Roseepippurigraavattu kirjolohi
Kirjolohen graavaus on helppoa. Graavattu lohi sopii arkeen ja juhlaan vuodenajasta riippumatta.
8 annostayli 60 min135 kcal / annos (80g)
Ainekset
8 annosta
- n. 600gnahallista kirjolohi- tai lohifileetä pyrstöpäästä
- 1 1/2rklkarkeaa merisuolaa
- 1/2rklsokeria
- 1rklroseepippureita murskattuna
- 2oksaa tuoretta tilliä
Koristeeksi
- roseepippureita
- tilliä
Valmistus
yli 60 min- Siisti filee leikkaamalla pois ohut rasvainen vatsanahka ja evät. Nypi pois kyljen pystyt ruodot, joiden päät tuntuvat fileetä sivellessä. Pyyhi kala kuivaksi talouspaperilla.
- Sekoita suola ja sokeri. Levitä seos tasaisesti koko fileelle. Ripottele päälle roseepippurit.
- Leikkaa filee keskeltä puoliksi ja pane tillinoksat kokonaisina toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puoli päälle niin että paksumpi fileen selkäpuoli tulee ohuempaa vatsapuolta vasten. Kääri kala folioon ja sulje muovipussiin. Nosta kala jääkaappiin tasaiselle vadille kevyen painon alle. Filee maustuu noin vuorokaudessa. Kääntele pakettia pari kertaa maustumisen aikana.
- Poista tillinoksat ja isoimmat pippurit fileen pinnasta. Kuivaa filee suolavedestä talouspaperilla. Leikkaa kala vinoiksi viipaleiksi alkaen fileen pääpuolesta. Pane kalaviipaleet tarjolle laakealle vadille. Koristele roseepippureilla ja tillillä. Tarjoa graavilohi kalapöydässä perunoiden kanssa tai alkupalana leivän päällä.
Katso video
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 80g100 g
- 135 kcal566 kJ
- Proteiinia 13,9 g
- Hiilihydraatteja0,7 g
- Rasvaa8,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi