Hyppää sisältöön
Roseepippurigraavattu kirjolohiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Roseepippurigraavattu kirjolohi

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Kirjolohen graavaus on helppoa. Graavattu lohi sopii arkeen ja juhlaan vuodenajasta riippumatta.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

8 annosta
n. 600 g
 
nahallista kirjolohi- tai lohifileetä pyrstöpäästä
tai
1 1/2 rkl
 
karkeaa merisuolaa
tai
1/2 rkl
 
sokeria
tai
1 rkl
 
roseepippureita murskattuna
tai
2
 
oksaa tuoretta tilliä
tai

Koristeeksi

 
roseepippureita
tai
 
tilliä
tai

Ravintosisältö

Energia
638 kJ / 152 kcal
Rasva
9,1 g
josta tyydyttynyttä
1,8 g
Hiilihydraatit
1,7 g
josta sokereita
1,1 g
Proteiini
15,8 g
Suola
4,8 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min
Siisti filee leikkaamalla pois ohut rasvainen vatsanahka ja evät. Nypi pois kyljen pystyt ruodot, joiden päät tuntuvat fileetä sivellessä. Pyyhi kala kuivaksi talouspaperilla.
Sekoita suola ja sokeri. Levitä seos tasaisesti koko fileelle. Ripottele päälle roseepippurit.
Leikkaa filee keskeltä puoliksi ja pane tillinoksat kokonaisina toiselle puolikkaalle. Nosta toinen puoli päälle niin että paksumpi fileen selkäpuoli tulee ohuempaa vatsapuolta vasten. Kääri kala folioon ja sulje muovipussiin. Nosta kala jääkaappiin tasaiselle vadille kevyen painon alle. Filee maustuu noin vuorokaudessa. Kääntele pakettia pari kertaa maustumisen aikana.
Poista tillinoksat ja isoimmat pippurit fileen pinnasta. Kuivaa filee suolavedestä talouspaperilla. Leikkaa kala vinoiksi viipaleiksi alkaen fileen pääpuolesta. Pane kalaviipaleet tarjolle laakealle vadille. Koristele roseepippureilla ja tillillä. Tarjoa graavilohi kalapöydässä perunoiden kanssa tai alkupalana leivän päällä.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Pirkka roseepippuri 12g kokonainen
    Hinta 1,35/kpl
    112,50/kg
  • Järvikylä tilli ruukku Suomi
    Hinta 1,69/kpl
  • Kirjolohifilee C-leikkuu kg
    Hinta 32,90/kg
  • Jozo karkea merisuola 500g
    Hinta 2,85/kpl
    5,70/kg
  • Meira Merisuola 800g karkea
    Hinta 1,15/kpl
    1,44/kg
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Meira Rosépippuri 15g kok pss maust
    Hinta 1,45/kpl
    96,67/kg
  • Santa Maria Rosépippuri 21g
    Hinta 2,29/kpl
    109,05/kg
  • Pirkka suomalainen tilli ruukussa
    Hinta 1,69/kpl
  • Pirkka tilli 50g
    Etuhinta 1,95/kpl
    39,00/kg
    norm. 2,19/kpl (43,80/kg)
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (22 arviota)