• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tattarisämpylät

Tattarisämpylät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

20 annosta
    • 4dlvettä
    • 50ghiivaa
    • 2dlPirkka Luomu -tattarihiutaleita
    • 1tlsuolaa
    • 1dlöljyä
    • 7dlPirkka gluteenitonta jauhoseosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää tattarihiutaleet, suola, öljy ja leipäjauhoseos. Vaivaa tasaiseksi.
  2. Ota taikinasta lusikalla nokareita ja pyörittele ne öljytyin käsin sämpylöiksi. Kohota lämpimässä paikassa. Paista 225 asteessa uunissa noin 10 minuuttia. Sämpylät ovat parhaimmillaan tuoreina. Voidaan pakastaa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 253 kcal1 060 kJ
  • Proteiinia1,67 g
  • Hiilihydraatteja41,7 g
  • Rasvaa8,64 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille5