Kesäkurpitsa-halloumipihvit
- Annosmäärän. 16 kpl
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Ihanat kesäkurpitsapihvit valmistuvat helposti vain muutamasta raaka-aineesta. Tarjoa kasvispihvien kanssa kesäkurpitsatsatsikia.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
n. 16 kpl
400 g | kesäkurpitsaa tai |
1 pkt (250 g) | tai |
2 | kananmuna tai |
1/2 dl | tuoretta basilikaa hienonnettuna tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
(2 rkl | vehnäjauhoja) tai |
n. 2 rkl | rypsiöljyä paistamiseen tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 173 kJ / 281 kcal |
Rasva | 22,8 g |
josta tyydyttynyttä | 9,3 g |
Hiilihydraatit | 3,6 g |
josta sokereita | 3,5 g |
Proteiini | 15,9 g |
Suola | 1,5 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Raasta pestyt kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Raasta myös halloumi. Sekoita kesäkurpitsa- ja halloumiraasteet kulhossa. Anna tekeytyä noin 15 minuuttia, kunnes kesäkurpitsasta alkaa irrota nestettä.
Kaada kesäkurpitsa-halloumiseos siivilään ja painele massaa lusikalla, jotta saat valutettua ylimääräisen nesteen pois. Kaada seos takaisin kulhoon. Sekoita joukkoon kananmunat, basilika ja mustapippuri. Halutessasi sekoita myös vehnäjauho taikinan joukkoon. Vehnäjauho sitoo taikinaa ja helpottaa pihvien paistamista ja kääntämistä.
Kuumenna lettupannu. Lisää pannulle tilkka öljyä ja annostele taikinaa noin 1/2 dl pannunsyvennystä kohden. Paista pihvejä keskilämmöllä 3–4 minuuttia/puoli. Käännä pihvit varovasti lastan avulla. Sekoita taikinaa välissä, jotta neste ei erotu pohjalle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat halloumi juusto 250gHinta 4,59/kpl18,36/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,25/kpl4,99/kg
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenHinta n. 0,97/kpl3,89/kg
- Filos deluxe halloumi-juusto 225g PDOHinta 7,09/kpl31,51/kg
- Filos halloumi PDO 200g viipaloituHinta 4,79/kpl23,95/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Järvikylä basilika rkk FIHinta 1,99/kpl
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Plussa-etu −20 %Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi maustePlussa-kortillaEtuhinta 0,87/kpl32,22/kgIlman Plussa-korttia 1,09/kpl (40,37/kg)
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,3(372 arviota)
- 30 - 60 min4,0(93 arviota)
- 30 - 60 min4,0(243 arviota)
- 30 - 60 min3,9(28 arviota)
- 30 - 60 min3,7(379 arviota)
- 30 - 60 min3,1(17 arviota)
- 30 - 60 min4,0(335 arviota)
- alle 30 min3,9(50 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (232 arviota)
- Pristiina4 kuukautta sittenHyviä. Jauhoja joutui kuitenkin laittaa enemmän jotta sai pysymään kasassa. Suolaa ei tarvi lisätä.
- Hra Nenpäätteinen5 kuukautta sittenHirmu hyviä, kun painelee huolella nesteitä n. 10 minuuttia pois ja paistaa vohveliraudassa! A vot!
- Kesäkurpitsan ystävä5 kuukautta sittenTosi hyvää. Paistaminen onnistui tavallisella pannullakin.
- Mona5 kuukautta sittenTämä on niin hyvää. Suosittelen!
- Ihan hyvä7 kuukautta sittenAinakin grillijuustoa käytettäessä jouduin käyttämään reippaasti jauhoja, että sain pihvit pysymään kasassa
- Minni9 kuukautta sittenHyvä ohje. Käytän vehnäjauhojen sijaan kikhernejauhoa, mausteena minttua.Paistan tavallisella pannulla.Paistamisen alussa pannu aika kuumaksi, jolloin saa rapean pinnan, sitten lämpöä vähennetään. Pihvejä kannattaa myös paiston aikana muotoilla lastalla, jolloin saa hyvin kasassapysyviä ja kauniita pihvejä. Minttuhyytelö ja omenasose hyviä lisukkeita.
- Innokas kotikokki11 kuukautta sittenOikein hyviä. Kannattaa olla tarkkana kesäkurpitsan määrän kanssa. Minulla yksi ihan tavallisen kokoinen panoi jo vähän yli tuon 400g. Käytin vain sen ja hyvin pysyi letut kasassa. Tosin lisäsin ekstramunan ja lusikan venhäjauhoja, kun munapaketissa oli päiväys tulossa 😊
- Maikki11 kuukautta sittenEi kyllä mene resepti tällaisenaan jatkoon. Idea kiva, mutta massasta tuli vetistä siitä huolimatta, että valutin huolellisesti kesäkurpitsat ja lisäsin vielä yhden ylimääräisen kananmunan ja hieman lisää jauhoja. Mössöä oli ihan mahdoton paistaa pannulla.
- Tuulia11 kuukautta sittenEn luottanut rakenteen pysyvyyteen niin paistoin vaan ainekset pilkottuina, tuli hyvää niinkin :) 4/5
- Kiki1 vuosi sittenNamm!!
- Kotikokki1 vuosi sittenSuperhyvä, varsinkin jos tykkää Halloumista. Testikappaleiden jälkeen lisäsin ripauksen sokeria. Ens kerralla lisään porkkanaa. Ja koska tein gluteenittomia, laitoin kaurajauhoa, ja lopulta myös psylliumia ja perunajauhoa, jotta sain pysymään kasassa. Ens kerralla, heti vaan vaikka perunajauhoa. Ja muistan myös puristella kesäkurpitsan kuivemmaksi ennen taikinan tekoa. 👌
- Maarit1 vuosi sittenLisäsin porkkanaa, timjamia, minttua ja kanamunia & paistoin ”pihveinä” tavallisella pannulla, jolloin paistaminen oli helpompaa. Nestettä ”puristin” pihveistä pois vielä ennen pannulle laittoa. Toimi hyvin& olivat maukkaita.
- Hennaka1 vuosi sittenAika hyvin onnistui kuumalla lettupannulla. Kananmuna piti hyvin koossa ja pannun kolot auttoi. Ehkä vähän oisin lisänny jotain maustetta vielä, mutta kivan simppeli perusohje, mitä voi varioida ite!
- FM1 vuosi sittenJostain syystä muistelin, että näihin tuli myös porkkanaa. Raastoin porkkanat, kesäkurpitsaa ja halloumin ja tein ohjeen mukaan loppuun. Lisäsin vielä hiukan minttua mausteeksi, kun sitä jo halloumissa on. Hyvää tuli. Paistoin maks. 10 cm halkaisijaltaan pihvejä ja kääntyivät vielä ihan hyvin.
- Lisa1 vuosi sittenAika hyvänmakuisia lettuja, mutta mulla niiden paistaminen pannulla ei onnistunut - kääntäminen on hankalaa ja sisällä lettu jää kylmänä. Mutta! Uunissa paistaminen on hyvä ratkaisu.
- eden2 vuotta sittenlaitoin useemman desin jauhoja että pysyis kasassa, mut ei siltikään. maku kuitenkin erittäin hyvä!
- Taho2 vuotta sittenLisäsin vehnäjauhoja, jotta lettu pysyi koossa. Paistoin miedolla lämmöllä pitkään. Maku oli liian mieto. Tiedä sitten, johtuiko halloum-merkistä.
- Vegevelho2 vuotta sittenTosi hyviä ihan peruspannullakin! Lisäsin kaikkea hieman enemmän; 600g kesäkurpitsa, kaksi halloumia, neljä munaa ja muutamat kukkuralliset jauhoja. Kaavin pannulla hyytyvän pihvin enemmän kasaan ja 10cm halkasijan pihvit kääntyivät nätisti. Nam!
- Iina2 vuotta sittenTosi hyviä! Mulla ei oo lettupannua ja luin kommentit niin päätin laittaa 3 kananmunaa ja jotain 6 rkl venhäjauhoja. Lisäks annoin takinan ”turvota” hetken ja tuli tosi hyviä normipannulla.
- Anonyymi2 vuotta sittenMikäli kotoa löytyy vohvelirauta, pihvit kannattaa paistaa siinä! Pannulla jöi lössöiksi, mutta raudalla saa rapean pinnan.
- Lisää kasviksia, kiitos2 vuotta sittenTehty muutaman kerran ja maku on hyvä, mutta pihveiksi näistä ei ole, kun massa hajoaa paistettaessa joka kerta muruksi. Auttaisikohan kananmunien lisääminen vai mikä? Tuplahalloumi ei auttanut.
- Anu2 vuotta sittenHyviä mutta laitoin enemmän vehnäjauhoa sekä korppujauhoa pikkasen, muuten jäi vetisiksi. Myös paistelin pidempään.