Sillihyytelö
Sillihyytelö on jouluklassikko, joka kruunaa kalapöydän!
10 annostayli 60 min156 kcal / 100 g
Ainekset
10 annosta
- n. 1dlmaitoa
- 5liivatelehteä
- 1tlk(580 g)Pirkka tilli- tai sipulisilliä
- 1/2dlsillin siivilöityä lientä
- 75gpunasipulia hienonnettuna
- 1dltilliä hienonnettuna
- 1tlk(200 g)kermaviiliä
- 1tlk(200 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- ripausmustapippuria
Valmistus
yli 60 min- Kuumenna maito ja kääntele hapankorppuja siinä kunnes ne kostuvat kauttaaltaan. Nosta leivät kahden leivinpaperin väliin pehmenemään.
- Pane liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään ainakin 10 minuutiksi. Leikkaa sillipalat pieniksi kuutioiksi ja kuumenna sillin liemi. Ota kattila liedeltä ja sulata liemeen kuivaksipuristetut liivatelehdet. Anna jäähtyä.
- Hienonna sipuli ja tilli sillipalojen joukkoon. Lisää kermaviili, ranskankerma ja mustapippuri. Sekoita keskenään.
- Vuoraa noin litran vetoinen, mahdollisimman kapea leipävuoka ( pohja 8 cm x 21 cm) tuorekelmulla ja vuoan pohja sekä pitkät sivut poikittain taipuisilla hapankorppuviipaleilla.
- Kaada jäähtynyt liivateliemi silliseoksen joukkoon ja sekoita hyvin. Lusikoi seos vuokaan ja käännä korppujen päät seoksen päälle. Kääntele tuorekelmu suojaksi ja nosta kylmään. Anna hyytyä mielellään yön yli.
- Kumoa ja poista kelmu. Tarjoa sillihyytelö viipaleina voileipäpöydässä tai alkupalana salaattipedillä.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 156 kcal651 kJ
- Proteiinia 6,01 g
- Hiilihydraatteja11,6 g
- Rasvaa9,36 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi