Kesäkurpitsa-halloumipihvitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäkurpitsa-halloumipihvit

  • Annosmäärän. 16 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ihanat kesäkurpitsapihvit valmistuvat helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Tarjoa kasvispihvien kanssa kesäkurpitsatsatsikia. Noin 0,35€/annos.*
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 16 kpl
400 g
 
kesäkurpitsaa
tai
1 pkt (250 g)
 
tai
2
 
tai
1/2 dl
 
tuoretta basilikaa hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
(2 rkl
 
vehnäjauhoja)
tai
n. 2 rkl
 
rypsiöljyä paistamiseen
tai

Ravintosisältö

Energia
1 190 kJ / 286 kcal
Rasva
22 g
Hiilihydraatit
7 g
Proteiini
16 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Raasta pestyt kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Raasta myös halloumi. Sekoita kesäkurpitsa- ja halloumiraasteet kulhossa. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsasta alkaa irrota nestettä.
Kaada kesäkurpitsa-halloumiseos siivilään ja painele massaa lusikalla, jotta saat valutettua ylimääräisen nesteen pois. Kaada seos takaisin kulhoon. Sekoita joukkoon kananmunat, basilika ja mustapippuri. Halutessasi sekoita myös vehnäjauho taikinan joukkoon. Vehnäjauho sitoo taikinaa ja helpottaa pihvien paistamista ja kääntämistä.
Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja annostele taikinaa noin 1/2 dl pannunsyvennystä kohden. Paista pihvejä keskilämmöllä 3–4 minuuttia/puoli. Käännä pihvit varovasti lastan avulla. Sekoita taikinaa välissä, jotta neste ei erotu pohjalle.
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat halloumi juusto 250g
    Pirkka Parhaat halloumi juusto 250g
    4,39/kpl
    17,56/kg
  • Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    Pirkka suomalainen basilika ruukussa
    1,39/kpl
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Järvikylä basilika rkk FI
    1,29/kpl
  • Filos halloumijuusto 200g pyöreä
    Filos halloumijuusto 200g pyöreä
    4,99/kpl
    24,95/kg
  • Fontana halloumi 200g viipale
    Fontana halloumi 200g viipale
    4,70/kpl
    23,50/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,19/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,89/kpl
    3,26/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen
    Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen
    0,82/kpl
    3,29/kg
  • Kesäkurpitsa luomu
    Kesäkurpitsa luomu
    1,37/kpl
    5,49/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,99/kpl
    26,53/kg
  • Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    Sallinen Mustapippuri kokonainen 360g
    9,95/kpl
    27,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    1,15/kpl
    42,59/kg
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Pirkka rypsiöljy 450ml
    2,29/kpl
    5,09/l
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Pirkka rypsiöljy 900ml
    3,99/kpl
    4,43/l
  • Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    Pirkka kylmäpuristettu rypsiöljy 500ml
    3,49/kpl
    6,98/l
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    1,79/kpl
    1,79/kg
  • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    2,79/kpl
    2,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    2,25/kpl
    1,13/kg

Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (82 arvostelua)

  • eden
    5 kuukautta sitten
    laitoin useemman desin jauhoja että pysyis kasassa, mut ei siltikään. maku kuitenkin erittäin hyvä!
  • Taho
    6 kuukautta sitten
    Lisäsin vehnäjauhoja, jotta lettu pysyi koossa. Paistoin miedolla lämmöllä pitkään. Maku oli liian mieto. Tiedä sitten, johtuiko halloum-merkistä.
  • Vegevelho
    6 kuukautta sitten
    Tosi hyviä ihan peruspannullakin! Lisäsin kaikkea hieman enemmän; 600g kesäkurpitsa, kaksi halloumia, neljä munaa ja muutamat kukkuralliset jauhoja. Kaavin pannulla hyytyvän pihvin enemmän kasaan ja 10cm halkasijan pihvit kääntyivät nätisti. Nam!
  • Iina
    7 kuukautta sitten
    Tosi hyviä! Mulla ei oo lettupannua ja luin kommentit niin päätin laittaa 3 kananmunaa ja jotain 6 rkl venhäjauhoja. Lisäks annoin takinan ”turvota” hetken ja tuli tosi hyviä normipannulla.
  • Anonyymi
    7 kuukautta sitten
    Mikäli kotoa löytyy vohvelirauta, pihvit kannattaa paistaa siinä! Pannulla jöi lössöiksi, mutta raudalla saa rapean pinnan.
  • Lisää kasviksia, kiitos
    7 kuukautta sitten
    Tehty muutaman kerran ja maku on hyvä, mutta pihveiksi näistä ei ole, kun massa hajoaa paistettaessa joka kerta muruksi. Auttaisikohan kananmunien lisääminen vai mikä? Tuplahalloumi ei auttanut.
  • Anu
    9 kuukautta sitten
    Hyviä mutta laitoin enemmän vehnäjauhoa sekä korppujauhoa pikkasen, muuten jäi vetisiksi. Myös paistelin pidempään.