Kesäkurpitsa-halloumipihvitTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kesäkurpitsa-halloumipihvit

  • Annosmäärän. 16 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Ihanat kesäkurpitsapihvit valmistuvat helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Tarjoa kasvispihvien kanssa kesäkurpitsatsatsikia.
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

n. 16 kpl
400 g
 
kesäkurpitsaa
tai
1 pkt (250 g)
 
tai
2
 
kananmuna
tai
1/2 dl
 
tuoretta basilikaa hienonnettuna
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai
(2 rkl
 
vehnäjauhoja)
tai
n. 2 rkl
 
rypsiöljyä paistamiseen
tai

Ravintosisältö

Energia
1 173 kJ / 281 kcal
Rasva
22,8 g
josta tyydyttynyttä
9,3 g
Hiilihydraatit
3,6 g
josta sokereita
3,5 g
Proteiini
15,9 g
Suola
1,5 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Raasta pestyt kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Raasta myös halloumi. Sekoita kesäkurpitsa- ja halloumiraasteet kulhossa. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsasta alkaa irrota nestettä.

Kaada kesäkurpitsa-halloumiseos siivilään ja painele massaa lusikalla, jotta saat valutettua ylimääräisen nesteen pois. Kaada seos takaisin kulhoon. Sekoita joukkoon kananmunat, basilika ja mustapippuri. Halutessasi sekoita myös vehnäjauho taikinan joukkoon. Vehnäjauho sitoo taikinaa ja helpottaa pihvien paistamista ja kääntämistä.

Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja annostele taikinaa noin 1/2 dl pannunsyvennystä kohden. Paista pihvejä keskilämmöllä 3–4 minuuttia/puoli. Käännä pihvit varovasti lastan avulla. Sekoita taikinaa välissä, jotta neste ei erotu pohjalle.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat halloumi juusto 250g
    Hinta 4,59/kpl
    18,36/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (169 arviota)

  • Minni
    2 kuukautta sitten
    Hyvä ohje. Käytän vehnäjauhojen sijaan kikhernejauhoa, mausteena minttua.Paistan tavallisella pannulla.Paistamisen alussa pannu aika kuumaksi, jolloin saa rapean pinnan, sitten lämpöä vähennetään. Pihvejä kannattaa myös paiston aikana muotoilla lastalla, jolloin saa hyvin kasassapysyviä ja kauniita pihvejä. Minttuhyytelö ja omenasose hyviä lisukkeita.
  • Innokas kotikokki
    3 kuukautta sitten
    Oikein hyviä. Kannattaa olla tarkkana kesäkurpitsan määrän kanssa. Minulla yksi ihan tavallisen kokoinen panoi jo vähän yli tuon 400g. Käytin vain sen ja hyvin pysyi letut kasassa. Tosin lisäsin ekstramunan ja lusikan venhäjauhoja, kun munapaketissa oli päiväys tulossa 😊
  • Maikki
    3 kuukautta sitten
    Ei kyllä mene resepti tällaisenaan jatkoon. Idea kiva, mutta massasta tuli vetistä siitä huolimatta, että valutin huolellisesti kesäkurpitsat ja lisäsin vielä yhden ylimääräisen kananmunan ja hieman lisää jauhoja. Mössöä oli ihan mahdoton paistaa pannulla.
  • Tuulia
    3 kuukautta sitten
    En luottanut rakenteen pysyvyyteen niin paistoin vaan ainekset pilkottuina, tuli hyvää niinkin :) 4/5
  • Kiki
    8 kuukautta sitten
    Namm!!
  • Kotikokki
    8 kuukautta sitten
    Superhyvä, varsinkin jos tykkää Halloumista. Testikappaleiden jälkeen lisäsin ripauksen sokeria. Ens kerralla lisään porkkanaa. Ja koska tein gluteenittomia, laitoin kaurajauhoa, ja lopulta myös psylliumia ja perunajauhoa, jotta sain pysymään kasassa. Ens kerralla, heti vaan vaikka perunajauhoa. Ja muistan myös puristella kesäkurpitsan kuivemmaksi ennen taikinan tekoa. 👌
  • Maarit
    9 kuukautta sitten
    Lisäsin porkkanaa, timjamia, minttua ja kanamunia & paistoin ”pihveinä” tavallisella pannulla, jolloin paistaminen oli helpompaa. Nestettä ”puristin” pihveistä pois vielä ennen pannulle laittoa. Toimi hyvin& olivat maukkaita.
  • Hennaka
    9 kuukautta sitten
    Aika hyvin onnistui kuumalla lettupannulla. Kananmuna piti hyvin koossa ja pannun kolot auttoi. Ehkä vähän oisin lisänny jotain maustetta vielä, mutta kivan simppeli perusohje, mitä voi varioida ite!
  • FM
    10 kuukautta sitten
    Jostain syystä muistelin, että näihin tuli myös porkkanaa. Raastoin porkkanat, kesäkurpitsaa ja halloumin ja tein ohjeen mukaan loppuun. Lisäsin vielä hiukan minttua mausteeksi, kun sitä jo halloumissa on. Hyvää tuli. Paistoin maks. 10 cm halkaisijaltaan pihvejä ja kääntyivät vielä ihan hyvin.
  • Lisa
    1 vuosi sitten
    Aika hyvänmakuisia lettuja, mutta mulla niiden paistaminen pannulla ei onnistunut - kääntäminen on hankalaa ja sisällä lettu jää kylmänä. Mutta! Uunissa paistaminen on hyvä ratkaisu.
  • eden
    1 vuosi sitten
    laitoin useemman desin jauhoja että pysyis kasassa, mut ei siltikään. maku kuitenkin erittäin hyvä!
  • Taho
    1 vuosi sitten
    Lisäsin vehnäjauhoja, jotta lettu pysyi koossa. Paistoin miedolla lämmöllä pitkään. Maku oli liian mieto. Tiedä sitten, johtuiko halloum-merkistä.
  • Vegevelho
    1 vuosi sitten
    Tosi hyviä ihan peruspannullakin! Lisäsin kaikkea hieman enemmän; 600g kesäkurpitsa, kaksi halloumia, neljä munaa ja muutamat kukkuralliset jauhoja. Kaavin pannulla hyytyvän pihvin enemmän kasaan ja 10cm halkasijan pihvit kääntyivät nätisti. Nam!
  • Iina
    1 vuosi sitten
    Tosi hyviä! Mulla ei oo lettupannua ja luin kommentit niin päätin laittaa 3 kananmunaa ja jotain 6 rkl venhäjauhoja. Lisäks annoin takinan ”turvota” hetken ja tuli tosi hyviä normipannulla.
  • Anonyymi
    1 vuosi sitten
    Mikäli kotoa löytyy vohvelirauta, pihvit kannattaa paistaa siinä! Pannulla jöi lössöiksi, mutta raudalla saa rapean pinnan.
  • Lisää kasviksia, kiitos
    1 vuosi sitten
    Tehty muutaman kerran ja maku on hyvä, mutta pihveiksi näistä ei ole, kun massa hajoaa paistettaessa joka kerta muruksi. Auttaisikohan kananmunien lisääminen vai mikä? Tuplahalloumi ei auttanut.
  • Anu
    1 vuosi sitten
    Hyviä mutta laitoin enemmän vehnäjauhoa sekä korppujauhoa pikkasen, muuten jäi vetisiksi. Myös paistelin pidempään.