Roseepippurigraavattu kirjolohi
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Kirjolohen graavaus on helppoa. Graavattu lohi sopii arkeen ja juhlaan vuodenajasta riippumatta.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
8 annosta
n. 600 g | nahallista kirjolohi- tai lohifileetä pyrstöpäästä tai |
1 1/2 rkl | karkeaa merisuolaa tai |
1/2 rkl | sokeria tai |
1 rkl | roseepippureita murskattuna tai |
2 | oksaa tuoretta tilliä tai |
Koristeeksi | |
---|---|
roseepippureita tai | |
tilliä tai |
Ravintosisältö
Energia | 638 kJ / 152 kcal |
Rasva | 9,1 g |
josta tyydyttynyttä | 1,8 g |
Hiilihydraatit | 1,7 g |
josta sokereita | 1,1 g |
Proteiini | 15,8 g |
Suola | 4,8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Siisti filee leikkaamalla pois ohut rasvainen vatsanahka ja evät. Nypi pois kyljen pystyt ruodot, joiden päät tuntuvat fileetä sivellessä. Pyyhi kala kuivaksi talouspaperilla.
Sekoita suola ja sokeri. Levitä seos tasaisesti koko fileelle. Ripottele päälle roseepippurit.
Leikkaa filee keskeltä puoliksi ja pane tillinoksat kokonaisina toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puoli päälle niin että paksumpi fileen selkäpuoli tulee ohuempaa vatsapuolta vasten. Kääri kala folioon ja sulje muovipussiin. Nosta kala jääkaappiin tasaiselle vadille kevyen painon alle. Filee maustuu noin vuorokaudessa. Kääntele pakettia pari kertaa maustumisen aikana.
Poista tillinoksat ja isoimmat pippurit fileen pinnasta. Kuivaa filee suolavedestä talouspaperilla. Leikkaa kala vinoiksi viipaleiksi alkaen fileen pääpuolesta. Pane kalaviipaleet tarjolle laakealle vadille. Koristele roseepippureilla ja tillillä. Tarjoa graavilohi kalapöydässä perunoiden kanssa tai alkupalana leivän päällä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka roseepippuri 12g kokonainenHinta 1,35/kpl112,50/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,69/kpl
- Kirjolohifilee C-leikkuu kgHinta 32,90/kg
- Jozo karkea merisuola 500gHinta 2,85/kpl5,70/kg
- Meira Merisuola 800g karkeaHinta 1,15/kpl1,44/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Meira Rosépippuri 15g kok pss maustHinta 1,45/kpl96,67/kg
- Santa Maria Rosépippuri 21gHinta 2,29/kpl109,05/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,69/kpl
- Pirkka tilli 50gEtuhinta 1,95/kpl39,00/kgnorm. 2,19/kpl (43,80/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(4 arviota)
- yli 60 min3,7(7 arviota)
- yli 60 min3,7(37 arviota)
- yli 60 min3,8(9 arviota)
- 30 - 60 min3,9(295 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min4,0(52 arviota)
- yli 60 min4,6(111 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,8 (22 arviota)