• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Grillattu graavilohi ja hovimestarinkastike

Kevyesti grillattavien graavilohipalojen kanssa tarjottavaan hovimestarinkastikeeseen laitetaan konjakkisinappia, valkoviinietikkaa, öljyä ja mausteita.
Grillattu graavilohi ja hovimestarinkastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

n. 15 annosta

Kastike

    • 2rklsokeria
    • 2rklvalkoviinietikkaa
    • 1/4tlsuolaa
    • ripausvalko- tai mustapippuria rouhittuna
    • 2dlrypsiöljyä
    • 1dltilliä hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Pane lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa. Ripottele pinnalle tasaisesti merisuola, sokeri ja huhmaressa murskatut valkopippurit. Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
  2. Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1 vuorokausi. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta.
  3. Kuumenna valurautapannu mahdollisimman kuumaksi. Pyyhkäise pannun pinta tarvittaessa kevyesti öljyllä. Pane lohipala pannulle nahkapuoli ylöspäin ja paista noin 1 minuutti, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Paista toinen kalapala samoin. Anna lohen jäähtyä. Leikkaa kala graavin lohen tapaan noin 1/2 cm:n viipaleiksi mahdollisimman terävällä veitsellä. Asettele viipaleet tarjoiluvadille ja koristele tillillä.
  4. Sekoita sinappi, sokeri, etikka, suola ja pippuri kulhossa. Jatka sekoittamista, kunnes sokeri on liuennut. Valuta öljy kulhoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää tilli. Tarjoa kastike erikseen.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 180 kcal753 kJ
  • Proteiinia8 g
  • Hiilihydraatteja3 g
  • Rasvaa16 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille