Graavitaimen
Kokeile graavitaimenta graavilohen sijaan. Pakasta kala ennen graavausta. Tarjoa graavikala keitettyjen perunoiden tai ruis- tai saaristolaisleivän kanssa.
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 600gtaimenfileetä
- n. 1 1/2rklkarkeaa merisuolaa
- 1/2tlsokeria
- 10kokonaista musta- tai valkopippuria
- 1/4dltilliä hienonnettuna
Valmistus
yli 60 min- Poista fileistä tarvittaessa ruodot ja pakasta kalafileitä 3-4 vuorokautta ennen graavaamista mahdollisten loisten varalta. Ota kalat sulamaan jääkaappiin.
- Pane lähes sulaneet taimenfileet (2 kpl) leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille tasaisesti merisuolaa, sokeria, rouhittua pippuria ja tilliä. Nosta fileet päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
- Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Poista tillit ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
- Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Koristele halutessasi sitruunalohkoilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi perunoita tai ruis- tai saaristolaisleipää.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Erityisruokavaliot
Kommentoi