• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Sillihyytelö

Sillihyytelö
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 156 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta
    • n. 1dlmaitoa
    • 5liivatelehteä
    • 1tlk(580 g)Pirkka tilli- tai sipulisilliä
    • 1/2dlsillin siivilöityä lientä
    • 75gpunasipulia hienonnettuna
    • 1dltilliä hienonnettuna
    • 1tlk(200 g)kermaviiliä
    • 1tlk(200 g)kevyt crème fraîchea (ranskankerma)
    • mustapippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuumenna maito ja kääntele hapankorppuja siinä kunnes ne kostuvat kauttaaltaan. Nosta leivät kahden leivinpaperin väliin pehmenemään.
  2. Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään ainakin 10 minuutiksi. Leikkaa sillipalat pieniksi kuutioiksi ja kuumenna sillin liemi. Ota kattila liedeltä ja sulata liemeen kuivaksipuristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä.
  3. Hienonna sipuli ja tilli sillipalojen joukkoon. Lisää kermaviili, ranskankerma ja mustapippuri. Sekoita keskenään.
  4. Vuoraa noin litran vetoinen, mahdollisimman kapea leipävuoka ( pohja 8 cm x 21 cm) tuorekelmulla ja vuoan pohja sekä pitkät sivut poikittain taipuisilla hapankorppuviipaleilla.
  5. Kaada jäähtynyt liivateliemi silliseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Lusikoi seos vuokaan ja käännä korppujen päät seoksen päälle. Kääntele tuorekelmu suojaksi ja nosta kylmään. Anna hyytyä mielellään yön yli.
  6. Kumoa ja poista kelmu. Tarjoa sillihyytelö viipaleina voileipäpöydässä tai alkupalana salaattipedillä.

Ravintosisältö per 100 g

  • 156 kcal651 kJ
  • Proteiinia6,01 g
  • Hiilihydraatteja11,6 g
  • Rasvaa9,36 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille