Gluteenittomat sämpylätTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomat vaaleat perussämpylät ovat parhaimmillaan tuoreena voinokareen ja juustoviipaleen kanssa.

Ainekset

12 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen.
  2. Lisää sekoittaen öljy, hunaja ja suola.
  3. Mittaa taikinaan kaurahiutaleet ja jauhot ja sekoita taikinaa voimakkaasti yleiskoneella tai sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin 5 minuuttia.
  4. Lusikoi taikinasta 12 kekoa leivinpaperin päälle uunipellille. Anna sämpylöiden kohota peittämättä puoli tuntia.
  5. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Tiesitkö että...

Pakasta ylijääneet sämpylät tulevia herkkuhetkiä varten, niin ne eivät kuivu.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille10 arvostelua