun et peitä leipää leivinliinalla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Biotta punajuuritäysmehu 500 ml luomuHinta 4,55/kpl9,10/l
- Pirkka juokseva hunaja 350gHinta 3,69/kpl10,54/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Plussa-etu −7 %Pirkka kuivahiiva 4x11gPlussa-kortillaEtuhinta 2,20/2 kpl25,00/kgIlman Plussa-korttia 1,19/kpl (27,05/kg)
- Pirkka juokseva hunaja 500gHinta 4,69/kpl9,38/kg
- Pirkka Reilun kaupan juokseva hunaja 350gHinta 5,09/kpl14,54/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Sunnuntai kuivahiiva 4x11 gHinta 1,39/kpl31,59/kg
- Sunnuntai kuivahiiva 10x11 gHinta 3,09/kpl28,09/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(45 arviota)
- yli 60 min4,5(80 arviota)
- yli 60 min3,4(112 arviota)
- yli 60 min3,3(48 arviota)
- 30 - 60 min3,2(220 arviota)
- yli 60 min3,5(118 arviota)
- yli 60 min3,4(40 arviota)
- yli 60 min3,5(4 arviota)
Arvostele resepti
- Hei3 vuotta sittenTiedän syyn miksi joskus taikina kohotetaan kylmässä, mutta kuten sanoin silloin taikina tehdään kylmiin aineksiin. Kokeilin muuten tätä reseptiä. Taikina oli jääkaapissa kohonnut 2 tunnin aikana niin suureksi että se oli pakko leipoa loppuun heti
- hei3 vuotta sittenmiksi jääkaapissa kohotettava taikina tehdään lämpimään nesteeseen ? yleensä kylmässä kohotettu tehdään kylmiin aineisiin. laitetaanko jääkaappiin ylös jossa kylmempi vai alas jossa lämpimämpi ? kuinka kylmä jääkaappi ?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenHei, pitkä, hidas kohotus kylmässä auttaa usein tällaisten hiivapohjaisten taikinoiden makuun. Hiivan määrä on niin pieni, että kohotukseen menee aikaa, minkä takia kohotus on hyvä tehdä kylmässä. Tällöin taikina kohoaa hitaammin ja samalla taikinaan tulee lisää makua.