Kesäkurpitsa-halloumipihvit
- Annosmäärän. 16 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Ihanat kesäkurpitsapihvit valmistuvat helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Tarjoa kasvispihvien kanssa kesäkurpitsatsatsikia. Noin 0,35€/annos.*
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
n. 16 kpl
400 g | kesäkurpitsaa tai |
1 pkt (250 g) | tai |
2 | tai |
1/2 dl | tuoretta basilikaa hienonnettuna tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
(2 rkl | vehnäjauhoja) tai |
n. 2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 190 kJ / 286 kcal |
Rasva | 22 g |
Hiilihydraatit | 7 g |
Proteiini | 16 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Raasta pestyt kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Raasta myös halloumi. Sekoita kesäkurpitsa- ja halloumiraasteet kulhossa. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsasta alkaa irrota nestettä.
Kaada kesäkurpitsa-halloumiseos siivilään ja painele massaa lusikalla, jotta saat valutettua ylimääräisen nesteen pois. Kaada seos takaisin kulhoon. Sekoita joukkoon kananmunat, basilika ja mustapippuri. Halutessasi sekoita myös vehnäjauho taikinan joukkoon. Vehnäjauho sitoo taikinaa ja helpottaa pihvien paistamista ja kääntämistä.
Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja annostele taikinaa noin 1/2 dl pannunsyvennystä kohden. Paista pihvejä keskilämmöllä 3–4 minuuttia/puoli. Käännä pihvit varovasti lastan avulla. Sekoita taikinaa välissä, jotta neste ei erotu pohjalle.
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 02/2022. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,5(215 arvostelua)
- 30 - 60 min3,8(44 arvostelua)
- yli 60 min4,7(330 arvostelua)
- alle 30 min4,1(84 arvostelua)
- 30 - 60 min4,1(255 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(78 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(223 arvostelua)
- 30 - 60 min4,0(7 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 3,7 (82 arvostelua)
- eden5 kuukautta sittenlaitoin useemman desin jauhoja että pysyis kasassa, mut ei siltikään. maku kuitenkin erittäin hyvä!
- Taho6 kuukautta sittenLisäsin vehnäjauhoja, jotta lettu pysyi koossa. Paistoin miedolla lämmöllä pitkään. Maku oli liian mieto. Tiedä sitten, johtuiko halloum-merkistä.
- Vegevelho6 kuukautta sittenTosi hyviä ihan peruspannullakin! Lisäsin kaikkea hieman enemmän; 600g kesäkurpitsa, kaksi halloumia, neljä munaa ja muutamat kukkuralliset jauhoja. Kaavin pannulla hyytyvän pihvin enemmän kasaan ja 10cm halkasijan pihvit kääntyivät nätisti. Nam!
- Iina7 kuukautta sittenTosi hyviä! Mulla ei oo lettupannua ja luin kommentit niin päätin laittaa 3 kananmunaa ja jotain 6 rkl venhäjauhoja. Lisäks annoin takinan ”turvota” hetken ja tuli tosi hyviä normipannulla.
- Anonyymi7 kuukautta sittenMikäli kotoa löytyy vohvelirauta, pihvit kannattaa paistaa siinä! Pannulla jöi lössöiksi, mutta raudalla saa rapean pinnan.
- Lisää kasviksia, kiitos7 kuukautta sittenTehty muutaman kerran ja maku on hyvä, mutta pihveiksi näistä ei ole, kun massa hajoaa paistettaessa joka kerta muruksi. Auttaisikohan kananmunien lisääminen vai mikä? Tuplahalloumi ei auttanut.
- Anu9 kuukautta sittenHyviä mutta laitoin enemmän vehnäjauhoa sekä korppujauhoa pikkasen, muuten jäi vetisiksi. Myös paistelin pidempään.