Grillattu graavilohi ja hovimestarinkastike
- Annosmäärän. 15 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
n. 700 g | lohifileetä (pyrstöpala) tai |
1 1/2 rkl | karkeaa merisuolaa tai |
1 tl | sokeria tai |
1/2 tl | kokonaisia valkopippureita tai |
tai | |
Kastike | |
---|---|
1 dl | tai |
2 rkl | sokeria tai |
2 rkl | valkoviinietikkaa tai |
1/4 tl | suolaa tai |
ripaus | valko- tai mustapippuria rouhittuna tai |
2 dl | rypsiöljyä tai |
1 dl | tilliä hienonnettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 583 kJ / 378 kcal |
Rasva | 31,4 g |
josta tyydyttynyttä | 3,2 g |
Hiilihydraatit | 9 g |
josta sokereita | 8,4 g |
Proteiini | 15,5 g |
Suola | 3,8 g |
Valmistus
Pane lohifilee leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Poista ruodot tarvittaessa. Ripottele pinnalle tasaisesti merisuola, sokeri ja huhmaressa murskatut valkopippurit. Leikkaa filee kahtia ja nosta palat päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1 vuorokausi. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Poista irtoavat mausteet kalan pinnalta.
Kuumenna valurautapannu mahdollisimman kuumaksi. Pyyhkäise pannun pinta tarvittaessa kevyesti öljyllä. Pane lohipala pannulle nahkapuoli ylöspäin ja paista noin 1 minuutti, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Paista toinen kalapala samoin. Anna lohen jäähtyä. Leikkaa kala graavin lohen tapaan noin 1/2 cm:n viipaleiksi mahdollisimman terävällä veitsellä. Asettele viipaleet tarjoiluvadille ja koristele tillillä.
Sekoita sinappi, sokeri, etikka, suola ja pippuri kulhossa. Jatka sekoittamista, kunnes sokeri on liuennut. Valuta öljy kulhoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää tilli. Tarjoa kastike erikseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka Parhaat konjakkisinappi 200gHinta 4,95/kpl24,75/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250mlHinta 4,75/kpl19,00/l
- Järvikylä tilli ruukku SuomiEtuhinta 0,50/kplnorm. 1,59/kpl
- Plussa-etu −18 %Jozo karkea merisuola 500gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl4,50/kgIlman Plussa-korttia 2,75/kpl (5,50/kg)
- Meira Merisuola 800g karkeaHinta 1,15/kpl1,44/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,55/kpl1,55/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,29/kpl1,29/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,25/kpl66,18/kg
- Pirkka sinappi tulinen 125gHinta 1,09/kpl8,72/kg
- Auran sinappi mieto 125gHinta 1,25/kpl10,00/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,25/kpl5,00/l
- Keiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,35/kpl4,70/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,8(115 arviota)
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min3,3(73 arviota)
- yli 60 min4,0(66 arviota)
- yli 60 min4,4(25 arviota)
- 30 - 60 min5,0(12 arviota)
- yli 60 min3,8(19 arviota)
- yli 60 min3,8(14 arviota)