Kesäkurpitsa-halloumipihvitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäkurpitsa-halloumipihvit

  • Annosmäärän. 16 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ihanat kesäkurpitsapihvit valmistuvat helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Tarjoa kasvispihvien kanssa kesäkurpitsatsatsikia.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 16 kpl
400 g
 
kesäkurpitsaa
tai
1 pkt (250 g)
 
tai
2
 
kananmuna
tai
1/2 dl
 
tuoretta basilikaa hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
(2 rkl
 
vehnäjauhoja)
tai
n. 2 rkl
 
rypsiöljyä paistamiseen
tai

Ravintosisältö

Energia
1 173 kJ / 281 kcal
Rasva
22,8 g
josta tyydyttynyttä
9,3 g
Hiilihydraatit
3,6 g
josta sokereita
3,5 g
Proteiini
15,9 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Raasta pestyt kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Raasta myös halloumi. Sekoita kesäkurpitsa- ja halloumiraasteet kulhossa. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsasta alkaa irrota nestettä.
Kaada kesäkurpitsa-halloumiseos siivilään ja painele massaa lusikalla, jotta saat valutettua ylimääräisen nesteen pois. Kaada seos takaisin kulhoon. Sekoita joukkoon kananmunat, basilika ja mustapippuri. Halutessasi sekoita myös vehnäjauho taikinan joukkoon. Vehnäjauho sitoo taikinaa ja helpottaa pihvien paistamista ja kääntämistä.
Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja annostele taikinaa noin 1/2 dl pannunsyvennystä kohden. Paista pihvejä keskilämmöllä 3–4 minuuttia/puoli. Käännä pihvit varovasti lastan avulla. Sekoita taikinaa välissä, jotta neste ei erotu pohjalle.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat halloumi juusto 250g
    Hinta 4,59/kpl
    18,36/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa luomu
    Hinta n. 1,25/kpl
    4,99/kg
  • Pirkka kesäkurpitsa ulkomainen
    Hinta n. 0,97/kpl
    3,89/kg
  • Filos deluxe halloumi-juusto 225g PDO
    Hinta 7,09/kpl
    31,51/kg
  • Filos halloumi PDO 200g viipaloitu
    Hinta 4,79/kpl
    23,95/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Järvikylä basilika rkk FI
    Hinta 1,99/kpl
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Plussa-etu −20 %
    Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 0,87/kpl
    32,22/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (232 arviota)

  • Pristiina
    4 kuukautta sitten
    Hyviä. Jauhoja joutui kuitenkin laittaa enemmän jotta sai pysymään kasassa. Suolaa ei tarvi lisätä.
  • Hra Nenpäätteinen
    5 kuukautta sitten
    Hirmu hyviä, kun painelee huolella nesteitä n. 10 minuuttia pois ja paistaa vohveliraudassa! A vot!
  • Kesäkurpitsan ystävä
    5 kuukautta sitten
    Tosi hyvää. Paistaminen onnistui tavallisella pannullakin.
  • Mona
    5 kuukautta sitten
    Tämä on niin hyvää. Suosittelen!
  • Ihan hyvä
    7 kuukautta sitten
    Ainakin grillijuustoa käytettäessä jouduin käyttämään reippaasti jauhoja, että sain pihvit pysymään kasassa
  • Minni
    9 kuukautta sitten
    Hyvä ohje. Käytän vehnäjauhojen sijaan kikhernejauhoa, mausteena minttua.Paistan tavallisella pannulla.Paistamisen alussa pannu aika kuumaksi, jolloin saa rapean pinnan, sitten lämpöä vähennetään. Pihvejä kannattaa myös paiston aikana muotoilla lastalla, jolloin saa hyvin kasassapysyviä ja kauniita pihvejä. Minttuhyytelö ja omenasose hyviä lisukkeita.
  • Innokas kotikokki
    11 kuukautta sitten
    Oikein hyviä. Kannattaa olla tarkkana kesäkurpitsan määrän kanssa. Minulla yksi ihan tavallisen kokoinen panoi jo vähän yli tuon 400g. Käytin vain sen ja hyvin pysyi letut kasassa. Tosin lisäsin ekstramunan ja lusikan venhäjauhoja, kun munapaketissa oli päiväys tulossa 😊
  • Maikki
    11 kuukautta sitten
    Ei kyllä mene resepti tällaisenaan jatkoon. Idea kiva, mutta massasta tuli vetistä siitä huolimatta, että valutin huolellisesti kesäkurpitsat ja lisäsin vielä yhden ylimääräisen kananmunan ja hieman lisää jauhoja. Mössöä oli ihan mahdoton paistaa pannulla.
  • Tuulia
    11 kuukautta sitten
    En luottanut rakenteen pysyvyyteen niin paistoin vaan ainekset pilkottuina, tuli hyvää niinkin :) 4/5
  • Kiki
    1 vuosi sitten
    Namm!!
  • Kotikokki
    1 vuosi sitten
    Superhyvä, varsinkin jos tykkää Halloumista. Testikappaleiden jälkeen lisäsin ripauksen sokeria. Ens kerralla lisään porkkanaa. Ja koska tein gluteenittomia, laitoin kaurajauhoa, ja lopulta myös psylliumia ja perunajauhoa, jotta sain pysymään kasassa. Ens kerralla, heti vaan vaikka perunajauhoa. Ja muistan myös puristella kesäkurpitsan kuivemmaksi ennen taikinan tekoa. 👌
  • Maarit
    1 vuosi sitten
    Lisäsin porkkanaa, timjamia, minttua ja kanamunia & paistoin ”pihveinä” tavallisella pannulla, jolloin paistaminen oli helpompaa. Nestettä ”puristin” pihveistä pois vielä ennen pannulle laittoa. Toimi hyvin& olivat maukkaita.
  • Hennaka
    1 vuosi sitten
    Aika hyvin onnistui kuumalla lettupannulla. Kananmuna piti hyvin koossa ja pannun kolot auttoi. Ehkä vähän oisin lisänny jotain maustetta vielä, mutta kivan simppeli perusohje, mitä voi varioida ite!
  • FM
    1 vuosi sitten
    Jostain syystä muistelin, että näihin tuli myös porkkanaa. Raastoin porkkanat, kesäkurpitsaa ja halloumin ja tein ohjeen mukaan loppuun. Lisäsin vielä hiukan minttua mausteeksi, kun sitä jo halloumissa on. Hyvää tuli. Paistoin maks. 10 cm halkaisijaltaan pihvejä ja kääntyivät vielä ihan hyvin.
  • Lisa
    1 vuosi sitten
    Aika hyvänmakuisia lettuja, mutta mulla niiden paistaminen pannulla ei onnistunut - kääntäminen on hankalaa ja sisällä lettu jää kylmänä. Mutta! Uunissa paistaminen on hyvä ratkaisu.
  • eden
    2 vuotta sitten
    laitoin useemman desin jauhoja että pysyis kasassa, mut ei siltikään. maku kuitenkin erittäin hyvä!
  • Taho
    2 vuotta sitten
    Lisäsin vehnäjauhoja, jotta lettu pysyi koossa. Paistoin miedolla lämmöllä pitkään. Maku oli liian mieto. Tiedä sitten, johtuiko halloum-merkistä.
  • Vegevelho
    2 vuotta sitten
    Tosi hyviä ihan peruspannullakin! Lisäsin kaikkea hieman enemmän; 600g kesäkurpitsa, kaksi halloumia, neljä munaa ja muutamat kukkuralliset jauhoja. Kaavin pannulla hyytyvän pihvin enemmän kasaan ja 10cm halkasijan pihvit kääntyivät nätisti. Nam!
  • Iina
    2 vuotta sitten
    Tosi hyviä! Mulla ei oo lettupannua ja luin kommentit niin päätin laittaa 3 kananmunaa ja jotain 6 rkl venhäjauhoja. Lisäks annoin takinan ”turvota” hetken ja tuli tosi hyviä normipannulla.
  • Anonyymi
    2 vuotta sitten
    Mikäli kotoa löytyy vohvelirauta, pihvit kannattaa paistaa siinä! Pannulla jöi lössöiksi, mutta raudalla saa rapean pinnan.
  • Lisää kasviksia, kiitos
    2 vuotta sitten
    Tehty muutaman kerran ja maku on hyvä, mutta pihveiksi näistä ei ole, kun massa hajoaa paistettaessa joka kerta muruksi. Auttaisikohan kananmunien lisääminen vai mikä? Tuplahalloumi ei auttanut.
  • Anu
    2 vuotta sitten
    Hyviä mutta laitoin enemmän vehnäjauhoa sekä korppujauhoa pikkasen, muuten jäi vetisiksi. Myös paistelin pidempään.