GraavitaimenTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Graavitaimen

Kokeile graavitaimenta graavilohen sijaan. Pakasta kala ennen graavausta. Tarjoa graavikala keitettyjen perunoiden tai ruis- tai saaristolaisleivän kanssa.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 600gtaimenfileetä
    • n. 1 1/2rklkarkeaa merisuolaa
    • 1/2tlsokeria
    • 10kokonaista musta- tai valkopippuria
    • 1/4dltilliä hienonnettuna

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista fileistä tarvittaessa ruodot ja pakasta kalafileitä 3-4 vuorokautta ennen graavaamista mahdollisten loisten varalta. Ota kalat sulamaan jääkaappiin.
  2. Pane lähes sulaneet taimenfileet (2 kpl) leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille tasaisesti merisuolaa, sokeria, rouhittua pippuria ja tilliä. Nosta fileet päällekkäin lihapuolet vastakkain. Peitä kala tiiviisti kelmulla ja foliolla.
  3. Anna kalan suolaantua jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Kääntele kalapakettia välillä, jotta kala suolaantuu tasaisesti. Poista tillit ja irtoavat mausteet kalan pinnalta.
  4. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjolle. Koristele halutessasi sitruunalohkoilla ja tillillä. Tarjoa lisäksi perunoita tai ruis- tai saaristolaisleipää.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille